Svet

Utorak, 26.07.2011.

08:29

Kriza Grčke šansa Kini za ulaganje

Dužnička kriza Grčke otvara kineskim kompanijama mogućnost da investiraju u tu zemlju koja pokreće obiman program privatizacije.

Izvor: Tanjug

Default images

Kineski ambasador u Atini Lo Linčuan kaže da će posledice dužničke krize Grčke po trgovinu između Kine i te zemlje biti ograničene.

On dodaje da kineske kompanije treba da traže načine da izvuku korist iz programa prodaje grčkih državne imovine do 2015, vrednog 50 milijardi evra.

"Grčkoj su potrebne strukturne i privatizacione reforme.Sektori, kao što su saobraćaj, alternativni energetski izvori, elektroenergetika, razrada vodnih resursa i niz drugih biće postepeno otvoreni za strane kompanije putem tendera", rekao je Lo.

Ambasador je dodao da su sve to projekti u kojima su kineske kompanije prilično uspešne.

Lideri evrozone su prošlog četvrtka dogovorili drugi program finansijske pomoći Grčkoj koji, između ostalog, predviđa privatizaciju državnih aktiva koja će otpočeti prodajom najveće evropske lutrijske kompanije OPAP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: