Nedelja, 24.07.2011.

16:59

Predizborne kampanje od jeseni

Političke stranke pripremaju se za predstojeće izbore i najavljuju da će aktivnosti intenzivirati na jesen kada će izaći među građane i na medijsku scenu.

Izvor: Tanjug

Default images

Uglavnom stranke su spremne za izbore u organizacionom smislu, ali još nisu donele odluke o sloganima, bilbordima i drugim tehničkim detaljima.

Tako, u Socijalističkoj partiji Srbije kažu da su kao velika i stranka sa jakom infrastrukturom za izbore uvek spremni, dok druge partije ističu da su završile unutarstranačke izbore i organizaciona pitanja.

Neke partije na političkoj sceni Srbije koristiće i usluge specijalizovanih agencija u kampanji, a u LDP-u će se, kako tvrde, osloniti najvećim delom na svoje snage i kreativne timove.

Socijalista Dejan Backović rekao da je u SPS sa Danom partije - 17. jula završen unutarstranački izborni ciklus, a stranka je uvek spremna za izbore.

"Nema tu nekih posebnih priprema, mi smo velika i dobro organizovana stranka sa jakom infrastrukturom i širokom mrežom i uvek smo spremni za izbore", istakao je Backović.

Dejan Milošević je naveo da je DSS prvi put "daleko pre vremena" krenula da se priprema za predstojeće izbore i istakao da je usvojen plan i program aktivnosti, koji je predstavljen na Glavnom odboru.

Operativne pripreme za kampanju LDP je pokrenula u novembru 2010. godine kada su formirani Centralni izborni štab i niz štabova širom zemlje, pošto se stranka paralelno priprema i za parlamentarne i lokalne i pokrajinske izbore, rekao je funkcioner te stranke Bojan Đurić.

"LDP je početkom leta završila sve operativne pripreme i od septembra će biti mnogo više na terenu i praktično u pravoj kampanji bez obzira na to kada će izbori biti raspisani", dodao je Djurić.

On je rekao da će LDP u svakom slučaju, kada budu raspisani izbori, koristiti sve metode komunikacije - TV nastupe, bilborde i istakao da stranka nikada do sada nije kampanju vodila na način da za nju angažuje specijalizovanu agenciju.

Osnovna kreativna rešenja i planiranje svih oblika kampanje potiču iz same stranke, a eventualno će za izradu nekih tehničkih rešenja biti angažovani posebni stručnjaci, kazao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: