U okviru Avantura parka na Adi Ciganliji u subotu u 14 časova biće svečano otvoreni Budo park i jedinstveni akvarijum u Srbiji i regionu u kojem će tokom narednih meseci biti organizovani probni zaroni i škola ronjenja za sve zainteresovane posetioce. Budo park, koji treba da promoviše kulturu i tradiciju Japana, kao i omasovljenje borilačkih veština kod dece i omladine, svečano će otvoriti Tošio Cunozaki, ambasador Japana u Beogradu, a akvarijum predstavnici Ministarstva omladine i sporta i grada Beograda.


Svečano otvaranje obeležiće i prigodan prateći program, tokom kojeg će mladi karatisti KK „Nipon“ demonstrirati neke od japanskih borilačkih veština, a svi posetioci će imati priliku da se u šetnji Budo parkom upoznaju sa konceptom ovog jedinstvenog prostora. Jedinstveni akvarijum zapremine 75 kubnih metara, sa zidom od stakla debljine 45 milimetara kroz koji posetioci mogu da posmatraju ronioce ili da sami budu akteri ronjenja, biće otvoren programom sinhronog plivanja, a u planu je i obaranje državnog rekorda u ronjenju na dah.

Nosilac projekta i organizator Budo parka su KK „Nipon“ i Tanja Petrović, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda, japanske ambasade u Beogradu i JP „Ada Ciganlija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari