Tragedija je zadesila sve nas, i porodicu i policijsku službu i državu kada naši zaposleni već godinama stradaju od kriminalaca, to je postao gotovo manir da se diže ruka na policiju, rekao je ministar policije Ivica Dačić na komemoraciji u Policijskoj upravi u Zrenjaninu povodom pogibije na dužnosti policajca Aleksandra Rkmana.

Dačić je pozvao političare da se oglase povodom sve većeg nasilja prema državnim službenicima umesto što vlada muk, a državu da donese strože kaznene zakone i stane iza posla koji policija obavlja.

Ministar Dačić obišao je ranjenog policajca Ivana Radina hospitalizovanog u opštoj bolnici „Dr Đorđe Jovanović“.

Aleksandar Rkman sahranjen je juče na mesnom groblju u Melencima. Iza sebe je ostavio suprugu i maloletnog sina od nepune dve godine.

Tadić: Ne zaboraviti herojski čin

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da Srbija nikada neće zaboraviti herojski čin policajca Aleksandra Rkmana i da će još snažnije nastaviti da se bori protiv svakog vida kriminala. Istovremeno, vlada i parlament moraju da uspostave pravni okvir, koji štiti pripadnike policije i drugih bezbednosnih institucija u obavljanju svoje dužnosti. „Ubistvo policajca je napad na državu. Dao je život braneći građane Srbije. Odajemo počast Aleksandru Rkmanu, koji nije štedeo sebe. Neka mu je večna slava“, rekao je predsednik Tadić. D. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari