Petak, 19.12.2008.

19:59

Lajčak i Pak: BiH da ubrza reforme

Predsedavajuća Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pak kaže da međunarodna zajednica očekuje od BiH da ubrza reforme potrebne za integraciju u EU.

Izvor: Beta

Default images

Ona je danas u Sarajevu sa visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom razgovarala o političkoj situaciji u BiH.

Kako je saopšteno iz Kancelarije visokog predstavnika (OHR), Lajčak je ocenio da je tempo reformi bio suviše spor u proteklih nekoliko meseci, te da se to mora promeniti tokom sledeće godine "kako bi se sprečilo dalje zaostajanje BiH za njenim susedima na zapadnom Balkanu u procesu integracije u EU".

Zaključili su da političari i parlamentarci u BiH moraju da usredsrede svoju energiju na programe koji se tiču EU.

"To će biti moguće ako građani postanu glasniji zagovarači svojih prava, te osiguraju da političari primenjuju evropske principe i iskustva u rešavanju njihovih najhitnijih problema kao što su kriminal, korupcija i vladavina zakona, nezaposlenost te bolji obrazovni standardi", rekao je visoki predstavnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: