Ispunjeni uslovi za izručenje Hadžića

Novosti online/Agencije

20. 07. 2011. u 09:22

Poslednji haški optuženik, koji je uhapšen jutros pored sela Krušedol, neće uložiti žalbu. Odobren susret sa porodicom. Fila: Krio se sedam godina, a dobar deo tog vremena bio je van zemlje

Uhapšen je poslednji haški optuženik Goran Hadžić.Bivši predsednik Republike Srpske Krajine uhapšen je jutros pored sela Krušedol, u reonu Fruške gore.

15:52 Hadžiću uručeno rešenje o izručenju

Istražni sudija Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu doneo je danas rešenje kojim je utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje Gorana Hadžića Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu, kao i rešenje kojim mu je određen pritvor, saopštio je taj sud.

Rešenje je dostavljeno Tužilaštvu za ratne zločine, Hadžić Goranu i njegovom braniocu, dodaje se u saopštenju.

Protiv oba rešenja dozvoljena je žalba veću sastavljenom od trojice sudija Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana.

* Prve reakcije porodice Hadžić na hapšenje pogledajte OVDE

* Reagovanja u zemlji i svetu pogledajte OVDE

* Biografiju Hadžića pročitajte OVDE

* Detalje optužnice pogledajte OVDE

14:55 Sudija odobrio Hadžiću susret sa porodicom

Istražni sudija je odobrio Goranu Hadžiću da ga poseti porodica, što se može očekivati u roku od tri dana, rekao je Bruno Vekarić.

14:46 Hadžić primio optužnicu, ali se o njoj nije izjašnjavao
Goran Hadžić na saslušanju nije osporavao svoj identitet i primio je optužnicu Haškog tribunala, ali nije želeo da se izjašnjava o njenim navodima, rekao je njegov branilac Toma Fila.

"Krio se sedam godina, a dobar deo tog vremena bio je van zemlje. Uhapšen je jutros u 8.40 sati i nije tačno da je imao oružje kod sebe, niti bilo kakav lični dokument", tvrdi Fila.

14 :43 Vekarić: Sa izručenjem Hagu se mora sačekati tri dana

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je danas da se sa izručenjem Gorana Hadžića mora sačekati do isteka žalbenog roka od tri dana, iako je branilac tog haškog begunca advokat Toma Fila rekao da se neće žaliti na odluku o ispunjenosti uslova za izručenje.

"Mi prema zakonu moramo da sačekamo da protekne rok od tri dana, iako je Hadžićev branilac sugerisao branjeniku da žalbu ne ulaže", rekao je Vekarić.

14:18 Fila: Hadžić neće uložiti žalbu

Istražni sudija Odeljenja za ratne zločine doneo je danas rešenje kojim je konstatovao da su ispunjene pretpostavke za izručenje Gorana Hadžića Haškom tribunalu, izjavio je danas njegov branilac Toma Fila.

Poslednji haški optuženik, koji je danas uhapšen, biće zadržan u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora koja se nalazi u zgradi Specijalnog suda, dok se ne steknu uslovi da bude isporučen sudu u Holandiji, pošto ima pravo da u roku od tri dana uloži žalbu na to rešenje.

Fila je rekao da se neće žaliti jer to ionako nema efekta.

13:03 Vukčević: Hadžić imao lažni identitet

Tužilac za ratne žločine Vladimir Vukčević izjavio je da je Goran Hadžić uhapšen jutros pored sela Krušedol, gde je trebalo da se nađe sa jatakom i preuzme od njega novac.

"Hadžić je imao lažni identitet, odnosno ličnu kartu na lažno ime i bio je naoružan, ali prilikom hapšenja nije pružao otpor", rekao je Vukčević na konferenciji za novinare u Specijalnom sudu.

Prema Vukčevićevim rečima, zadržan je i jatak čiji identitet tužilac za sada nije hteo da saopšti.

Do "prodora" u potrazi za Hadžićem, dodao je, došlo je nakon saznanja Akcionog tima da begunac želi da proda sliku čuvenog italijanskog umetnika Amadea Modiljanija, pošto je ostao bez novca za skrivanje.

Priču o sudbini sporne Modiljanijeve slike pogledajte OVDE



12:55Hadžić pred sudom u 13 sati, brani ga advokat Toma Fila


Goran Hadžić pojaviće se danas u 13 sati pred sudijom u Specijalnom sudu, rekao je advokat Toma Fila, koji će ga zastupati u Beogradu, ali ne i u Haškom tribunalu.

"Braniću ga, danas u 13 sati je saslušanje", rekao je Fila Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Hadžić je tražio da ga on brani ovde, ali ne i pred Haškim tribunalom.

Fila je objasnio da ne bi mogao da ga brani u Hagu zbog sukoba interesa jer je branio Slavka Dokmanovića, bivšeg predsednika opštine Vukovar pred tim sudom.


11:14 Tadić: Nije uhapšen u manastiru

Tadić nije želeo da otkriva detalje hapšenja i rekao je da će odgovore na ta pitanja dati nadležni u tužilaštvu. Predsednik je naglasio da želi da demantuje insinuacije da je Hadžić uhapšen u manastiru Krušedol ili u obližnjem objektu Vojske Srbije.

11:10 Tadić potvrdio hapšenje Gorana Hadžića

Predsednik Srbije Boris Tadić potvrdio je hapšenje haškog begunca Gorana Hadžića.
- Jutros u 8:24 u reonu Fruške gore uhapšen je Goran Hadžić. Ovim je Srbija završila najteže poglavlje u saradnji sa Haškim tribunalom - rekao je Tadić.

Srbija će nastaviti da ispunjava svoje međunarodne obaveze i želim da potvrdim da je ovim hapšenjem izvršena naša međunarodna obaveza i moralna dužnost, dodao je Tadić.

10:47Hadžić u pritvoru Specijalnog suda

Goran Hadžić nalazi se u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu.

10:20 Uhapšen u selu Krušedol

Poslednji odbegli haški begunac uhapšen je u selu Krušedol na Fruškoj gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (201)

vlada

20.07.2011. 09:41

sta je sledece sto i on nije imao mogucnost da dozivi duboku starost. Dali je razlog sto je Srbin

komadic

20.07.2011. 09:47

...nemoj zaboraviti da mi doneses lekove...ponesi i rakiju i peskir...joj skoro zaboravih,sah ali onaj sto stalno gubi...

zoran

20.07.2011. 09:47

I poslednji Haški optuženik je uhvaćen... Stidim se što sam Srbin - po ko zna koji put!!! Hadžiću, ostaje mi da ti poželim sve najbolje u Hagu, mada svi znamo kako završavaju srpski zatvorenici u tom antisrpskom sudu!

Cedomir Milosavljevic

20.07.2011. 09:49

U Hagu oni igraju sah,tenis,lepo se druze,ovde to nisu mogli-tamo mogu,zato sto nemaju preko koga da se iziivljavaju-fali im narod-daleko im lepa kuca...

Dekio

20.07.2011. 09:53

Još samo da Novak Đoković polomi sve rekete i da se povuče iz tenisa, pa da nas prime u Evropsku Uniju.... I na kraju kako bi rekao naš glumac Petar Božović :"Dobro jutro Srbijo, na .............".

MatijaBG

20.07.2011. 09:55

Dolijala je i poslednja sramota srpskog naroda!!Srbijoooo gotovoooooooooo jeeee......Haski uslov vise ne postoji.Skinuli smo okove s naseg naroda.Cestitke Otadzbini,a sada svim snagama juris prema clanstvu u NATO paktu i EU.Nista nas vise ne moze zaustaviti.Eto jos drustvanceta za sah u Den Haagu!!

g 11080

20.07.2011. 10:02

@MatijaBG - kako te nije sramota imas li i malo obraza? covek je isao da brani SRBE u hrvatskoj a ne da krade i ubija iz hira!!!

Srdjan

20.07.2011. 10:02

@MatijaBG - Mislim da ces morati i ti da das nesto da bi se pridruzio EU i NATO...malo da zabavljas americke vojnike

tenk

20.07.2011. 10:03

@MatijaBG - Tako su i nama govorili za Gotovinu. Samo njega izrucite i ulazite u EU s Bugarskom i Rumunjskom 2007. Nakon sto je general uhicen dogodila se brodogradnja, Slovenija i uvjek nesto novo. Uglavnom ni dan-danas nismo u EU. Vama jos ostaje Kosovo

Umnjak

20.07.2011. 10:42

@MatijaBG - Vidiš, vi dajete a nama otimaju. Njima je trebao neki depo u Evropi i našli su ga na Kosovu među Šiptarima - oni oberučke prihvatili. Stvar se malo komplikuje jer je to administrativno područje Srbije a mi nismo ni u nato niti ta eu. Mi sigurno nećemo u eu a vama kako bude.

srbija

20.07.2011. 09:56

Nema šta , još samo da priznamo Kosovo i eto Srbije u EU. Žalosno je ko vodi Srbiju treba naravno osuditi sve zločince ali zašto su onda pušteni Ganić,Purda,Jurišić,Taći.

tale

20.07.2011. 10:26

@Toni - za ovakva razmišljanja koristiti šljivik,masline ili ako imaš za to namenjene prostorije. papir ne koristi ,radi zagadjenja.

Milan

20.07.2011. 10:35

@Toni - Koga su bre Srbi uvukli u rat?! Da nisu Srbi mozda rasparcavali bivsu Jugu? Ta drzava je jedino njima odgovarala dok je ostalima samo posluzila za postizanje njihovih licnih interesa brespravnim odvajanjem od iste...

cuprija

20.07.2011. 10:06

da vidimo sta ce sada da traze od nas za ulazak u EU,verovatno Kosovo,Nemacka se vec izjasnila,dok neke zemlje beze iz EU ,mi trazimo da udjemo u nju,po svaku cenu,a morace da daju i Kosovo,inace su sva ova hapsenja uzaludna

Kockar bez srece

20.07.2011. 10:06

Hapsite Gorana H,a ne hapsite purdu,krticu i ostale mucitelje vukovarskih srba,sto ne smete da objavite koliko je para imao blago zadro kad je nastradao? Sve vam je ovaj sa slike kriv....uostalom rsk je postojala do 98-e zahvaljujuci njemu a zahvaljujuci svim ostalima i ono malo parce naslonjeno na dunav smo izgubili....!

nikola

20.07.2011. 11:53

@braja - Susedu brajo u Srbiji se kaže konačno. Brini ti svoju brigu u svom hrvatskom dvorištu.

Zoran

20.07.2011. 10:12

Šta je sledeće? Kosovo? Bravo Srbijo, uspela se da prebaciš u Hag kompletan vojni i politički vrh, to nije uspelo ni jednoj državi do sada. Dostojanstvo, šta to beše...

MatijaBG

20.07.2011. 10:25

@Zoran - Ko si ti da ti iznosis svoj stav kao stav svih Srba?Ima nas i vise od 2 miliona koji smo ponosni na sve sto vlast radi i sto ce raditi.Srbija je danas tek oprala svoje ruke,danas tek dise drugacije,a da putujes po svetu znao bi kako je to bilo nekad ,a kako danas ici sa srpskim pasosem.Idiotarije koje iznosis su samo deo Seseljevog gubitnickog folklora.Vas ples je danas zavrsen,a sto se |Kosova tice,naravno da ce ga Srbija priznati ,ali samo kao podeljenu teroitoriju!!!

Zoran

20.07.2011. 11:15

@Zoran - Nemaš pojma ko sam ali mi zato bez problema, komunistički, sudiš. Za razliku od tebe, ja sam Srbin. Šešelja ''volim'' isto koliko i tebe, obojica ste provokatori, sa dubokim hrvatskim korenima. Obojica ste mi ''dragi'' koliko i Drašković, Đinđić, Dačić, Tadić, Jovanović, Nikolić i sva ostala politička ''elita'' kojoj je jedini cilj da drpi što više para, a zbog toga će rado da proda veru za večeru. Pun mi je kufer ''Srba'' koji bi zarad EU prodali i rođenu decu.

milan

20.07.2011. 12:32

@Zoran - To sto vas ima dva miliona nemora da znaci da ste u pravu jer vi za svaj stav idete kod drugoga ,dozvoli ostatku do sedam miliona da razmislja dugacije.U Evropu necemo nikada uci jer ce se ona prije raspasti nego mi postanemo clanovi te elite.

Amon Ra

20.07.2011. 15:06

@Zoran - A ko si pa ti ! Ti posto zelis EU stil zivota idi u EU, mi necemo i nemamo gde!Dali te placaju da 24/7 lupetas gluposti po tastaturi?

Filip Jovanovic

20.07.2011. 10:14

Tu ima nesto sumnjivo. Kako to da u vrlo kratkom roku budu uhapseni i Mladic i Hadzic? Da li je Boris Tadic znao gdje se kriju, pa ih je iskoristio za svoje potrebe? Inace ovo je jos jedna sramota za Srbiju i srpski narod! Sad neka uhapse i Novaka Djokovica zato sto je pobjedio Federera i Nadala...

Trebali bi da se stide

20.07.2011. 11:08

@Filip Jovanovic - Pobjedio si ti koji pises gluposti.Nije ni cudo zasto je Srbija postala u ocima mnogih najgora.Razlog svemu tome je sto je malo pravih Srba a oni koji se prave najveci Srbi su i najgori.Svi ti koji su optuzeni su kukavice kada dozvoljavaju da zbog njih tih par miliona ispasta.Kada su tako hrabri trebali su sami da se prijave a ne da se sakrivaju u misje rupe.A vi ograniceni pisite dalje komentare papir trpi sve.

Sulja

20.07.2011. 11:13

@Filip Jovanovic - Lupas bez veze sta ima veze Djokovic sa ratnim zlocincima.Prostakluk pojedinaca koji su dosli pitaj boga odakle pa se prave pametni.

Nikola

20.07.2011. 11:51

@Filip Jovanovic - Lupi i ti Suljo. Ne možeš zvati nekog zločincem dok se ne dokaže. Po tvojim kriterijumima i ti si za mene zločinac.

Filip Jovanovic

20.07.2011. 15:06

@Filip Jovanovic - Ti bi trebao da se stidis! Ja sam svoje ime upisao za ovaj narod na ratistu kad sam bio. Ja i jos mnogo ljudi, medju kojima su i ti tzv. zlocinci. Takvi kao ti sto glume neke "razumne" ljude su u vrijeme rata sjedili kod svojih kuca i pili jutarnje kafice i citali novine!

kondor

20.07.2011. 10:16

Ovaj vladajuci urnebes u Srbiji da i sam sebe uhapsi do izbora ne mogu pobediti na sledecim izborima pukli su svi skupa . Srbiju nikada nece uvesti u EU , ovi iz EU ne zele srbe kod sebe . Da su evropljani zeleli srbe jos u proslom veku srbi bi usli u EU . Oni su u Jugi izazvali rat i pocepali Jugu , slovence primili odmah , a hrvate primaju iduce godine , to je radjeno planski . Tako da srbi i turci nikada nece postati deo EU . Pokazace vreme , znam da necete objaviti ovaj komentar istina je

zoran

20.07.2011. 10:23

Svi cemo odgovarati za svoje postupke ....Svi do jednoga....Mi smo Srbi postali najgori....

Zoka

20.07.2011. 11:31

@Zoka - Ti matija iz zagreba koji se lazno predstavljas ne treba da se osecas prozvanim jer nisi Srbin!

MatijaBG

20.07.2011. 11:43

@Zoka - Zoko,jesi ti onaj koji sa jedne IP adrese salje poruke sa 12 razlicitih imena?Zvao sam novosti ,pa tek onako pitam.Jos se nisi potpisao mojim imenom,ajde mozes ti to?:)))

Nikola

20.07.2011. 12:02

@Zoka - Koji ti imaš zvrk u glavi mali. Pa ti se potpisuješ sa još četiri imena.

MatijaBG

20.07.2011. 13:23

@Zoka - Nidzice,budi uveren da svoje ime i svoje ideje uvek koristim.Ja sam prosto zaljubljen u svoje ime,jako mi je lepo,nikad se ne potpisujem jer moja poruka moze biti jasna svima samo kad ispred nje stoji moje ime!!Savet i ostalima....

srba

20.07.2011. 16:15

@Zoka - a ko jos obraca paznju sta hrvati misle,imate severinu i marijanu prave predstavnice hrvatske nacije

Milan

20.07.2011. 10:33

Iza sedam brda, sedam dolina i sedam mora nalazi se Evropska unija. Bojim se da hapsenjem svih ovih optuzenika i cinjenjem svih dosadasnih ustupaka, zajedno sa priznavanjem KiM, koje je sledece, mi nismo presli ni jednu od ovih prepreka...

Nikola Crnogorac

20.07.2011. 10:40

Vidim da ima par komentara sto odobravaju hapsenje ovog zlocinca.Dobar znak de je Srbija na pravom putu.

neko i niko

20.07.2011. 10:56

A da cionisti sada narede ovima na vlasti da otkopaju grob moga dede jer je ratovao 41 znaci branio zemlju ali po eu standardu mozda se ovo sada shvaca da je on bio ubica ili agresor jer se branio od nacista,Drugo vam nije ostalo ili cete poceti da hapsite nas gradjane(budale)posto cutimo,ili proglasiti borce Solunskog fronta krivcima ili sta ce vam trebati da jos radite kao da bi ste usli u eu?

zivko banacanin

20.07.2011. 11:31

@ester williams - ,srbijo budi ponosna da te vise ti neobrazovani i neotesani vise ne sramote,

Nikola

20.07.2011. 11:46

@ester williams - Sramotiš nas ti zivko svojom nepismenošću, a po tome se vidi koliko si "obrazovan".

zivko iz banata

20.07.2011. 12:33

@ester williams - ah nikola,nemam reci,ovog koga branis je sigurno tvoj semljak iz hrvatske ,ako ga tako volis onda idi sa njim pa ga brani u hagu ,a sto se tice mije gramatike ,izvinjavam se nije bas najbolja ali to nemora da znaci da nisam pravedan i tolerantan covek i srbin koji voli svoju otadjbinu!

saskoni

20.07.2011. 11:30

@zagy - Da da koliko ja vidim samo se srbi hapse i osudjuju a ostali se oslobadjaju. Nasa vlast ispunjava tudje zelje a narod ignorise.

Ja

20.07.2011. 11:14

A zasto niko ne hapsi ove domace politicare i oni vrse zlocin protiv covecnosti Srba?A da izvinite, Srbi nisu ljudi!!!!!!!!????

PFC

20.07.2011. 11:14

Covek je uhapsen, sta je sledece? Gde je granica? Beogradski pasaluk? Gubimo dostojanstvo sa clanstvom u Evropsku uniju a sta dobijamo?

kondor

20.07.2011. 11:15

Dobro sada su pohapsili sve one koji su branili srpski narod sa obe strane Drnie ispunili tako uslove haskog kazamata . Sada trebe da dodju na red oni koji su pokrali drzavu i narode u lopovskoj privatizaciji koja traje dosta dugo i dobro se vidi po stanju danas u drzavi , velikom siromastvu i nezaposlenosti . Dobro oni znaju da je to jedan od uslova za ulazak Srbije u EU da se pohapse svi oni koji su opljackali drzavu i narode , ali to ce ici mnogo tesko . Morali bi mnogi i sami sebe da hapse .

panonija

20.07.2011. 11:20

koji prljavi politicki poeni od strane vladajuce stranke, ovog coveka sam licno poznavao i ako je on napravio ratni zlocin ja sam onda Nikola Tesla,pa ljudi moji jel se malo zapucalo on je vec bio u Novom sadu. poseban je zanimljiv komentar "velikog" srbina MatijeBG kaze sada ce se u Srbiji lakse i bolje ziveti posle hapsenja,dao Bog da je tako,ali dok je kontejnera Matija ti i tebi slicni gladni nece te ostati

MatijaBG

20.07.2011. 11:50

@panonija - Ti spadas u one ljude koji u skoli na ispitu nisu znali tacno ni da prepisu.kad bi malo bolje citao moje poruke,bez adrenalina,samo sa mozgicem,znao bi sta govorim i pisem,ali.......!Na srecu nisam veliki srbin,ja sam samo Srbin u licnoj karti,vaznije mi je sata pise u fakultetskoj diplomi!

Стари Херцеговац

20.07.2011. 13:21

@panonija - Народ каже: "Нема будале до школоване будале."Ти си толико очигледан доказ ове пословице.

MatijaBG

20.07.2011. 14:44

@panonija - Stari Hercegovce,cenim blago koje ste nam dali,mislim na Jovana Ducica,ali zar se ne zapitas kako samo Srbi skolovane nazivaju budalama,a magacionere herojima.Valjda smo zato do sada bili toliko napredni,pa nam je heroj Mladica,a ne Tesla,pa nam je draze citati Legijine knjige nego Ducica ili Andrica.Pa se pitate zasto svet prema Srbima deluje tako!Zapitaj se!

Вук Стефановски

20.07.2011. 15:27

@panonija - Па ваљда је важније бити храбар, добар и поштен него школован??! Хероје смо ми имали и вековима пре него што су постојале факултетске дипломе.

Goran

21.07.2011. 09:48

@panonija - Matija kaze se šta pise u diplomi a ne šata pise u diplomi.

dalia

20.07.2011. 11:22

Mislim da je strasno I da je grozno sve ono sto jedna Srbija mora da uradi protiv sebe, ne bi li je pustili u EU! Ja nisam za izolaciju drzave, I mislim da nam je clanstvo u EU potrebno, ali moramo li do tog clanstva doci po svaku cenu?!Ima li iko predstavu sta znaci taj izraz “po svaku cenu”? Zarad toga, nase vlasti hapse nase gradjane I odvode ih u neki izmisljeni sud u Hagu!!!Kada ce Srbija imati tu privilegiju da odlucuje u svoje ime?!

gaga

20.07.2011. 11:22

Obaveza, koju su ministri I predsednik Srbije, prihvatili u ime gradjana Srbije, je nazalost morala da se ispuni. Sledeca stavka je Kosovo. Pitam se hoce li se I tada Boris Tadic radovati I objasnjavati kako je to jedini put da Srbija postane clanica EU?

maki

20.07.2011. 11:23

Tadic je zakazao konferenciju za novinare povodom hapsenja Gorana Hadzica! Verujem da ce se ponovo smeskati i cestitati jedni drugima nasi lideri, ministri i ostale "patriote"! I ako neko misli da je ovim hapsenjem reseno nase pitanje clanstva u EU, prevario se. Tek sad krecu uslovi. A pogadjajte koji je prvi!!!

dobri

20.07.2011. 11:24

Karadzic, Mladic, Hadzic, pa Kosovo, pa Vojvodina, pa mozda EU (al' samo u slucaju da postanemo Beogradski pasaluk ) za jedno 15 do 20 godina! Dobre si lidere Srbijo izabrala...

CezarMilan

20.07.2011. 11:24

Eto, poslali smi poslednjeg drzavljanina Srbije u Tribunal, odlozili smo pregovore sa Kosovom... Ova vlast se bas bori za drzavu!

CezarMilan

20.07.2011. 11:24

Eto, poslali smi poslednjeg drzavljanina Srbije u Tribunal, odlozili smo pregovore sa Kosovom... Ova vlast se bas bori za drzavu!

Gaj Marije

20.07.2011. 11:25

Eto kako DS ispuni sve sto obeca, ali ne sopstvenom narodu, vec evropskim zvanicnicima. Doveli su nas u situaciju koja je, nazalost, bezizlazna. Bilo koja stranka u Srbiji da je na vlasti, morala bi da traga za haskim optuzenicima i da ih isporucuje Hagu. A zasto? Pa zato sto je DS u ime drzave i naroda obecao da ce saradnja sa Tribunalom biti potpuna i bezrezervna! Tako dodjosmo pred svrsen cin.

sandra

20.07.2011. 11:25

Vec godinama slusamo od Demokratske stranke i Borisa Tadica da od saradnje sa Hagom zavisi nase clanstvo u EU. Ovim hapsenjem se stavlja tacka na pricu o Hagu. Ostaje nam da vidimo koliko istine ima u propagandi koju je DS plasirao svih ovih godina. Ili cemo konacno dobiti status, ili su na redu novi uslovi. Licno mislim da je sledece Kosovo.

Sasha

20.07.2011. 11:30

Ma hajte molim vas,sad zbog vanrednih emisija nisam mogao da gledam Sundjer Boba i Pingvine s Madagaskara!!!

MatijaBG

20.07.2011. 11:39

@Joe - Standard ne,ali obraz pred svetom da!!!!Nije sve u parama,valjda su te mama i tata tome ucili u zivotu

Joe

20.07.2011. 11:44

@Joe - Upravo se o tome i radi. Pričaju o tim haškim optuženicima, kao da će nam posle njihovog hapšenja procvetati ruže. Kao da je to jedini problem Srbije.

MatijaBG

20.07.2011. 11:55

Vest dana nije hapsenje Hadzica po meni,vec prikaz Hadzicevog svedocanstva iz gimnazije,gde je praikazano 6 jedinica na polugodistu i na jedvite jade zavrsena gimnazija sa dovoljan(2)!!!Hahahahahahah.....koliko vas je skolovani Srbin vodio,tako vam je Krajina zavrsila.E moji jadnici,ko je vama idol i koga branite!!

R

20.07.2011. 11:58

@MatijaBG - Ahahahaha našao ko da mu priča, pa sinak da si uspešan u bilo čemu, od škole, posla, žena, ne bi ti po ceo dan visio na komentarima...

MatijaBG

20.07.2011. 12:13

@MatijaBG - Ja Matija a ti Rajko?Sta mislis ko vise zvuci da je sa sela?Mozda te koreni navode da postavis takvo pitanje?Ne zameram ti ako si sa sela i Tesla je bio!

MatijaBG

20.07.2011. 12:23

@MatijaBG - R?Mislis da visim ceo dan?Nije ti palo na pamet da mozda pisem sa radnog mesta?Nije ti palo na pamet da zzivimo u digitalnom dobu?Ili kod tebe gde zivis jos nema fiksnog telefona?Ja sam niko i nista i moja diploma kakva god da je nije bitna,ali ovo vam je bio predsednik necega sto je htelo da bude drzava:))))E moji magacioneri!

Goran

21.07.2011. 09:45

@MatijaBG - Nije nam idol ali ga branimo.Kako je prosla krajina najbolje da pitamo one iz tora.Ni Tesla nije bas bio brilijantan djak..A sto se Hadzica tice on se nakrao moj Matija i ima para o kojima ti mozes samo da sanjas.I kad izadje bice hadzija a ti ces ostati matija.

Strazburgovac

20.07.2011. 11:59

Mogu da kazem da ima velike sanse da ispunimo i dokazemo to sta je obecano EU

Laki

20.07.2011. 12:05

Treba da uvedemo nove redovne avionske linije Beograd - Hag, kad god leti uvek puno.

Pravda

20.07.2011. 12:06

sta vam je ljudi pa on je samo uhapsen,Moze na Sudu da dokaze istin...da nije kriv

srecan boravak u hagu

20.07.2011. 12:06

on nije samo zlocinac vec i lopurda.pogledajte gde on i njegova porodica zive kao izbeglice ami jos u sabirnim centrima.i ja sam bio magacioner ali popraljam krov posle svake kise.dozivotna

Nebojsa Jovanovic

20.07.2011. 14:13

@srecan boravak u hagu - Kakva zloba,nijeti Hadjic kriv sto ti prokisnjava krov!Pozdrav J,N.

Zoran Perić

20.07.2011. 12:13

Taj je Hadžić barem nešto učinio za svoj narod. Još jednom se dokazalo da je Beograd najveći antisrpski grad. Kakav Zagreb, Sarajevo, Priština. Izgubili ste Kosovo, sada ćete izgubiti Sandžak i Vojvodinu i bićete samo pašaluk, pa se onda mislite.

srba

20.07.2011. 16:06

@Zoran Perić - a sto nas ti nisi izveo iz rata? samo pricanje i komentarisanje,a gde si bio 95te? krio se i lupao serpama po beogradu?

srbin

20.07.2011. 12:15

Budimo realni da je ovo bio samo uslov prije ispunjavanja osnovnih uslova ya ulazak u EU.Pa ne voli nas EU toliko da će nas odmah primiti u EU preko reda. A o Kosovu da ne pričamo.Samo boli što toliko Tadić priča o pomirenju i izvinjenju pa ko se nama izvinio za Tuzlansku kolonu,Dobrovoljačku,Kravicu,Blijesak,Oluju,Kosovo.Niko nije odgovarao niti će izgleda odgovarati za to.Sram vas bilo za to gospodo koja vodite Srbiju

cuprija

20.07.2011. 12:19

da vidimo sta ce sada da traze od nas za ulazak u EU,verovatno Kosovo,Nemacka se vec izjasnila,dok neke zemlje beze iz EU ,mi trazimo da udjemo u nju,po svaku cenu,a morace da daju i Kosovo,inace su sva ova hapsenja uzaludna

Radomir Pavicevic

20.07.2011. 12:28

Mladic uhapsen u selo kod rodjaka a taj rodjak nije uhapsen sto ga je navodno skrivao. Zena tvrdi da je to jutro videla da su ga doveli u tu kucu.Pre pet dana se po Crnoj Gori prica da je Hadjic uhapsen, odnosno da je jedan narko sef napravio dil sa Beogradom da im ga preda. Danas uhapsen a i Luksic stigao u Beograd. Kakva slucajnost.Na fruskoj gori zec se nemoze sakriti a ne covjek koga trazi Hag i to ucijenjen

branislava

20.07.2011. 12:46

šta je na redu sada prvo treba da isporućimo miloša obiliča pa kjad damo i kneza lazara možda nam se odškrinu vrata za ulazak u uniju .samo tamo stoji nataša kandić i sigurno sugeriše za hapšenje svetog save , može se desiti ito u zemlji srbiji dok je ove i pozicije i opozicije sve je moguće pa ni ta opcija nije za odbaciti živi bili pa videli

centurion

20.07.2011. 12:50

eto, sto bi rekao predsednik, radilo se tesko i sistematicno!Dodap bih, a pred izbore su usledili rezultati...

SRBIN CG

20.07.2011. 13:02

Nadam se braco Srbi iz Srbije,srbijanci ili kako li vec,da ce ovo biti poslednja prodana srpska glava!!!! Dosta je bilo od pamti vjekova!!!

Mirmidonac

20.07.2011. 13:02

Bio je veoma lukav plan, vezali su vrecu novca za konopcic i kada je begunas dosao po mraku da bije vodicu, krenuo je za novcem i upao u zamku! pre bih poverovao u ovu pricu...

Zarko

20.07.2011. 13:07

Vise nego ocigledno je ovoga puta bilo da je vlast birala trenutak Hadzicevog izrucenja, malo su ih novinari pomeli predhodnih dana i na neki nacin naterali da ga "uhapse" sada a ne u trenutku kada bi bilo najpogodnije, u svrhu skupljanju predizbornih poena!

MatijaBG

20.07.2011. 13:26

@Zarko - Zar to nije onda dokazz kako vlast ipak razmislja?U tom slucaju jos vece bravo za njih.Nista se ne daje besplatno danas,pa vreme je i mi da uradimo nekad pametno.......joj naaprednjaci sto ste ljubomorni!I

Sumnja

20.07.2011. 13:13

Poznato je istorije komunizma iz 50 do 70, pa cak i 80 godina, ilegalnog nadzora politickih neprijatelja i oni koje su vlasti videle kao problematicne. Danas da izvrsis nadzor postalo je mnogo lakse nego sto je bilo tada. Danas treba lozinka i pristup sistemu dabi uradio isto. Veoma je naivno da takva praksa se ne desava i danas.

Sunce

20.07.2011. 13:13

Svi Srbi su pohapseni kao da su jedino oni krivi za sve. Sta cemo sa drugim generalima koji su vrsili genocids nad Srpskim narodom? Da li je ovim hapsenjem zagarantova put Srbije u EU? Mislim da nije.

Djoko

20.07.2011. 13:15

Kako providno hapsenje pa pre dva dana je izala je vest o njegovom hapsenju koje je Ivica Dacic demantovao? A danas uhapsen kakva slucajnost. Cist primer namestaljke nase vlade.

Kaco

20.07.2011. 13:16

Dobro zavrsili ste medjunarodnu obavezu a sta cemo sad sa nezaposenoscu? Kad to mislite da resavate? Samo o Hagu pricate a to sto vam je narod gladan nije vam bitno.

Rca

20.07.2011. 13:18

Eto još jedne prilike da se zanemare ostale stvari u državi. Ipak su ovoj našoj vlasti bitniji odnosi sa zemljama u svetu koje nas omalovažavaju, a to što postoje veći problem unutar države nije bitno. Pružila se prilika da još jednom svetu odvuku pažnju od toga kakva nam je situacija u zdravstvu, školstvu, da li imamo od čega da živimo, i da li je inflacija opet skočila. Uspesi pojedinaca za predstojeće izbore su glavna tema uvek bila, i biće, nažalost, bar sa njima na čelu.

Iki

20.07.2011. 13:20

I tako je rešen I poslednji problem što se tiče Haškog tribunala. I šta ćemo sad? Osetićemo neko olakšanje? Bolje ćemo živeti? Postignuto je samo da su pojedinci srećni jer su postigli lični uspeh. Postigli su šta su hteli, pa da vidimo šta će dalje biti. Blago nama sa ovakvom vladom, kad je veći problem izručiti svoje ljude, nego to kako narod živi I preživljava. Sad će samo s tim da se hvale, a sve ostalo biće zanemareno kao i obično.

Ognjen

20.07.2011. 13:21

Zavrsena je i saradnja sa tribunalom, sad me bas zanima koji je sledeci uslov evrope i novo iscudjavanje vlasti kako to nije uredu i kako smo sve uradili sto je trebalo. Evropa nema alternativu...polako ce poceti da je ima sve vise.

bezusni

20.07.2011. 13:31

mnogo mi ova vlast lici na kraljice noci!Prvo su bili skupe, visoke klase kada su prodali i predali bivseg predsednika. posle su postajali sve ocvaliji kako se kvalitet "isporuka" smanjivao... sada su najgore,one ulicarke sto dzedze kod plavog mosta.

david14

20.07.2011. 13:42

jos kosovo, sandzak tj raska, presevo, vojvodina, evo i ja cu da se dobrovoljno predam hagu ma sve cemo da damo za EU, sve oca majku brata sestru dokle cemo verovati u ovo sarenu lazu koju neki zovu EUpogledajte irsku, grcku, spaniju, portugal grcaju u dugovima

mephisto

20.07.2011. 14:05

ma da ce njemu narukvicu i gotova prica. vlast svojim miljenicima uvek kupuje nakit.

Duki

20.07.2011. 14:12

Mislim da je i ovo hapšenje vešto izrežirana predstava koja treba da pokaže sposobnost i posvećenost ove vlasti. Niko me neće ubediti da se nije znalo gde je Hadžić, ali se opet čekao pravi trenutak za „hapšenje“. Opet kreće likovanje, primanje priznanja, isticanje zasluga. Providno! Međutim, sumnjam da će to mnogo uticati na dobijanje statusa. To je samo još jedan korak, a ima ih mnogo. Najteži će biti borba sa korupcijom, restitucija i na kraju priznanje Kosova.

Jovan Milivojevic

20.07.2011. 14:22

Dragi Srbi nemojte slucajno ici u Srbiju,po kratkom postupku ce nas pohapsiti i reci zapadu da smo srbske patriote.

mira

20.07.2011. 16:04

@Jovan Milivojevic - Ja zato i nisam dosla u Srbiju ovog leta, ostala sam u ovde ... Pa sad neka vam devize donosi nato i eu.

pera-nis

20.07.2011. 17:23

@Jovan Milivojevic - a ti si miro kao donosila devize i delila narodu? ajde bre,od vas skorojevica ne moze da se zivi. nisi dosla u srbiju jer su sada cene kao i u evropi pa ne mozes da se sepuris po selu.nikada niko nije imao koristi od tvojih deviza sem tebe i tvoje porodice a jos uvek zalite za vremenom slobodana milosevica kada ste se sa pola plate provodili ko carevi.sada rintas od jutra do mraka a ono malo sto usparas nema ni za nedelju dana odmora u srbiji.a o eu i nato se razumes ko marica u .... .....!

Randjel

21.07.2011. 00:00

@Jovan Milivojevic - Bez tebe i tvojih deviza ce Srbija propasti.A sto ne napisa gde si da znamo.

MatijaBG

20.07.2011. 14:25

Kad je miting radikalcica i Obraza kao podrska Hadzicu/Zar jos nije zakazan?Eto prilike za maloletnike delikvente da mozda ovaj put opet pokusaju doci do novih patika.Taman je sve na snizenju?

AA

20.07.2011. 18:50

@MatijaBG - Mato preterao si u provokacijama pa nisi jedini i najpametniji ovde. Pusti malo i druge da napisu svoje misljenje jer da te podsetim to je demokratski. Ovo sto ti radis je nametanje misljenja , provociranje ,omalovazavanje ljudi iz drugih gradova. Po tebi samo je gradjanin Srbije onaj ko zivi u centru B eograda.

Matijin istomisljenik

20.07.2011. 23:55

@MatijaBG - Malo je pravih gradjana Srbije a to su dobri i miroljubivi ljudi.Obrazovani kadar pobeze u inostranstvo a onda se zna ko je ostao.

čovek

20.07.2011. 14:26

Varijante istih frazema (otklonjena glavna prepreka, veliki uspeh na putu ka eu, zbačen teret prošlosti, itd.) slušamo neprekidno već tri godine od hapšenja Karadžića, preko Mladića, sad i Hadžića. Tvorci te retorike se zaista trude da slude i omađijaju slušaoce propagande i čudno je da ne shvataju koliku odbojnost ta isprazna obećanja rađaju. Napretka istinskog nigde nema, a novi uslovi stalno iskrsavaju... Može li tako u nedogled?!

Србија

20.07.2011. 14:32

Никад у ЕУ,никад у НАТО..А ти Матија,и теби слични,запитајте се одакле вам толика мржња према свом народу..

MatijaBG

20.07.2011. 14:37

@Србија - Cekaj ,zar vi niste rekli da mi nikad necemo pronaci Mladica,Karadzica i Hadzica?Ja obozavam svoju Srbiju,svoj Partizan i bas zato uzivam u ciscenju Srbije!!!Ulazk Srbije u EU i NATO bice samo zavrsni udarac destruktivnoj politici ,politici onih koji Seseljeave bajke pokusavaju ucainiti stvarnim.Srbija ce biti clanica NATO pakta i EU i imace modernu vojsku,bice lider regije i modernu ekonomiju za dobrobit svih nas i koji jesmo i koji nismo za Zapad!

Goran

20.07.2011. 15:15

@Србија - A tvoja ce deca da ginu po svetu za interese krupnog kapital.Mozda i tebi bace neku kosku.Ha ha ha

miki bg

20.07.2011. 18:26

@Србија - Dal je moguce Matija da ti na sve imas komentar.Pratim dugo kakve sve kom.ostavljas i prosto se divim tvojoj inteligenciji i onome sto citas po raznoraznim novinama i sto se edukujes na tv i na ono sto cujes.Srbija da postane lider u regionu, ja takve gluposti nisam cuo odavno, osim od tebe i jos jednog politicara, znas i sam ko je to, jer svaka druga rec mu je lider a da ni on sam nema pojma sta to znaci.E da, kad budu izbori skokni do aerodroma pa ces videti mnogo privatnih aviona, gotovi su..

Ivana

20.07.2011. 14:35

Vlast je znala gde se krije Goran Hađžić, vlast je bila obaveštena odavno. Identičan interviju je dat i posle hapšenja Ratka Mladića. Vlast je okončala saradnju sa Haškim tribunalom. koliko još zahteva vlast mora da ispinu da bi dobili status kandidata za ulazak u EU?Nama su pod hitno potrebni izbori, nova strateška rešenja, kao i nove političke deje. Raspišite izbore pod hitno.

Iki

20.07.2011. 14:35

Eto još jedne prilike da se zanemare ostale stvari u državi. Ipak su ovoj našoj vlasti bitniji odnosi sa zemljama u svetu koje nas omalovažavaju, a to što postoje veći problem unutar države nije bitno. Pružila se prilika da još jednom svetu odvuku pažnju od toga kakva nam je situacija u zdravstvu, školstvu, da li imamo od čega da živimo, i da li je inflacija opet skočila. Uspesi pojedinaca za predstojeće izbore su glavna tema uvek bila, i biće, nažalost, bar sa njima na čelu.

MatijaBG

20.07.2011. 14:45

@boban - Ne ,ne moze,Libija ce uskoro biti slobodna i pod kontrolom Zapada.Ostaju im samo Iran i Severna Koreja:)))

Вук Стефановски

20.07.2011. 15:18

@boban - „slobodna i pod kontrolom Zapada“ ???? Како једна земља истовремено може бити слободна и под нечијом контролом?? То је немогуће. Сама реченица је немогућа.

Goran

21.07.2011. 09:33

@boban - Libija ja sad slobodna i ostace slobodna samo da se malo ociste ulice od olosa

Amon RA

20.07.2011. 15:04

Ako opet dodje do nekog rata, a docice kad tad, razmislite ko ce se boriti. Ubili ste u pojam ovaj narod. Da ste se izborili za fer sudjenje, da vas razumem, ali ponizavaju vas gde se pojavite, prodaju organa nemozete da izgurate na sud, ratnog zlocinca (mislim na ovog starog madzara) koji je sa jednom nogom u grob, ne zele da osude, vi ste propast! sram koji ce uci u istoriju !

Milovan

20.07.2011. 15:13

Zbog Ovcare je vise Srba osudjeno nego sto je bilo zrtava. Poruka Srbima od Vatikana i "demokratskog" Zapada: Vi Srbi morate da se ponasate kao ovce na klanje, slicno kao sto je bilo za vreme NDH. Svaki otpor cemo drasticno kaznjavati. Cak je i Zapadu pomalo neugodno pa ne reaguju na hapsenje Hadzica, jer su Srbi ionako nepropocionalno zastupljeni u Haagu. Sta reci za vazalnu vlast u Beogradu? Nista, njihova dela recito govore.

dule

20.07.2011. 15:20

Eto konacno se ostvarila davnasnja zjelja Srpske vlade da"usrece"Srpski narod.Hapsenjem i Gorana Hadjica Srbija je "postala clan"EU.Srpska vlada je vec odavno tamo samo se cekalo ovo pa da i ostali odu za vladom.

123

20.07.2011. 18:59

@dule - nepostoji srpska vlada samo srbijanska,ono srpska joj uopste ne prilici

budan vec 45 godina

20.07.2011. 15:30

samo da mi je znati dali ce Hag doneti presudu kao madjari za kepira to bi bila pravda za sve.

branislava0406@hotmail.com

20.07.2011. 15:34

e moj matija znaš li ko toliko blebeće samo onaj koji ima neki težak problem sam sa sobom . veliki demokrata prepametan u sve se razume politiku ekonomiju izvršnu vlast, patriotizam ljudskost ,a znaš li ko najviše zveći ,prazna tikva

munze

20.07.2011. 18:31

@David Morrissey - Bez namere da branim Hadzica,jer on uistinu nije nista dobro uradio,moram da primetim jedno:"Tunguzija",je pravljena da bi se sacuvao goli zivot Srba sa tih prostora.Bas kao sto se danas cini sve da se spasu Srbi koji su ostali na Kosmetu(Ti verovatno nisi).Zato,ako si Pecanac,stidi se komentara,pljunuo si na mnogo Srba.Ako,pak nisi,ne koristi ime tog prelepog srpskog gradaza pseudonim, i budi "Toto 2,3,4"pa se nadovezuj...Toto,bas deluje Srpski...

Luka

20.07.2011. 19:00

@David Morrissey - E moj Pecanac, da li si ti gledao onu kolonu koja je bjezala poslije 'bljeska' i 'oluje' put Srbije? Da li ti znas da su tokom tih operacija trogodisnjoj djeci odsijecane i ruke i noge i ostavljana su da tako skapaju. Ti si jadan.

janko

20.07.2011. 15:57

a sada pitanje Kosova..i kada resimo to onda smo clanovi unije 1000%...srbija ima da cveta kao Svajcarska.

srba

20.07.2011. 16:04

@janko - verovatno si ovo napisao sarkasticno, srbija nema problem nego ljudi koji zive u njoj a hoce da im sve bude na tacni pa svicarska je svicarska a srbija puna neranika i bezobrazluka

Vuk

20.07.2011. 16:03

Srbija je morala uhapsiti sve sa haške liste, ali poslati tamo i generale koji su ratovali sa NATO paktom i izvršavali svoju obavezu prema domovini je krajnje bezobrazno, licemjerno. A tuzilac ne moze da dokaze ni Dobrovoljacku, ni tuzlansku kolonu. Postavljam pitanje: Nece ili je nesposoban? Koliko je haski sud pravedan pokazuje suđenje Vojislavu Šešelju, 9 godina ne mogu da dokažu krivicu. Sve u svemu bojim se da je Srbija izgubila dostojanstvo, žao mi je zbog toga.

Ana

20.07.2011. 16:23

Citam i nije mi jasno. Da li vi zalite sto ce biti jos puno uslova poput priznanja Kosova ili vam je zao sto nas TERAJU u EU? Ja se nadam da je ovo drugo. Ne znam koliko Srpskog naroda zeli stvarno u tu odvratnu Evropsku Uniju ali bi volela da cujem i tu cifru pa da vidim da li je to stvarno zelja naroda ili nesto sto nam ova izdajnicka vlast namece svojom propagandom.

Branko

20.07.2011. 16:38

Srba je prakticno nestalo iz Hrvatske i Kosova a Srbi u BiH su prisiljeni da zive sa Bosnjacima i Hrvatima, koji cekaju da i po treci put zajedno krenu protiv Srba. No, bez obzira na sumornu stvarnost, uporno se pokusava falsifikovati istorija, da su Srbi za sve krivi - sto se ogleda i u Haagu, gde se sudi de factosamo Srbima. Pravda za mrtve i prognane Srbe ne postoji, kako za Zapad, tako i za Beograd.

giga

20.07.2011. 17:16

Ljudi zao mi ovog Vukcevica ko rodjenog brata,pa sta ce covjek ujutro kad se probudi i postane svjestan da vise nema koga izruciti HAGU i da se vise nece eksponirati u medijima,i da ga vise niko nece pozdraviti na ulici.

Vladimir Petković

20.07.2011. 17:53

"uhapšen je jutros pored sela Krušedol, u reonu Fruške gore." - ma dajte bre, gospodo novinari, ne majte nas više, aman! Zar misite da su ljudi u Srbiji zaista toliki imbecili da u ovo poveruju!

Lala iz banata

20.07.2011. 17:55

Svi smo duboko pogodjeni ovim incidentom ali nazalost mora da se podhitno zapocne sudski proces optuzenom, ne gubimo vreme ovaj proces je presudan za nase integracije.

Luka

20.07.2011. 18:54

@Lala iz banata - Zalosno je sto se misli da ce Srbija uci samo zato sto su ovi ljudi isporuceni. Ajde, sada oni nisu na putu, da vidimo kada cete u EU.

Ratko,Banjaluka

20.07.2011. 20:24

@Lala iz banata - Lala sad ce te u evropu sa tadicem,u evropu koja polako propada ali sigurno.Samo budala moze da se toj evropi raduje,doci ce i to vreme pa ce te videti vi saka jada,sta je evropa.Samo mi je zao postenih i pametnih gradjana Srbije.

1312

20.07.2011. 18:15

bravo,uhapsili ste i zadnjeg optuzenika,sledece je kosovo ,i njega da se odreknete,i onda cemo da zivimo bolje..a ? indijanci jedni, samo stvaraju nove uslove kao za ulazak u evropu,dok ne unistimo sve sto je srpsko,sami cemo sebe da unistimo,ne trebaju nam drugi..kako ne primecujete da nas sistematski unistavaju ? ne razumem ?

Marko

20.07.2011. 18:24

Dosta nam je više ovih patriJota i nacionalista, kriminalaca...Nebitni su!Dosta je bilo vala i Bogu i svetu!Neka sada tamo dokazuju da su nevini, a nas neka ostave na miru!

Miladin

20.07.2011. 18:37

Ostale su za Hag jos dve velike zverke, Vuk Deaskovic: osnivac paravojnih jedinica pod nazivom "Srpska garda", komadant, finansijer veliki saucesnik u njihovim zverstvima, drugi ceka finale? Hapsiti ohmah....

Pljuvanje po sebi

20.07.2011. 19:03

Sto to pise na ovom gore filmskom zapisu,"Pogledajte slike zlocinca".Kako vas nije sramota staviti tako nesta, ko je zlocinac sto je dokazano ,da li je presudjen,sramota za vecernje novosti, kakav to olos radi kod vas?Fuj ,koji otpad od naroda.

EmijaBG

20.07.2011. 19:06

Koji je heroj ovaj Hadzic,dok ga nisu na silu uhvatili nije se predao,pravi srpski heroj.Da su se predali svi zlikovci (Mladic,Karadzic,Hadzic)na vrema sada bi i mi sa Hrvatskom usli u EU i nasa deca bi imali lepsu buducnost,a sada ispada da nasa deca treba da se bore da bi njihova deca ziveli bolje i to sve zbog pojedince,kojih narod smatra herojima.Car nije ovom narodu jasno da je zbog njih upropascena jedna GENERACIJA ,ali mozda je to jedan dokaz da je ova drzava prokleta.Mir,stop racizma.

ZVEZDILI

20.07.2011. 19:07

Sto se tice naslova treceg video klipa,hajde da ga ne zovemo zlocincem,bar dok ne bude pravosnazno osudjen...Toliko mozemo..

foto djura

20.07.2011. 19:40

SRAMOTA za srbiju............tadicu a kada ces uhapsiti ove sto nas dovedose na ivici bede ili cekas da ti i to narede ovi sto nas bombardovase....................

Gojko B.

20.07.2011. 19:47

Ovo je sramota ove vlasti, da trguju svojim ljudima. Nadajući se da će ući u Evropu koja se raspada. Ova vlast nije dostojna svoje države , a kamo li da bude čalanice EU, u svojoj političkoj zabludi oni su izdali svoj narod, kojeg guraju u podanički odnos alijanse i evrope sssrrrrrrmmmmoooooooota.

HR VOJNIK

20.07.2011. 20:21

Trebali bi oni koji spominju NDH znati da je samo na papiru sadržavala onoliki teritorij . Najbolji dio zgrabila je Italija , zaleđe Dalmacije kontrolrali su četnici ,koji su kasnije postali partizani, Kordun ,Banija, i nešto Bosne (šumoviti djelovi općenito) bili su rezevirani za komuniste.U Slavoniji su bili Njemci. Ustaše su pljačkali bogate židove i siromašne Srbe. Kad se nakrao A.P. ostavlja 300 000 vojnika i bježi. Njih partizani šutaju i ubijaju ko ovce.Zasluženo??

Milutin

20.07.2011. 23:07

@HR VOJNIK - Uh, sto nas i ti nauci hrvatskoj historiji. ili histeriji, da sam juce umro danas to ne bih znao! Samo si zaboravio reci da su tvoje ustase napravile 68% zlocina na teritoriji, bivse, Kraljevine Jugoslavije i da je tvoj A.P. pokazivao izvadjene oci, srpskih zrtava, stranim diplomatama koji su ga doveli na vlast. O tome postoji svedocenje italijanskog poslanika u Zagrebu.

Ivan

20.07.2011. 21:21

Pravda je spora, ali dostižna.Dragi moji komšije dok god budete razmišljali ko mladić i hađić živjet ćete u zabiti i nesreći.Htjeli ste osvajati tuđe države, polako ostajete i bez svoje...nema Kosova,jednog dana otići će i Vojvodina . Ostat će vam beogradski pašaluk.

Boki

20.07.2011. 22:52

@Ivan - Nemoj biti siguran da u istom smeru nece ici i Dalmacija i Istra.... one su dovoljno bogate resursima i turistickim potencijalom, da bi mogle komotno da se osamostale. Jer kao sto kod nas sve pare idu u Beograd, tako i kod vas Zagreb otima svima.P.S. Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje.

Ratko,Banjaluka

20.07.2011. 23:37

@Ivan - E moj Ivane sekiraj se ti za svoje zlocince,Gotovinu,Mesica i druge,pogledaj u svoje dvoriste pa onda u tudje.Vi u toj vasoj lepoj nemoze da prezivite.Dolazite svakodnevno u Republiku srpsku po zivotne namirnice itd.

Goran

21.07.2011. 09:18

@Ivan - a Slavonija.imaju razliciti jezik i obicaje i bili su nezavisna drzava u 18 veku.

Ivan

21.07.2011. 18:41

@Ivan - možda neki i dolaze u R srpsku u shoping, nažalost takva je situacija da ljudi životare i kupuju osnovne i jeftine stvari.Taj je problem nastao zbog naših nesposobnoih političara koji su državu pokrali.Ima i kod vas toga.Dsta je rata i 1945, zaboravimo ustaše ,partizane i četnike...idemo živjeti....budućnost je pred nama, treba raditi i stvarati ,odhraniti i odgojiti djecu.Učit ih da razlikuju dobro i zlo .I da se ljudi dijele na dobre i loše ,a ne na srbe i hrvate.

MH

20.07.2011. 23:35

Citam komentare i ne mogu da verujem: posle vise od 20 god. izolacije Srbije, sada mi srbi same se odlucujemo za izolaciju??? Mi sve znamo najbolje, mi smo uvek bili zrtva, mi smo samo dobri, a svi oni drugi losi i protiv nas! U isto vreme nasi samo rade svoj posao: prvo su ratovali, a neki cinili istovremeno i ratne zlocine, posle su bili biznismeni, a sada bave se politikom... "pravi srbi", radikali, narodnjaci... svi su isti. A narod veruje jos u sve to... jos? Velika laz.

Andjelko Golubovic

21.07.2011. 21:24

@Zabrinuti Analitičar - Kosovo je na redu. Zatim slede Sandzak, Vojvodina...

Bogdan

21.07.2011. 00:32

Ako je vlada želela da ovim hapšenjem narednih dana skrene pažnju javnosti sa gorućih pitanja u zemlji uspela je..

boki

21.07.2011. 08:56

Hadzic je sigurno uhapsen mnogo ranije,to znaju i ptice na grani.Ajde sad da vidimo sta je sledeci uslov za ulazak u EU.

toma grobar

21.07.2011. 09:12

Alo Srbi ko je ovog Hadžića hapsio kad je u potpisu ispod slike Rojters?