Sanader smršao i vidno uplašen

Jovan KNEŽEVIĆ

19. 07. 2011. u 12:22

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader proveo je prvu noć u hrvatskom zatvoru. Za sada bez posete porodice. Odbranu će izneti u četvrtak

ZAGREB - SPECIJALNO ZA “NOVOSTI”

ZAGREB - Uz uzvike „Ivo, lopove“, zatvorenici zagrebačkog Remetinca dočekali su bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera. Iz zatvora su procurile šture informacije da je Sanader jako smršao, da teško hoda zbog povrede mišića na levoj nozi, i da je emotivno vrlo teško podneo spektakularno izručenje iz Austrije u Hrvatsku.

Sanaderu je određen jednomesečni pritvor, a pred istražnim sudijom pojaviće se prvi put u četvrtak, u 13 časova. Do tada će sa advokatima pripremati odbranu, koja je dogovoreni još u Salcburgu. Bivši premijer je odmah posle dolaska u zatvor smešten u jednokrevetnu ćeliju, sa VIP tretmanom. Pretpostavlja se da prvo javno pojavljivanje Sanadera pred TV-kamerama neće biti, upravo zbog ozlede noge, s lisicama na rukama, već će ga dvojica policajaca pridržavati pri hodu.

Šef opozicije Zoran Milanović kazao je da sve pomalo liči na rijaliti šou, da je sve bolno i ružno, ali da Hrvatska mora da sazna kako je funkcionisao HDZ.

„Mora da se sazna i kako su finansirane izborne kampanje“, zatražio je Milanović.

Jadranka Kosor kaže da će Sanader imati pošteno i fer suđenje, „ako do njega dođe“. Po ko zna koji put premijerka je istakla da se HDZ iskazao u borbi protiv korupcije.

Posle 222 dana u pritvoru u Salcburgu, Sanadera će posetiti i članovi porodice, uz suprugu Mirjanu i kćerka Bruna, koja studira medicinu. Druga kćerka Petra je glumica u Americi i ne namerava da se vrati u Hrvatsku.

Poznati reditelj Rajko Grlić počeo je da snima dokumentarni film o Sanaderu, a prve kadrove snimio je pred zatvorom u Remetincu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Sladjana

19.07.2011. 12:51

Odlicno, da- Bog- da svi koji kradu sopstveni narod zavrsili tako, pa nek vide da li im trebaju milioni evra, dok ostali gladuju...

Marija - Novi Sad

19.07.2011. 13:46

@Sladjana - Pa oni kada prijavljuju imovinu kažu da žive u 19 ( DEVETNAEST) kvadrata i to dele sa suprubom i decom ! Oni imaju i poneki auto star 29 i po godina ili NEMAJU AUTO UOPŠTE !SVE LOPOVSKA SITORINJA ! Sa bankovnim računima u svim bankama na EGZOTIČNIM OSTRVIMA !ONI IMAJU STOTINE MILIONA EURA ali to dobro kriju !

SWAY

19.07.2011. 13:32

Živjet će vječno u HR srcima , njegova desna ruka J. Kosor čudna figura ,ali onako prozirna ipak baca dovoljno sjene da zamagli milonske krađe svojih ministara (Kalmeta , Milinović , ostale je kao smjenila ,ovu dvojicu ne smije jer donose pola biračkog tjela. Pitanje je tko će ih zamjeniti kad ičelnike oporbe hapse.

boris

19.07.2011. 14:03

...bravo rvati,sada smo mi na redu,samo neznam kada...mozda za jedno sto godina...

mizzuno

19.07.2011. 14:38

kad bi u srbiji poceli hapsiti takve politicare kao sanader opet bi morali uzimati kredite za izgradnju zatvora jer nebi bilo mesta u ovim postojecim.

Mirko

19.07.2011. 17:00

Vi ste stvarno neumorni !!! Zašto bi čitaoce u Srbiji zanimao Ivo Sanader,uslovi u zatvoru,broj kalorija u njegovim obrocima !!! Pišite vi malo o srpskim kriminalcima,o uslovima u srpskim zatvorima i na kraju o kalorijama koje troše gradjani Srbije koji su na slobodi a istovremeno zatvoreni od strane ove "demokratske" vlasti.

Ratko,Banjaluka

19.07.2011. 18:09

Sta kaze Idler i MatijaBG na ovo sve?Sad je u pitanju Hrvat a ne Srbin.

isak

19.07.2011. 18:53

Bravo Mirko...ja bi to nazvao srpska posla.....kad bi drugacije gledali na stvari od primarnog znacaja za zemlju sve bi bilo drugacije..ovako ko prezivi pricace...tesko bogme ovim takozvanim demokratima...da oni znaju koliko su daleko od sveta .............

Aleksandar

19.07.2011. 21:40

Eee, moja braco Hrvati. Recept je isti samo je pitanje dali ce te prvo dobiti sargarepicu pa batinucu ili obrnuto

HR VOJNIK

20.07.2011. 17:05

Dobar je ovaj novinar kad kaže da su ma zatvorenici vikali " Ivo lopove" ,bašje našao okosnicu društva. Ulicu dalje ljudi kopaju po kontejnerima , da ne umru od gladi sad na pragu EUROPE.!