Utorak, 19.07.2011.

12:48

Tužbe za genocid neće biti povučene

Politički analitičar Žarko Puhovski ocenio je da tužbe za genocid između Hrvatske i Srbije neće biti povučene, jer ne postoje političke snage da se to učini.

Izvor: Tanjug

Default images

Puhovski je na okruglom stolu "Saradnja u regionu, uslov za EU" rekao da političke elite ne smeju da donesu odluku o povlačenju tužbi.

"To ni izdaleka nije gotovo, iako nijedna tužba nema šanse za uspeh", smatra Puhovski.

Prema njegovim rečima, Hrvatska neće dobiti tužbu za genocid protiv Srbije za zločine u Škabrnji i Vukovaru, dok srpska tužba takođe nema šanse za uspeh, jer zavisi od hrvatske.

"Leve snage u dve zemlje nemaju hrabrost da povuku tužbe, jer bi mogle da budu optužene za izdaju, tako da bi tužbe mogle da budu povučene samo u slučaju da u Srbiji pobede reformisani radikali, a u Hrvatskoj istovremeno reformisani HDZ", ocenio je Puhovski.

On je kazao da se u Hrvatskoj u javnosti stvara atmosfera da se "samo hrvatski branitelji hapse", dok zvanični podaci pokazuju da je 96,25 odsto krivičnih prijava podneto protiv "druge strane", a samo 3,75 odsto protiv "branitelja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: