Capital.ba

Više od 120.000 ljudi u Srbiji može da plaća mobilnim

17.07.2011. / 13:50

BEOGRAD, Mobilni operater Telenor (www.telenor.rs) objavio je  da u Srbiji trenutno više od 120.000 korisnika ima mogućnost za plaćaje usluga i proizvoda mobilnim telefonom.

Kako je rečeno u Telenoru, u sistemu “platimo” (plati mobilnim) je trenutno 28 trgovaca, uz napomenu da je za sada je najviše internet prodavnica, koje one nude raznovrsne proizvode i usluge.

Trenutno je u tom sistemu, koji je počeo da funcioniše u novembru 2010, moguće kupiti robu široke potrošnje, tehničke opreme, knjige, avio karte i turističke aranžmane, kažu u Telenoru.

U toj kompaniji ističu da broj prodajnih mjesta koja prihvataju “platimo” kao način plaćanja postepeno raste i da se broj korisnika se povećava iz dana u dan.

“U ovoj fazi nam je glavni cilj da korisnicima obezbjedimo kvalitetnu i raznovrsnu ponudu, da pojednostavimo plaćanje redovnih mjesečnih računa uključivanjem u sistem što većeg broja pružalaca komunalnih usluga i da povećamo broj prodajnih mjesta koja prihvataju ‘platimo’ kao način plaćanja”, kažu u Telenoru.

Preko usluge “platimo” mobilnim telefonom se mogu platiti proizvodi i usluge kompanije iz internet šopa Telenora, nabaviti karte aviokompanije Jat ervejz, kao i elektronske usluge državnih organa Srbije.

Preko mobilnog telefona se mogu naručiti i platiti proizvodi koje prodaje Tehnomanija, AP Sport, sajtovi Sve za kuću, Otvoreno, Mala radnja, Knjižara, Poklon plus, Laguna, Aloha net, Mala srpska prodavnica, Domaća knjižara, Mikro knjiga, Korisna knjiga.

U sistemu “platimo” su i turistička agencija Argus turs i sajtovi DVD zona šop, Internet prodaja guma, Tako lako šop, Delije šop, Partizan365, FSS – onlajn šop, Ju sport šop (YU Sport Sop), Poletarac, Golding, Emi (Emmi) i AeroGaga.

Kompanija Telenor 15. novembra 2010. godine je prva u Srbiji počela da pruža uslugu plaćanja robe i usluga mobilnim telefonom direktno sa bankovnog računa.

Uslugu “platimo”, kao je tada objavljeno, mogu da koriste klijenti Komercijalne, Rajfajzen (Raiffeisen), Erste i Kredi agrikol banke (Credit Agricole). Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!