Srbija

Četvrtak, 14.07.2011.

09:01

Ukinuti propisi štede 121 mil. evra

Do sada je ukinuto 195 nepotrebnih zakona i propisa, što će privredi omogućiti godišnju uštedu od 121,1 miliona evra.

Izvor: Beta

Default images

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) navodi da je u postupku ukidanja još 36 nepotrebnih propisa, što bi trebalo da dovede do uštede još 25,8 miliona evra godišnje.

Jedinica za sveobuhvatnu reformu propisa (SRP) dala je preporuku za ukudanje ukupno 340 zakona i propisa, ali je od 36 preporuka odustala. Uz ukidanje preostalih propisa, prema novoj proceni, ukupne godišnje uštede firmi iznosile bi 183,1 milion evra godišnje.

Prema oceni NALED-a, u drugom kvartalu ove godine ostvaren je do sada najveći pomak u sprovođenju regulatornih reformi u Srbiji, koje su počele u decembru 2009. godine.

Navodi se da je u tom periodu zabeležen određen pomak, pre svega tamo gde su se preporuke SRP-a i NALED-a poklapale, odnosno gde su preporuke NALED-a korišćene kao polazna osnova za izradu preporuka SRP-a.

Precizira se da je usvojeno nekoliko zakona kojima su sprovedene neke od najznačajnijih preporuka Jedinice za sveobuhvatnu reformu propisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: