U vrelim letnjim mesecima Beograđani troše 700 litara vode dnevno po osobi, dok je, poređenja radi, u zimskim mesecima taj broj tek 150 litara. Zato je direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Cvijo Babić zamolio građane da racionalnije troše vodu kako ne bi došlo do isključenja. Otvaranjem Kontrolno-laboratorijskog centra u krugu Proizvodnog pogona Makiš, ovo preduzeće obeležilo je 119 godina uspešnog rada.

Babić je tim povodom rekao da mu je zadovoljstvo, čast i privilegija što rukovodi preduzećem od javnog značaja, istakavši pritom da je to preduzeće tokom prethodne godine, uprkos teškim uslovima, poslovalo više nego uspešno. Kao primere naveo je 80 kilometara nove vodovodne, kao i 50 km kanalizacione mreže. Takođe, on je istakao da je Proizvodni pogon Makiš 2 jedno od najmodernijih postrojenja u Evropi, čiji završetak predstavlja prioritet u narednom periodu.

– Kada dovršimo radove na Makišu 2, kapaciteti će biti podignuti za 20 odsto, viši delovi grada biće bolje snabdeveni vodom i olakšaće se snabdevanje vodom podavalskih naselja. Kontrolno-laboratorijski centar takođe će doprineti boljem snabdevanju i distribuciji kvalitetne, zdravstveno ispravne vode za piće – navodi Babić.

On se nada da će radovi na Makišu 2 biti završeni, uz pomoć grada, do naredne godine, istakavši pritom da su radovi u toku uprkos mnogim poteškoćama koje su rezultat ekonomske krize. Takođe, napominje da će završetkom radova na ovom pogonu, Makiš 2 biti najveći vodovodni sistem u regionu.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je povodom godišnjice doniralo dva savremena dijagnostička aparata za rano otkrivanje oštećenja sluha Republičkom zavodu za psihofizičke poremećaje i govornu patologiju „Prof. dr Cvetko Brajović“. U pitanju su aparati čija je vrednost skoro milion dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari