Читај ми!

Šešelj: Nisam kriv!

Tvrdnjom da postupak za nepoštovanje suda nije zakazan u razumnom roku, Vojislav Šešelj, u Haškom sudu, negirao krivicu za to delo. Šešelj rekao da je Mladić premešten sa njegovog sprata u pritvoru, zbog sumnje da je pod njegovim uticajem odbio da uzme branioce sa liste Tribunala.

Vojislav Šešelj je danas se u Haškom sudu izjasnio da nije kriv za nepoštovanje suda, koji ga tereti da je "namerno i svesno propustio da se povinuje odlukama Pretresnog veća da ukloni poverljive materijale sa internet stranice".

To je treća optužnica protiv Šešelja za nepoštovanje suda, pošto je odbio da sa internet stranice ukloni svoju knjigu koja sadrži informacije o identitetu zaštićenih svedoka.

Šešelj je rekao i da ovaj, treći postupak protiv njega za nepoštovanje suda, nije zakazan u razumnom roku, jer je 9. maja izdata optužnica, koju je dobio 12. maja, što znači da je današnje, prvo pojavljivanje pred sudom, zakazano posle skoro dva meseca.

Lider radikala je osporio pravo Haškog suda da vodi protiv njega proces za nepoštovanje suda, jer to ni po jednom pravu nije moguće kada se već vodi proces protiv njega za najteža krivična dela.

Osećaj krivice zbog Mladića

Šešelj je u sudnici rekao da je general Ratko Mladić danas premešten sa njegovog sprata u sudskom pritvoru, zbog sumnje da je pod njegovim uticajem odbio da za branioce uzme advokate sa Tribunalove liste.

"To je istina. Ja sam mu to rekao, da apsolutno ne može imati poverenje ni u jednog advokata sa Tribunalove liste", rekao je Šešelj.

Odluku o Mladićevom premeštanju uprava pritvora donela je pretpostavljajući da je "on došao pod moj uticaj i da sam ja uticao da on insistira da njegovi branioci budu Miloš Šaljić i Aleksandar Mezjajev", tvrdio je Šešelj.

"Imam osećaj krivice da je Mladić zbog mene premešten", rekao je Šešelj, navodeći da je sa Mladićem igrao šah.

Šešelj je na današnjoj sednici zatražio od sudije Bartona Hola da bude pušten na "godišnji odmor". Na pitanje sudije da li pod time podrazumeva puštanje na privremenu slobodu, lider Srpske radikalne stranke je odgovorio potvrdno.

Lider radikala je, kao i ranije, rekao da neće tražiti garancije za puštanje na privremenu slobodu od "izdajničkog, pronatovskog režima u Beogradu". Garancije države, da će se optuženi vratiti na suđenje, postavljaju se kao uslov za privremeno oslobađanje optuženih.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво