• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novosadski taksisti protestovali tri sata

Više stotina novosadskih taksista održalo je danas tročasovnu protestnu vožnju ulicama grada, uz neprekidne zvuke sirena.

Protestom taksista saobraćaj nigde nije bio blokiran, ali je bio znatno usporen prolaz glavnim gradskim ulicama.

Kolona je krenula od poligona za obuku vozača na Najlon pijaci, a kretanje taksista je nastavljeno duž jedne kolovozne trake kroz Temerinsku, Ulicu Jovana Subotića i Šafarikovu, preko Bulevara Mihajla Pupina do Keja Žrtava racije i dalje.

Protest je organizovalo Udruženje taksista Novog Sada zbog, navodno neustavne, odluke Skupštine Grada kojom se retroaktivno uvodi obaveza da se u taksi automobilima nalaze motori euro 3 ili euro 4.

Prema rečima predsednika Sindikata novosadskih taksista Radoslava Krstića protest će trajati svakog dana od 11 do 14 sati sve dok ih neko od nadležnih ne pozove na razdovor, a u slučaju da se to ne dogodi doći će do njegove radikalizacije.

U obrazloženju organizatora protesta se navodi da se, prema republičkom zakonu, vozila s motorom evro 3 moraju koristiti tek od 1. marta 2013 godine.

"Naš osnovni zahtev je da se odluka lokalne samouprave o standardu euro motora usaglasi sa republičkim zakonom", istakao je Krstić.

Prema njegovim rečima u protestu će ukupno učestvovati oko 1.000 taksista iz svih regularnih udruženja, jer u slučaju da odluka Skupštine Grada ostane na snazi na ulicama Novog Sada bi od iduće godine ostalo manje od 200 taksi vozila.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image