Srbija

Utorak, 05.07.2011.

09:34

Zakon o restituciji “samo što nije“

Zakon o restituciji bi trebalo tokom avgusta da pristigne u skupštinsku proceduru, a na početku jesenjeg zasedanja može biti usvojen.

Izvor: Beta

Default images

"Ukoliko dobijemo predlog zakona tokom letnjih meseci, imaćemo dovoljno vremena da otvorimo kvalitetnu javnu raspravu i da ga već na početku jesenjeg zasedanja usvojimo", kazala je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Prema njenim rečima, usvajanje Zakona o restituciji je kompleksan propis, koji iziskuje širok dijalog i ocenu celokupne stručne i političke javnosti.

Predsednica parlamenta je navela da nema većine za izmenu Ustava Srbije i da se sigurno do kraja mandata neće ulaziti u njegove promene.

"Sigurno je da do kraja mandata nećemo ulaziti u promenu Ustava Srbije. Pred nama je najveći posao - usvajanje preostalih zakona iz evropske agende", rekla je Đukić-Dejanović.

Đukić-Dejanović je kazala da će srpski poslanici ispuniti evropsku agendu i dodala da je prvi na redu zakon o javnoj svojini, koji će se uskoro naći pred najvišim zakonodavnim domom.

"Radićemo gotovo bez prestanka kako bismo na jesen dobili status kandidata i datum za početak pregovora sa EU. To je strateški cilj ove države i na nama je odgovornost da ga ispunimo", istakla je predsednica Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

22 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: