Ponedeljak, 04.07.2011.

18:55

Ben Aliju 15 godina zatvora

Sud u Tunisu osudio je bivšeg predsednika Zina al-Abidina Ben Alija na 15 godina zatvora u odsustvu zbog posedovanja droge, oružja i arheoloških predmeta.

Izvor: Tanjug

Default images

Ben Ali je takođe osuđen da plati novčanu kaznu u iznosu od 54.000 evra. Presudu i kaznu pročitao je sudija po završetku suđenja, koje je trajalo jedan dan.

Advokati bivšeg predsednika, koji je svrgnut u narodnoj buni u januaru i trenutno se nalazi u Saudijskoj Arabiji, bojkotovali su suđenje, okarakterisavši ga kao šaradu.

Advokati su tražili odlaganje suđenja kako bi pripremili odbranu, a pošto im sud to nije odobrio, izašli su iz sudnice, praćeni zvižducima građana okupljenih ispred zgrade suda.

Ben Ali i njegova supruga Lejla Trabelsi osuđeni su prošlog meseca u odsustvu na 35 godina zatvora zbog zloupotrebe državnih fondova pošto su policijskim pretresom u predsedničkoj palati pronađene veće količine novca i nakita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: