Capital.ba

Đogović: Nema negativnih posljedica ako Grad kupi Luku

04.07.2011. / 15:50

BEOGRAD, Ukoliko grad Beograd ima biznis plan da kupi Luku Beograd i način na koji će razvijati poslovanje tog preduzeća, onda ne može doći do negativnih posljedica od te kupovine, izjavio je danas saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović.
Prema njegovim riječima, ako su zadovoljavajući uslovi kupoprodaje za obje strane nema razloga da se bilo ko tome protivi.

“Sa druge strane, ako postojeći vlasnik Luke Beograd ima razlog za prodaju po cijeni koja njemu odgovara i ukoliko dođe do sklapanja cijene ponude i tražnje onda nema razloga da javnost podiže prašinu”, kazao je Đogović.

Vlasnici Luke Beograd su objavili da su spremni da Republici ili Gradu Beogradu prodaju to preduzeće po cijeni od 74 miliona evra jer su, kako su naveli, onemogućeni da zbog spora Grada Beograda i Luke o pravu korišćenja lučkog zemljišta realizuju projekat izgradnje poslovno-stambenog kompleksa na tom dijelu desne obale Dunave.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je Grad u mogućnosti da za preuzimanje većinskog vlasništva u Luci plati samo cijenu po kojoj ga je platila i firma Vorldfin (Worldfin) čiji je vlasnik beogradski biznismen Milan Beko.

Beko je Đilasu prošle nedjelje predložio da se sastane sa menadžmentom Luke, kako bi razgovarali o sudbini tog preduzeća i mogućnosti sklapanja javno-privatnog partnerstva.

U kabinetu gradonačelnika Beograda Beti je danas rečeno da on za sada ne želi da govori o Luci Beograd.  Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!