Vimbldon: Posle jela pravac - toalet

N. MANDRAPA

01. 07. 2011. u 20:56

Italijanske špagete bolonjeze postale prava noćna mora unutar „Ol ingland kluba“, stomačne tegobe kod nekoliko tenisera

LONDON
OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA

KADA Vimbldon ne napadaju „pčele ubice“, manijaci iz potaje, kišne kapi ili udar visokih cena na svakom koraku, stiže pošast pravo iz kuhinje. Ona je toliko opasna i delotvorna, da je do sada „oborila“ barem petoro igrača i naterala ih na ozbiljne muke.

Reč je o italijanskoj pasti, tačnije pokvarenim špagetama bolonjeze, koje danima izazivaju stomačne probleme brojnim teniserima i teniserkama.

Marion Bartoli, Francuskinja koja je izbacila Serenu Vilijams, poslednja je u nizu koja se požalila na gastritis i mučninu. Toliko joj je bilo loše, da od nervoze nije znala šta će, pa je u jednom momentu isterala i roditelje sa tribina.

Kod muškaraca, Robin Soderling je rekao da se oseća „slabo i da ga hvata vrtoglavica“, posle poraza od Tomića, dok je Slovak Karol Bek, takođe, zvao lekara u toku meča trećeg kola protiv Davida Ferera.

- Znam barem desetoro igrača koji imaju mučnine i koji ne izlaze iz toaleta tokom takmičenja na Vimbldonu. Među njima su i Hantuhova i Radvanska - otkrio je Bek.

Zvaničnici grend slema oštro su demantovali da je razlog u njihovoj pasti, optuživši igrače da su jeli nešto u restoranima van kompleksa i da su zato dobili trovanje.

Ipak, poslednjih dana svi u širokom krugu zaobilaze ovaj italijanski specijalitet u restoranima „Ol ingland kluba“.

Tek, ako vimbldonska pasta i nije najukusnija, a po svoj prilici ni najzdravija, barem je izuzetno skupa. Porcija jednih bolonjeze špageta košta oko 20 evra po tanjiru, što je oko 2.000 dinara. Svaki dan sa prave na isti način, bez mogućnosti da dobijete milaneze ili neki drugi sos uz njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

milos

02.07.2011. 02:31

sacuvaj me boze engleske kuhinje.pogotovo onog jamie olivera i njegovih splacina....

Cane

02.07.2011. 11:47

sto palite clanke tek tako? Samo ste preveli ovo iz telegrapha... Promenite malo!

Bane 20

02.07.2011. 13:19

Poenta ovog chlanke je da chak i lepotice kao shto je recimo Ana Ivanovic ponekad imaju dijareju...Razmislite o tome :D