Utorak, 28.06.2011.

11:07

Nastavljaju se hapšenja u Grčkoj

Predsednik grčkog prvoligaša Olimpijakos Volosa Ahileas Beos uhapšen je pod optužbom da je učestvovao u nameštanju rezultata utakmica.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Beos, koji je u ponedeljak proveo tri sata odgovarajući na optužbe vezane zu korupciju, pritvoren je u utorak u ranim jutranjim časovima.

Pre njega, zbog istih optužbi uhapšeni su i vlasnik drugoligaškog Ilijupolija, Jorgo Cakogijani, kao i kladioničar Vasilis Karakulijal.

Trojica optuženih terete se za "vođenje kriminalne organizacije, pranje novca, kao i prevare u iznosu od preko 15.000 evra"

Takođe, uhapšeni su optuženi za "iznudu pod pretnjom silom, mito, korupciju, kao i nameštanje rezultata mečeva i nelegalno klađenje".

Prema grčkom zakonu, optuženi mogu da provedu u zatvoru maksimalno 18 meseci pre nego što budu izvedeni pred sud.

Kako je navedeno, sumnja se da će Olimpijakos Volos uopšte moći da učestvuje u Ligi Evrope, u drugom kolu kvalifikacija koje se igra 14. jula.

Do sada je u Grčkoj 83 osoba osumnjičeno za ucešće u nameštanju rezultata utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: