Ljajić: Kampanja ne ometa rad Vlade

D. M.

26. 06. 2011. u 20:52

Ministar rada i socijalne politike: Najgore trošiti državne resurse u predizborne svrhe

- TO što su neke stranke koje su na vlasti krenule u predizbornu kampanju, neke jače a neke slabije, ne ometa i ne sme da ugrozi funkcionisanje Vlade. Najgora stvar koja bi sada mogla da se dogodi jeste da naredne mesece potrošimo koristeći državne resurse u predizborne kampanje, u trenucima kad još nismo izašli iz velike ekonomske krize - kaže za "Novosti" ministar rada Rasim Ljajić.

On naglašava da ima dovoljno i prostora i vremena i za predizbornu kampanju, da je to potpuno legitimna stvar za partije, ali da nijedan partner u vlasti ne sme da ima prečeg i važnijeg posla od ublažavanja posledica krize.

- U ponedeljak, 4. jula, održaćemo sednicu Socijalno-ekonomskog saveta na kojoj ćemo napraviti drugi presek u realizaciji 30 mera koje je donela Vlada. Da vidimo šta je učinjeno, a gde stvari idu sporo, kako bismo preduzeli odgovarajuće korake za ubrzanje implementacije dogovorenih mera - najavljuje Ljajić.

Kada je reč o radnoj verziji Zakona o štrajku, ministar Ljajić kaže da se tu u javnosti diglo mnogo buke ni oko čega:

- Reč je o radnoj verziji, koja tek treba da ide na javnu raspravu. Verujem da velika većina kritičara nije ni pročitala tekst.

Ljajić objašnjava da usvajanje ovog zakona nije obaveza Srbije u procesu evropskih integracija. Od 27 članica EU, sedam zemalja uopšte nema zakone o štrajku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

filipo

27.06.2011. 20:04

Ljajicu, te potrosene pare za izbore bi mogle lako da postanu najbolja investicija u proteklih 100 godina. Barem s obzirom na nacin "rada" nase vlade.

Vesperzijan1

27.06.2011. 20:42

Па не омета, него је спрема пад. Ви оно, као, имате око 10 посто гласова што је ДС - у мање за толико па морају да вас узму јер неће СНС мада нису гадљиви на црвено црну коалицију екс естаблишмента. Али мени ни даље није јасно шта ти тражиш са Динкићем, паметан си човек.

Alberto Kontador

28.06.2011. 16:09

Taman posla...nasu Vladu nista ne moze da ometa u neradjenju nicega