• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Brazil ne možemo bez viza, još!

Ambasada Brazila u Beogradu podsetila je danas da je vizni režim između Brazila i Srbije i dalje na snazi dok skupštine obe zemlje ne ratifikuju sporazum o ukidanju ovog režima.

"Molimo sve građane da ne putuju u Brazil bez prethodnog dobijanja vize u Ambasadi Brazila kao i da svoje brazilske prijatelje informišu da su im vize potrebne za ulazak u Srbiju", navodi se u saopštenju.

Svim građanima Srbije i Brazila viza je "apsolutno potrebna", ističe se u saopštenju i naglašava da su vesti objavljene u mnogim novinama o potpisivanju sporazuma o ukidanju viznog režima tačne, ali da ovaj sporazum još nije stupio na snagu.

Ambasada Brazila se, pored toga, zahvalila ministarstvima spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, kao i osoblju granične policije što su u više navrata, na molbu Ambasade, izašli u susret i nekolicini brazilskih državljana izdali vizu na samom aerodromu ili graničnom prelazu.

"Shvatamo, međutim, da je teško nastaviti sa ovom praksom, posebno ako imamo u vidu da se nalazimo na početku leta, periodu kada se turistička putovanja povećavaju", navodi se u saopštenju, u kojem se pozivaju aviokompanije i turističke agencije da su u obavezi da informišu putnike o neophodnosti posedovanja vize u skladu sa međunarodnim pravilima.

Sporazum o ukidanju viza za građane Brazila i Srbije potpisali su u junu prošle godine šefovi diplomatija dve zemlje Sels Amorim i Vuk Jeremić u Beogradu.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image