Priznavanje Kosova biće uslov za EU

V. N.

22. 06. 2011. u 20:58

Poslanici nemačkog Bundestaga tokom boravka u Beogradu otkrili da lista prepreka na putu ka EU nije zaključena. Đelić: Nikada na to nećemo pristati

POČETAK pregovora o prijemu Srbije u Evropsku uniju neće biti uslovljen priznanjem Kosova, ali će do kraja tog procesa Srbija morati da prizna nezavisnost te države da bi postala članica EU, stav je delegacije nemačkog Bundestaga koja boravi u Beogradu.

- Na kraju pregovora o priključenju, faktičko priznanje Kosova mora biti na stolu, a ako to izostane, nemački parlament neće podržati članstvo Srbije u EU - rekli su poslanici Bundestaga.

Njihov je stav da će pregovori o prijemu Srbije u EU početi i biti završeni i bez formalnog priznanja nezavisnosti Kosova, koje jeste poželjno, ali u svakom slučaju moraju biti prihvaćena neka rešenja koja će značiti faktičko priznanje kosovske nezavisnosti.

Prema njihovim rečima, faktičko priznanje nezavisnosti Kosova podrazumevalo bi, pored ostalog, prihvatanje članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama i međunarodnim organizacijama i to je ono što će Srbija do završetka pregovora o članstvu u EU morati da ispuni.

POŽELjAN I NATO
POSLANICI su ukazali i na to da bi bilo poželjno da se Srbija založi za ulazak u NATO, jer ”između tog vojnog saveza i EU postoji bliska veza koja se ogleda u zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici”.

- Srbija će 15. decembra dobiti status kandidata, ali najverovatnije ne i datum za početak pregovora - poručili su nemački poslanici, navodeći da će proces pristupanja Srbije trajati najmanje osam godina, koliko je bilo potrebno i Hrvatskoj.

Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić, koji se u utorak sreo sa poslanicima Bundestaga, kaže za ”Novosti” da je i njima, kao i svim stranim zvaničnicima sa kojima razgovara, preneo dobro poznati stav Srbije:

- Nikada, ni eksplicitno ni implicitno, nećemo priznati nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova. Ni u samoj EU ne postoji jedinstven stav o kosovskom pitanju. Pet od 27 članica EU ne priznaje Kosovo.

U sredu se oglasio i ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas koji je rekao da u EU ne insistiraju na tome da Beograd prizna nezavisnost Kosova, već da se pronađe rešenje za život običnih ljudi.

Na pitanje da li je Kosovo jedan od uslova za prijem Srbije u članstvo EU, Mas je uzvratio:

- EU ne može imati interes da ponovo primi jednu zemlju koja ima nerešena teritorijalna pitanja. Na svojoj koži smo iskusili šta znače takvi problemi. Zbog toga tražimo praktično rešenje u korist ljudi na Kosovu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (167)

MatijaBG

22.06.2011. 21:14

Ono sto je sigurno 100% to je da ce taj uslov postojati i da ce ga najvise forsirati Holandija.Cinjenica je i da Kosovo nikad nece moci da udje u Uniju jer ga Kipar,Spanija,Slovacka....nikad nece priznati.Srbija i Kosovo moraju naci zajednicko resenje i zajedno da otkolone ovaj problem za obe zemlje.Razmena teritorija i medjusobno priznanje!!!

Putnik

22.06.2011. 22:11

@MatijaBG - Ovakvog coveka nepismenog kao ovaj Matija, nisam skoro video.a ti pojima nemas sa politikom, gledam tvoje komentare samo lupetas i pokazujes koliko si G..p. Zbog takvih a ima ih jos koliko hoces tu u Srbiju, propascete i nestacete sa Z. Kugle. Srecan sam sto nisam tu medju vama.

MatijaBG

22.06.2011. 22:26

@MatijaBG - Putnice,drago mi je da sam nepismen,a jos draze da moju nepismenost lepo razumete i da izaziva ovako lepe reakcije.Pozdrav svima od srca iz crno/belog Beograda!

srbIN

22.06.2011. 22:39

@MatijaBG - Kad si ti tako srecan, nemozes onda zamisliti kolika je nasa sreca sto si ti tamo na tom zapadu, i ako smo mi toliko zaostali i glupi, idi komentarisi vase zapadne novine i clanke, sto si dosao na nas sajt , neka propadnemo i nestanemo, barem cemo propasti posteni i casni za razliku od vas gastbajtera koji misle da su svet osvojili sto su na zapad otisli.

MatijaBG

22.06.2011. 22:46

@MatijaBG - "SrbIN/e",niti su novosti vas list,niti sam ja Gastarbajter,niti ce Srbija da propadne.O Srbiji se vise ne pitate vi gubitnici svih ratova ,vec nove snage,snage koje ce Srbiju uvesti u NATO i EU.Kad je bio Summit NATO pakta ,video sam koliko Vas ima.Vas 50 je zapalilo NATO zastavu,a u Washingtonu su bili protesti protiv NATO/a od 30.000 ljudi.Srbija je vec deo Zapada jer ove godine postaje kandidatkinja za EU.A ja sam zaista presrecan.Dolazak Nikolica ce takodje Srbiju usmeriti ka Zapadu.

srbIN

22.06.2011. 23:02

@MatijaBG - Replicirao sam putniku a ne tebi ali posto vi demokrate bas ne kontate dobro, razumijem te, ali nemoj vise terapije preskakati.Hahahah, sto se slatko nasmijah, kaze covjek SNAGE, jos malo pa ce i san marino poceti uslovljavati srbiju, takve snage se neplasi niko ziv, a za proteste si u pravu, bilo je 30 000 policajaca, nisu dali izaci na ulicu, kazu tako ih naucili ovi sa zapada, to su te njihove vrednosti, ako se neslazes sa njima po glavi odmah, .Ti hajde u EU na obostrano zadovoljstvo i ostan

veljko

23.06.2011. 08:03

@MatijaBG - MatijaBG.Mora da ti puno gledas RTS pa vec mislis da je Srbija na zapadu. Ja bi ti preporucuio da odes u biblioteku, (to ti je ona zgrada gde mozes naci mnogo knjiga). Mnogo da naucis braco. Ako te politika zanima podseti se da je Kostunica rekao"Srbija ce uci u EU posle mnogo mnogo godina.." Tadic kako je to netacno i kako je to sirenje defetizma. E sad ko siri lazi u Srbiji ti zakljuci. Verovatno lazu i ovi Nemci. Ti malo cekaj da ti zuti objasne sta su oni u stvari rekli pa se javi. Vazi?

djordje petrovic

23.06.2011. 08:49

@MatijaBG - za igranku treba dvoje Matija. Cak i da je Srbija takva kakvom je predstavljas , jos uvek se EU nalazi pred sve vecim problemom, a to je da ce evro da propadne za par godina , a samim tim i cela konstrukcija Eu. Sve sto se dogadja u EU protekle 3 godine samo vodi u istom pravcu dezintegracije. Prema tome sto je babi milo to joj se i snilo . Od Eu nema nista , okreniobrni

milos

25.06.2011. 10:32

@MatijaBG - Matija svaka cast. Da je Kosovo prodato (ne bas za male pare, 200000evra 10ari placa a cene su isle do nezamislivih cifara) jos odavno, dokaz je moj rodni grad Smederevo. Necemo vam dozvoliti da nam prodate i Srbiju, Srbija ce biti u NATO i EU hteli vi to ili ne...samo tako mozemo da opstanemo.

deki

22.06.2011. 21:15

Ovo znaci da je misija DS i malih satelita gotova...put ka EU je okoncan i time se otvara put za DSS i Kostunicu koji su sve vreme pokazivali na drugi put...

MatijaBG

22.06.2011. 21:31

@deki - Hahahahahahahaha.........zaista si me nasmejao.Cuj,Kostunica.Samo jednom je vladao sa 5% glasova i to zahvljujuci DS/u,kad je kao 4 stranka na izborim dobio mesto premijera.Vise nikad nece budi siguran,a ovih 5%ako predje.SNS ce im pojesti glasove.Srbija ce uci u EU i NATO i nista je ne moze spreciti.

srbIN

22.06.2011. 21:30

Pravo lice zapada jos jednom pokazano, svi znaju sta su EU i NATO, samo to jos srbijanska vlast izgleda nezna, ali ponosan sam na ovaj uslov, pa da vidimo sada demokrate gde su vasi evropski prijatelji, gde je taj zapad koji vam je obecao brzi ulazak u EU, da vidimo tadicu sta ces sada uraditi, da vas sada vidimo gospodo demokrate, gde su ta radna mesta i bolji zivot.Samo joj par vas u vlasti i matija zg ne razumiju kapitalisticki i kolonijalni interse zapadnih tirana.

Putnik

22.06.2011. 22:02

@srbIN - E, moj Srbine,Svi nasi politicari to znaju i znali su sve, samo vas dobro lazu radi svog opstanka u politici da bi se sto vise obogatili,cak sto vise to i opozicaja zna ali bas mnogo i nemari jer i njima treba vremena za bogacenje,samo sto nisu na vlasti pa misle da je tako bolje za njih. Nekoliko puta sam vec pisao u komentarima da Srbija nece nikada uci u EU, svi mi Srbi u inostranstvu to dobro znamo i vidimo samo vi tu u Srbiji to nevidite. Zasto? Pa zato sto ste nepismeni i ....

srbIN

22.06.2011. 22:14

@srbIN - Ja to znam putnice mnogo prije tebe ali ako nisi skontao, postavio sam retoricka pitanja a ne konkretna, tako da si se potpuno izgubio. ali ti mora da si neki ovaj demokrata, otisao kad su vam obecali prosperitet da trazis od barosa i file svoj posao, pa te zeznuli, pa izgleda nemozes da se vratis, ali sta ima veze, neka si ti pismen a ostalo ce doci samo po sebi

delija srb

22.06.2011. 22:18

@srbIN - Jao, pa Putnik je izmislio toplu vodu, kakvo revolucionarno otkrice, sad nam je tek sve jasno. Sad si nas prosvetlio, dajte sutra izbore odmah, i odmah dovedite sto vise ovakvih pismenih da nas izvuku iz krize.

Alfa_SMF

23.06.2011. 10:41

@srbIN - @Putnik. Kakvi li su ti nepismeni iz dijaspore kad ti pismen ne znas gde se NE pise odvojeno?

zemunino

22.06.2011. 21:31

To je svakom gradjaninu Srbije odavno poznata stvar,medjutim ovi iz vlade i dalje poturaju neke price.Prekinite molim vas to mucenje i objasnite narodu sta je u stvari pravi razlog ulaska u EU.Da li neko sprema neku rezervnu varijantu buduci da od Evrope nema nista.Prekinite pregovore i trazite opciju u kojoj necemo morati klecati na kolenima.Nekima u Srbiji to prija,vecini sigurno ne!!!!!

Amon Ra

22.06.2011. 21:50

Brzo pretsednice (namerno sa malim slovom), izvinjavaj se mozda ces ih omeksati! Izvini se i za sledecih 50 genereacija Srba! Ovo ti je nagrada za sva izvinjenja i hapsenja! Tako i treba!

Zoran Djukic

22.06.2011. 21:55

molicemo mi boga sto nismo poginuli poo ratistima kao prvi ja sto nisam poginuo -vise bi volio to nego ovu sramotu srbije-makar bi mirno spavao-kako vas samo nije sramota-pola evrope bjezi iz unije i ne prodaje svoju zemlju sram da vas bude izdajnici-datt cete svetu zemlju kosovo -a prvi ce je priznati presednikk srbije

Vesperzijan1

22.06.2011. 21:56

Неко нас стално лаже и говори да долази боље сутра. Неко мора са власти, лаж није кривично дело али је суштина битисања човека и његовог духа. Докле више да слушамо исте приче које нису бајка сем за онога ко их изговара ?

SARA.P

22.06.2011. 22:01

to se znalo da bez kosova nema razgovora za eu.srbija kasni vec 10 godina a to su biletelarni razgovori i sa time bi vec vise postigla.evropa je gladna nema namernice dok nasi spavaju i veruju u eu.nema nista od eu raspasce se i ostace samo nekoliko evropskih zemalja koji ce druge da izrabljuju.radi se samo o prznavanju kosova i onda adios srbijo.okanite se eu.

kondor

22.06.2011. 22:02

Ovi predjose crvenu liniju , kako ce sada da reaguje g. presednik Srbiji . Vidi se da ima onih koji smiju da predju ccrvenu liniju , pardon to ne vazi za nemce.

SARA.P

22.06.2011. 22:03

da hteli bi kosovo i srpske vojnike da se bore za nista i ginu.kome se dopada kao vama mtijabg ond izvolite idite u avganistan jer za vas je to zemlja dembelija.

Simke

22.06.2011. 22:14

Neznam dali se neko seca mog komentara u vezi djelica pre par nedelja. "Dok Srbija ne prizna Nezavisnost Kosova nece uci u EU" Ovo su bile reci spikera koji je izvestavao za nemacku televiziju 2DF iz Beograda kada su nasi izdajnici izdali Generala . Zitiram "tadic se raduje sto je Mladic uhapsen ali zna da Srbija nece uci u Eu dok se Kosovo ne prizna" Toliko o nasoj tkz vlasti koja je silom dosla na vlast i sada izdaje sve sto je sveto. Lazovi su kakvih jos nije bilo. Pozdrav

prorok

22.06.2011. 22:21

СТОП ЕУтанаѕији, * ако бирате запад изабрали сте смрт-свети В. Николајевић, приповедаше-....

kondor

22.06.2011. 22:22

Jedini spas za Srbiju i sve narode koji zive u Srbiji jeste ujedinjenje sa Rusijom i svi pravoslavnim drzavama u svetu. Samo tako se moze spasiti jos ovo sto je ostalo od drzave Srbije . To moze da se postigne jedino na taj nacin , ako na sledecim izborima na vlast u Srbiji dodje DSS na celu sa dr. Kostunicom jedinim pravim drzavnikom u drzavi . Ostalo sve preti totalnom raspadu srpske drzave . Ako nato i EU lobisti ostanu na vlasti za koju godinu evo bg. pasaluka . Vreme curi i preti nestanku.

sale

22.06.2011. 23:25

@kondor - Bravo brate odlican predlog :DD veliki pozdrav iz Republike Srpske , uz samo jedan mali komentar. Stvarno cu poceti sumnjati i u regularnost izbora, kad god se ovako nesto desi , tipa uslovljavanja priznajna, izrucenja, i te stvari uvijek je glas naroda ovakav kakakv je , a kad dodju izbori opet onaj sijedi pobjedi. Sta vam je ljudi dozovite se pameti, glasajte za SRS ili Kostunicu nema dalje, mi se samo jos dragom Bogu mozemo molit i majci RUSIJI, nikom vise . Ako se ovakvo nastavi nema nas

Sasha

22.06.2011. 22:27

Ma bas sam iznenadjen,to svi jako dobro znamo,bilo koje resenje koje ce zadovoljiti obe strane,ili to ili podela,treceg nema osim da nam ga Rusija ne osvoji i pokloni!

Jabre

23.06.2011. 00:21

@Sasha - Ili da rešimo problem sa njima kao što su Nemci, Francuzi, Španci i Englezi sa Židovima i Hrvati sa Srbima. A biće prilike istorija se nije završila zvezde se još kreću

UrbanTip

22.06.2011. 22:27

Ma Srbija postoji i postojaće i bez EU. Nego najgora je stvar što smo dosada sve one ustupke za džabe učinili....

Rade

22.06.2011. 22:31

U Kumanovskoj bitci 1912 smo osvojili Kosovo u Prvom Balkanskom ratu,u Kumanovu smo 1999 potpisali okupaciju Kosova a sad ce nas revizijom Kumanovskog sporazuma prisiljavati da priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu.Zaista je mnogo slucajnosti da bi sve bilo slucajno.Dokle vise da nas ponizavaju!?

Ivan

22.06.2011. 23:46

@Gedža iz Srbije - Da si ti pismen i informisan bar 10 % od onoga sto bi trebalo da budes to nikad nebi napisao a i ovi sto ti lupaju pluseve pa je posle cudo kako su ovi 10 god.na vlasti.Necu da zalazim u to sta je EU i ko iza medijske propagande stvarno stoji iza te Pan - Globalne Fasisticke Tvorevine da nebi plasio decu "babarogama" (Bildenberg,Iluminati,Vavilonsko bratstvo (Iluminati + Vatikan)...) evo da ostavim link sta je Nemacka (spoljna manifestacija) "You Tube Yugoslavia The avoidable war"(sa prevodom)

Lepi

22.06.2011. 22:33

Šta će nam Kosovo tamo ionako Srba nema a Albanci imaju toliko dece da ćemo bankrotirat isplaćujući dečiji dodatak.

Zeljko

22.06.2011. 22:55

косово је србија!!! не еу, ако условљавају цепањем србије!!!

MatijaBG

22.06.2011. 22:59

@Zeljko - Kosovo vise nikad nece biti Srbija,a ukoliko Srbija ne udje u NATO i EU,ostace i bez Vojvodine,Sandzaka ,Presevske doline,a tzv.republika Srpska ce biti ugasena.Spusti se na zemlju.prica o nebeskom narodu je samo super vic:)))

Rade

22.06.2011. 23:14

@Zeljko - "Kosovski Bozur i epski deseterac,ponikli iz kosovskog bola,svoina su samo Srba." Rece Jovan DucicDa li za Srbe ima ista bitnije od Svetig Save i Kosova?!

MatijaBG

22.06.2011. 23:24

@Zeljko - Kosovski bol?hahahahahahahah......Matija Beckovic je napisao Krjiski bol!!!:))))Koliko bola,a da je pameti bilo,bola bilo nebi,da je pameti bilo,danas bi bilo 40 milipona Srb,a ne jedva 7 skup sa nacionalnim brand/om Romoima i Vlasima!Sveti Sava je srpska ikona,ikon proglasenog sveca,kao sto Hrvati svetkuju Alojzija.Samim tim za mene su puno bitniji Hrist i recimo umesto Kosova,Partizan!!!

Stefan Nemanja

22.06.2011. 23:26

@Zeljko - Matija Kosovo je Srbija gubila vise puta pa se opet vracalo u njen sastav tako da niko ne moze da garantuje da Kosovo nikad vise nece biti Srbija A samo takvom politikom koju ti zastupas ce se to i desiti sto ti nagovjestavas. Jer EU nece stati sa uslovljavanjima dok nas ne svede na Milosevu Srbiju to znaci beogradski pasaluk.

Duks

23.06.2011. 08:15

@Zeljko - Hej grobaru,ostavi pricu o svom poslu,ovde se radi o ozbiljnoj stvari!

goksi R.Srpska

22.06.2011. 23:05

Djelicu srdacno se zahvali svabama na njihovoj kvazi ev.uniji,vidimo kako Grcka uziva u blago stanju u toj istoj kvazi uniji ceka je neizvesna sudbina.

giga74

22.06.2011. 23:15

Ovo nikakoga nije iznenadilo, mozda su samo ovi na vlasti kobajagi iznenadjeni....pa dokle vise zamajavati ovaj napaceni narod..netreba nam status kandidata niti ovakav truli EU zapad za nas Srbe...netrebaju nam takvi saveznici, uostalom nikad nam nisu bili prijateljski naklonjeni kao mi prema njima. Sta ce nam takvi prijatelji? Manite se corava posla...

Nikola

22.06.2011. 23:18

Na redu je KiM! Hadzic je 'sitna para' a Tadic nema vise nikoga da isporuci Hagu, koji nesto znaci Srbima. 'Pro srpski' predsednik, i njegova kamirila, trebaju da postanu BIVSI, i nikada da se ne vrate na, politicku, scenu! Za 10 godina naneli su vise zla nego svi dosadasnji diktatori kroz celu istoriju srpsku! Unistili su drzavu, privredu, moral, crkvu.... i narod doveli do prosjackog stapa i kontejnera!

milosbanjaluka

22.06.2011. 23:20

Pre nekih 20-ak godina državnu televiziju su nazivali TV Bastiljom!!! Gledam sada, dok Srbijom vladaju demokrate i evropejci, sajt RTS-a i ne postoji ni riječ o ovoj temi (iskrenost parlamentaraca iz Njemačke). Toliko o demokratičnosti Žutih. Nadam se samo da će dični Predsednik naći načina da objasni i ovo, još jedno u nizu poniženja Srbije.

Milan

22.06.2011. 23:22

...ovo je direktno ponizavanje srpskog naroda. Zuti,PUKLI STE. Isto se desilo i sa pokojnim premijerom Zoranom( nek mu je vecna slava),kada su mu licemeri sa zapada zarili noz u ledja,posle pokretanja njegove inicijative za hitno resenje KiM. Sa djavolom ne vredi praviti kompromise. EU je zlo,to je experiment poput Jugoslavije(svi dobro znamo sta se desilo sa SFRJ)citaj Matija BG mozda neka tvoja mozdana celija obradi informaciju na razuman nacin.."Ubi nas neznanje" vladika Nikolaj VELIMIROVIC.

Vojvoda od Rače

22.06.2011. 23:26

Mi smo pocepani na sve strane i raspadamo se,.to traje već 71 godinu.Nismo našli potrebu da to zaustavimo već smo prihvatili i sada samo da potvrdimo.Niko ne sme da se suprotstavi najvećem genocidu čovečanstva i zato ima da nas izbrišu fizički i geografski.

Haralampije

22.06.2011. 23:41

He he, ajde sve lepo priznaj pa ce Djura da ti oprosti sto te je tukao!Tako i njemci, dozvolice nam da pregovaramo o ulasku u Evropu (blagosh nama) ali nas nece primit ako nije po njihovom!

mizzuno

22.06.2011. 23:58

vas svabe smo oterali u 1. svetskom ratu, pa u 2. svetskom ratu sa iz nase zemlje, satrali smo vas. dobro pazite sta radite jer ako vas budemo terali i treci put mala ce vam biti ova planeta.

Srbin

23.06.2011. 01:15

@mizzuno - he he u pravu si majstore,verovatno su se setili Vojvodine koju u u 2 sv. toliko merkali i planirali, ma .....

kiki

23.06.2011. 06:36

@mizzuno - Prijatelju mizzuno pa zar to nije govor mrznje? Kazi im da cemo im poslati Tihog i .To je mnogo strasnija pretnja od tvoje.I realnija.

Partizan

23.06.2011. 07:37

@mizzuno - hahhahaahhah S koje planete si,ili si bio titov pionir?mi smo kap u moru za te svabe,sravnili bi nas za 3 dana te svabe.

Srbija ili EU

23.06.2011. 00:01

Hoce li sada patriotski nastrojeni ljudi nastaviti da podrzavaju SNS ili im je vazniaj EU od drzave?

Bolero

23.06.2011. 06:38

@Srbija ili EU - Ti nista ne razumes. Srbija nece opstati ako ne udje u EU, a nece imati ni drzavu. Srbi se odavno nista ne pitaju i nemaju snagu da se odupru. Samo mozemo da se kurobecamo i nizasta drugo nismo sposobni.

Uros

23.06.2011. 09:41

@Srbija ili EU - Koliko ja znam SNS-u je glavna tema i cilj stranke ulazak u EU

pavle

23.06.2011. 00:13

ovo smo svi znali da ce d se desi, ako je tako treba iskoristiti sansu i sve zakone doneti kontra od evropske unije vezati se za drzave koje su sile u usponu kina ,indija, rusija ,brazil, a ovi .... nek ih je sramota sto su slagali ovaj narod

Milka

23.06.2011. 00:29

To nije nemacka.Amerika diktira zapadu.Holandija kao nece vise da bombarduje Libiju ,a Amerika pohvaljuje Englesku ,kakosu primern i(jer oni unistavaju jos jedan narod).Zalosno je sto politicari hoce posto poto u Evropu,.Evropa ce se raspasti posto Americi to ne odgovara.Medjutim psi zapada ne vide sta im gazda sprema.Nadam se da ce nas narod reagovati na podvalu vlasti i naci pravi put do slobode,da nece da bude sluga.drugome.Na zalost kapital je uzeo maha i radja se novo ropstvo....

Jabre

23.06.2011. 00:30

Nacisti nam nikad prijatelji nisu bili, a šta bi Srbija pridobila ulaskom u EU ? Tadić prica da bi oni izdržavali Srbiju i finansirali sve i svašta. Isto kao što finansiraju Grčku, Portugaliju, Španiju, Sloveniju, Rumuniju, Bugarsku itd Evo vam pare pa nam vratite uz ogromne kamate. To mogu i banke isto da urade ... A odreći se postojbine za neke šugave donacije koje se i ne primate je vrh idiotizma.

Trajanka Trajkovic

23.06.2011. 10:42

@Kinez - Prodadosmo: Milosevica, Seselja, Karadjica, Mladica .........................Boze imalite pogledaj odozgo pa ti presudi kom Opanci a kom Obojci, sa kosova nemamo nikakvih junaka a ceo Srpski narod ispasta

atlas2000

23.06.2011. 00:51

Ne vezano da li je ovo rekla Njemacka ili nekad drzava, budite svi sigurni to jeste stajaliste EU!!!! Priznanje Kosova biti ce uvijet clanstva u EU! No, clanstvo Kosova u UN inim organizacijama ne ovisi o Srbiji kako brojni misle, vec o medjunarodnim cimbenicima. Drugim rijecima, ne mora Srbija nikad priznati Kosova, kako rece Djelic, ali ce i bez toga Kosovo postpuno ulaziti u sve medjunarodne institcije!

Feniks

23.06.2011. 01:02

Gde je sada Jovanovic da kritikuje Nemce ili nesme ili nece.Ocigledno da je taj covek protiv Srbije a onaj ko ne vidi je zasenjak .Nemci i Englezi su nam naneli toliko rana u ne tako dalekoj istoriji i ovaj nacin ponasanja mi ni malo ne izgleda cudan.Oni koji su rekli Grcima da prodaju svoja ostrva i time plate dug , jednog dana ce to reci i Srbina.

srbija

23.06.2011. 02:05

Никада нецемо приѕнати наѕависност Косова,Косово је увек Србија

pantelija srzic

23.06.2011. 02:13

Nikad! Bolje je da se odmah okrenemo na istok, sunce jos uvek greje otuda. Ovi ugnjetari misle da svakog mogu uceniti. Neka hvala.!Ako TAdic ima i malo morala trebao bi odmah da to rascisti i da ne gubimo vreme.Budimo Svajcarska na Istoku i budimo im rupa na mapi virtuelne gigantske mondialisticke tvorevine! Ne damo Kosovo a ni ono onda ne moze bez nas nigde. Dok mi ne potpisemo sipcima 50:50%, nema resenja! To je jedino ispravno resenje u kojem svako nesto dobija!

M

23.06.2011. 02:18

Pa zar ovo isto nije svojevremeno rekao i sad vec bivsi Nemacki ambasdor Cobel? U cemu je stvar sa nama Srbima i "kasnim paljenjem"? Pricam s kumom 2003. i navodim zasto Srbija nikad nece bit clan EU, iz perspektive zaposlenog u jednoj medjunarodnoj instituciji na Zapadu, a on me gleda kao idiota? Ne smem da mu pomenem danas, jer ce reci da to nisam rekao. 2005 pricam to isto bratu svoje zene, on mi kazei eto nas u EU 2007. Na srecu covek vodio dnevnik, pa mi se izvinio pre 4 meseca.

Kaodaje vazno

23.06.2011. 02:33

Htio sam da kliknem DOPADA MI SE, misleci pri tome da mi se dopada Djelicev odgovor.

Kolubarska bitka

23.06.2011. 02:40

Shta su ti nacisti, vuk dlaku menja ali cud nikad!.. nikad nam necete oprostiti shto smo vas ponizili pred celim svetom!..

Mex

23.06.2011. 03:45

Ova vest u ovom tekstu nije nova , samo je kao rodjena za V. Novosti ( MatijeBGa ) Imaju o cemu pljuvati po Srbima .

mirko pop

23.06.2011. 05:24

Siptari grese.Ne treba im nezavisnost Kosova.Treba da ostanu u Srbiji,ucestvuju na izborima i,pre ili kasnije,uzmu sve :(

Arsenije

23.06.2011. 05:57

Pa to i nije nikakva novost za iole razumne. A oni "drugi" kao sto je vecinasrbijanskih "hot-dog" politicara, neka i dalje mlate praznu slamu i na tajnacin zamajavaju narod. Progledat ce ovaj narod, verujem pre nego budekasno.

Dejan

23.06.2011. 06:06

Zbog cega onda uopste voditi Pregovore?ISTOG SEKUNDA PREKINUTI SVE PREGOVORE O ULASKU U EVROPSKU UNIJU:

Bojan Pribak

23.06.2011. 06:44

Pregovori sa Pristinom su i vise nego neubedljivi. Pristina zna da ce priznanje kosmeta biti jedan od uslava za Srbiju na putu ka EU. Sa druge strane, Srbija ne moze preko "crvene linije" . Na kraju, naci ce se resenje, a to je razgranicenje.Ako imamo srece dobicemo Presevo i Bujanovac !

Granicarski

23.06.2011. 07:34

Kosovo vise nije u Srpskim rukama,nece vise nikad ni biti.Otislo je u ruke Siptara!Oni vladaju dole,mi nemam tamo pravo glasa vise.Priznaki mi to ili ne, to je to

englez

23.06.2011. 07:48

Naravno da je vlast znala sve, samo narod nije znao jer mu je vlast rekla da nece biti tako. Kostunica je davno rekao sta ce biti.

MatijaBG

23.06.2011. 10:53

@SERDAR - Jesi siguran da bi mogao,a ja ti garantujem da od tebe nebi ostalo nista!!!Djavo je zauvek pre nesto manje od mesec dana otisao iz Srbije.Egzorcizam je u zavrsnoj fazi!!!

Podanik

23.06.2011. 08:11

O Borise Tadicu,vladaru zemlje i kosmosa,ukrotitelju munja i gromova,care svih careva u vremenima proslim,sadasnji i buducim. Cu li Borise sta laprdaju ovi Nemci.Pod hitno sateraj to u misiju rupu,jer ne mogu oni sa tobom. A vi Nemci,pokazace vama Boris!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

otac makarije

23.06.2011. 08:29

nikad u EU,tu zlocinacku organizaciju koja se ponosi svojim zlocinima i koja slavi zlocince,stvara i priznaje nepostojece drzave na tlu drugih drzava.pa zar i mi da budemo deo tog zla i beznadja,gde se pojedine drzave vec guse u duznickom ropstvu.koji bombama donose demokratiju ubijajuci decu i nemocne,zar sa takvim zlocincima i moralnim nakazama i mi treba da budemo...naravno da ne i nikada ne!

Maki

23.06.2011. 10:19

@otac makarije - Potpuno se slazem sa tobom.Zakljucak to sto si napisao vazi isto za Srbija

Bundestag

23.06.2011. 08:40

Ne mogu sakriti svoje zadovoljstvo ovakvim postupkom njemacke i to najvise zbog onih silnih glupihkomentara kad je general Mladic uhapsen. Kao konacno je uhvacen,bogu hvala, sad ce namkrenuti i biti bolje. Dok srbija udje u EU ostace samo beograd.

vexon

23.06.2011. 08:47

Ovaj "MatijaBG" je u stvari MatijaHR , ubačeni provokator iz Hrvatske, koji hoće da nervira i vređa ljude u Srbiji. Ima zadatak da zagađuje srpske sajtove i da nervira čitaoce srpskih novina. Ima ga na raznim sajtovima srpskih novina. Ignorišite njegove provokacije, i ne odgovarajte na njegove "komentare". Pustite ga da "priča" sam sa sobom. Već ste mogli da primetite da ne poznaje srpski jezik.

Miroslav

23.06.2011. 09:13

Reklii smo: "Trst je naš" - pa smo ga dali. Rekli smo: "Nedamo Sloveniju" - pa smo je dali. Rekli smo: "nedamo Dubrovnik, Hrvatsku" - pa smo je dali. Rekli smo: "nedamo Krajinu" - pa smo je dali. Rekli smo: "Nedamo Bosnu" - pa smo je dali. Rekli smo: "Nedamo Kosovo" - pa smo ga dali. Vičemo: "nedamo Vojvodinu, nedamo Sandžak" .... Priznaćemo mi Kosovo, i izgubićemo Vojvodinu i Sandžak ,... sa patriotama brže, a sa demokratama isto tako brzo.

djeneral

23.06.2011. 09:33

Ovo su nebuloze.Kipar je recimo clanica EU,a zemlja je podeljena na grcki i turski deo preko 30.god.Sta da kazemo recimo za Spaniju koja nije priznala Kosovo?Kakav je tu konzensus postignut izmedju samih clanica EU?Grcka,Slovacka?Ni sama EU ne moze da "provuce" nezavisnost Kosova jer je to potpuno vestacka tvorevina.Sta cemo ako sutra apsolutna srpska vecina u Republici Srpskoj odluci da se pripoji majci Srbiji?O kakvim ce tada ljudskim pravima da govori bundestag?

Kizo

23.06.2011. 10:59

@djeneral - Opće je poznata floskula o ljudskim pravima, također je neprikladno raditi neke komparacije sa Kiprom; nekima se dozvoljava sve, a nekima ama baš ništa. Razlog je jednostavan - sponzorstvo. Prije 30 godina Njemačka je u sukobu Grka i Turaka stala na stranu Grka, ne zato jer ih respektira nego zato što im je interes da Turke drže van EU. Analogno tome, nema šanse da se RS pripoji Srbiji jer je interes Zapada da se dugoročno reducira mogućnost srpske ekspanzije na ostale zemlje regije.

ur

23.06.2011. 15:53

@djeneral - A takodje je vazno i to da za ulazak u EU mora se postici konsenzus unutar EU. Ako evo na pr. Nemacka kaze ne i bice za Srbiju NE. Tako te price da Spanija ili neko drugi nece dozvoliti jednostavno ne piju vodu. Za Kipar su se svi slozili a za nas evo izgleda da nece. Tako da svako dalje zamajavanje naroda da jos postoji nada i da mozemo postici i jedno i drugo je najbezobzirnija LAZ! Sve dok ne ispunimo zahteve svih clanica nema dalje. A ovde se radi o zahtevima Nemacke koje je br.1 u uniji.

Dejan

23.06.2011. 09:40

Sta rece bese Tadic pre neki dan da priznanje Kosova nije uslov ulaska Srbije u EU e moj Tadicu kao sto rekoh jos verujes u Deda Mraza i Bozic Batu.

Саша

23.06.2011. 09:50

"Сачувај нас Боже зла које нам намеће ову и сличне."

RODOLJUBI FANTAZERI

23.06.2011. 09:52

Da li smo izabrali nesposobnog Slobu da zadrzi Kosovo? Da li smo zajedno s njim izgubili rat za Kosovo (oborili prackom jedan avion slucajno a nismo uhvatili pilote)? Da li smo izabrali sadasanje vodje? Da li su nas oni uverili da nema alternative osim EU? Da li verujemo u fantazije da ce svako po ulasku u EU dobiti po svedjanku, Rolex i Mercedes? Da li smo svesni da mi u stvari hocemo kod njih a ne oni kod nas? Ako oni kazu izujte se pre ulazka u nasu kucu - moramo se izuti. Ali i ne moramo uci

beki

23.06.2011. 10:08

srbio,probudise i priznaj susednu drzavu KOSOVO jer lakse ces da dises,,posle toga nikada vise na balkanu neces imati kolonije zadovolji se sa teritorijom koju imas

Ag - 33

23.06.2011. 11:48

@beki - A ti se beki bolje ubi, pa više nećeš imati problema!!! Kosovo je Srbija, nikad Albanija!!!

mane

23.06.2011. 12:08

@beki - Koja si bre ti budala kada tako nesto mislis za svoju ZEMLJU.Sigurno si je branio,zato je i ostala tolika.Sa takvim bice je jos manje.

Златибор

23.06.2011. 10:20

Хвала Богу, као што смо и очекивали. Само ви постављајте услове. Доћи ће време кад ћете бити ирелевантни.

Trajanka Trajkovic

23.06.2011. 10:24

Aj!!!!!!!!!! pa zar je mogucesto bi rekli nemci ,,VERSCHPROCHEN IST VERBROCHEN""G.Tadicu nemojte nas razocarati, ima nas mnodo po belom svetu koi verujemio u Vas

Alfa_SMF

23.06.2011. 16:02

@Trajanka Trajkovic - Lepo ja kazem da se dijaspori oduzme pravo glasa.

djape

23.06.2011. 10:46

Sada svabosi i galski petlici (buba-svabe i kukavice), t. j. merkel i sarkozi okupiraju evropu i to podmuklo tako da se neprimeti za razliku od nacina koji je radio firer i bonaparte.Ali sva ta zlocinacka namera se primecuje.Jos da navedemda su tu jos i englezi i ameri, a to su svejedno isti narod i svi oni traze da kleknemo njima.Ali o tome mogu samo da sanjaju (naravno kao i Matija Hrvoje)..Jer zapade uzalud vase napade, mi se nedajemo ni za zivu glavu.

Mali bata

23.06.2011. 11:13

nisam od takvog principa ako nesto ne razumem da onda koristim pogano i vredjam osobe koje zele nesto da mi kazu. Imam jako uverenje da je nesporazum oko razumevanja pojedinih pravnoh procesa.

Bolero

23.06.2011. 11:15

Citam ove komentare i ne mogu cudom da se nacudim. Mi, kao narod smo osudjeni na propast ako ne bude malo razuma i pameti. Nalazim se u inostranstvu i sanjam dan kad cu da se vratim i pocnem neki svoj posao u Srbiji, ulozim novac, kako moja deca ne bi morala da idu mojim stopama, medjutim ja sve manje vidim buducnost. Mi smo narod koji nista ne shvata, sa veoma niskim stepenom obrazovanja i velika je zasluga za sve sto nam se desava na nama. Nadam se da komentatori nisu vecina u Srbiji.

otrovmase

23.06.2011. 11:48

"Neće biti uslovljen priznanjem Kosova, ali će do kraja tog procesa Srbija morati da prizna nezavisnost te države da bi postala članica EU" Jer sam ja debil ili oni pokusavaju da me prave na debila.Oni nas nikada ne uslovljavaju ali moramo to da uradimo.IRONIJA

Stojce

23.06.2011. 11:55

Konacno se igra sa otvorenim kartama. Od pocetka je bilo jasno da ce to biti kljucno. Samo se pitam kako da se ne prizna Kosovo kao nezavisna drzava a da se prihvati clanstvo jedne takve drzave u UN.

Ag - 33

23.06.2011. 11:56

Ako odluče da priznaju Kosovo, neko će morati to da plati i to debelo!!! Bolje rat nego NATO pakt, bolje grob nego EU rob!!!

Ramadan Mustafa Cirkovic bg

23.06.2011. 12:08

E kako mi je sada drago ovo zbog nasih politicara.Proces od pocetka pregovora sa eu do prikljucivanje Srbije sa EU traje celih osam godina,pa ljudi,onaj koji bude preziveo pricace,a pitanje je i tada da li cemo u uci.A posto sa Kosovom necemo uci u EU ,sigurno,ma sto god pricali ovi nasi suprotno,to je neizbezno,pitanje je da li cemo uci u EU I bez Vojvodine i bla,bla,bla....sigurno postoji drugi bolji put za Srbiju,jer evropa nije za nas.MIR.

Ag - 33

23.06.2011. 12:11

"Нека од данас зна,ко није знао да Србија није ћилим из Ушака, да Косово није свилени јастук из Бруса, да Срби знају за нешто скупље од главе! Да Србија није шака пиринчада је позобе свака врана коју донесе ветар.... "

ZokiNemacka

23.06.2011. 12:15

Nemci su nacija koja izumire, pa njihov istorijski bes iskaljuju nad Srbima.Nemacka im 100 Kosmeta (Duisburg, Berlin, Keln itd), svaki veci grad je vec turski grad. A nama su dosli da zapovedaju?A nasi - jos gore - ih slusaju? Nijedan ugovor sa Srbijom nije ispostovan, ni Dejtonski ni Kumanovski sporazum, ni Rezolucija 1244. Srbija ne sme nikome da veruje, jer niko ne postuje Srbiju. A ako sad vec pocinju sa priznavanjem Kosmeta, ko zna sta ce jos da izmisle?

Trajanka Trajkovic

23.06.2011. 18:46

@ZokiNemacka - upravu ste prvo Milosevic pa Sesell onda Karadjic i Mladic pa Kosovo sta jos hoce dali oni znaju uopste kakvu drzavu su napraviliBoze mili ako te ima posalji im kakvu poruku, kazi im ko je bioMilis Obilic, Kosovka Devojka i jos mnogo drugi za njih neznoju, sigurno bii njih posle toliko godina pozvali u HagSrbijo budi se, Tadicu nemoj nas razocarati

Srbenda

23.06.2011. 12:23

ako se i kosova odreknu... ja uzimam svajcarski pasos ipostajem drzavljanin svajcarske... kada vidim da smo do toga dosli da prodajemo zemlju zbog neke plave zastave sa nekoliko zutim zvezdicama onda sta da se kaze vise na to

sale

23.06.2011. 15:14

@Srbenda - Druze nemoj ti cekat da oni priznaju ovo nego ti uzmi taj svajcarski pasos ako mozes, ovo ovde je svejedno otislo sve u pm, ih sta bi ja dao da ga mogu dobiti !!!

Ag - 33

23.06.2011. 12:37

Востани Сербие! Востани царице! И дај чедом твојим видет твоје лице. Обрати серца их и очеса на се, И дај њима чути слатке твоје гласе. Востани Сербие! Давно си заспала, У мраку лежала Сада се пробуди И Сербље возбуди!

Mali bata

23.06.2011. 13:13

Bolero! ima mnogo u tome sta vi iskreno iznosite i zelite da kazete, zelim samo jedno da ispravim narodno obrazovanje direktno reflektuje sposobnost izvrsnih vlasti.

Aca J

23.06.2011. 13:16

Sada su maske zvanicno pale,u lazima su kratke noge,sada je dosao moment da se rezim na celu sa Tadicem izvini narodu za obmane i Kosovo i EU da bi se bilo na vlasti.Raspisati izbore pod hitno jer ovaj rezim je doveo Srbiju na ivici ponora u svakom pogledu.

dado

23.06.2011. 13:30

Neka svako od nas stane ispred ogledala,pogleda sebe u oci i ako moze kaze Kosovo nije Srpsko,ja nikada necu da znam da mi zivot od toga zavisi,sva obeljezja nas kao naroda poticu sa Kosova,dole su nam manastiri i svetinje,ej svetinje bre!!!I ko nam je oteo Kosovo-Siptari-najgori nesoj na planeti,tuzno je to moji Srbi,da postoji pravi vodja Srbije jednom recenicom bi trebao da resi sve nedoumice-Uzeli ste kosovo silom,silom cete ga i vratii kad tad!!!DOSTA PONIZAVANJA NARODA ,DOSTA JE BILO!!!

Mali bata

23.06.2011. 14:20

Bolero! Svaki nedostatak ili nepravilnost drustva kao jedan stabilan napredak u drustvu, vlada treba da preuzme tu odgovornost.

Liliane

23.06.2011. 14:44

Tako prolaze svi koji prodaju svoje ljude.Nasa vlada je prodala Slobu,Seselja,Mladica i ostale,misleci da ce im Ameri i EU povratiti Kosovo,ali su se grdno prevarili.Zapad ce izmisljati svaki put nesto novo i Srbija ce ostati praznih ruku,kao i do sada.Na zapadu nas niko ne voli,a nasa vlada to nece da shvati.Za Kosovo se trebalo boriti mnogo pre,sada je sve kasno.Klanjamo se onima koji nas ponizavaju i omalovazavaju.Sramota!

milos

23.06.2011. 14:55

moje mišljenje je da srbiji kosovo, sa toliko albanaca koliko na njemu živi, nikakvo dobro doneti ne može.... neka ga priznaju i završe tu dramu jednom za svagda..... dosta mi je više tog gledanja u prošlost..... neka se brinu za bolju budućnost i opstanak ostatka srbije i srba koji u njoj žive.....

Pavel Miklja

23.06.2011. 18:49

@milos - Priznavanje Kosova znaci samo jedno,Raspad danasnje srbije u komade ostace samo Beogradski Pasaluk sa Tadicem na kormilu?Ne varajte se EU i Nato suZlocinske organizacije ako zelite odgovor na svetsku situuaciju citajte is biblije Danijel i 13 glaveApokalipse[otkrivanje] ali citaj i razumi

milos

25.06.2011. 09:59

@milos - Koliko se ja razumem u biblije mislim da nema nista o Natou tamo :) Drugi milos

UR

23.06.2011. 15:42

Ma nije ih Tadic jos informisao o politici i EU i KiM. Kad im objasni promenice ubrzo svoje misljenje :)Salu na stranu ,DS je i zvanicno udario u svoje politicko dno, lazi koje su sve ove godine pricali su najzad razotkrivene na ocigled celokupne srpske javnosti.

braca

23.06.2011. 16:04

koliko me bole ova izivljavanja nad mojom Srbijom, toliko mi je drago zato sto nikad necete uci(mislim na politicare) u budjavu eu. e ovo cak ni vi necete smeti da uradite, prodali ste, tj niste ni prodali, nego poklonili i unistili sve sto je srpsko, da bi se uvukli u to drustvo sljama, ali udarili ste u zid! ovo je zid o kojicete se razbiti!

Srbin^^^

23.06.2011. 16:30

Gde su sada oni mudraci sto su se veselili hapsenju Mladica koji je.... k'o bajagi sprecavao Srbiju da maltene sutra udje u EU??? Ehhhh,,,,, koliko ste naivni i koliko vam je zaribao IQ. Ove stvari kopca i inteligentno dete od 7 godina a neki ne mogu ni sa 50. Tuzno.

zoran

23.06.2011. 16:42

...bio dobar "spori i neinformisani"Dr. Kostunica...sve dodje onako kako rece prije nekoliko godina neinformisani....a ovi informisani i brzi vidite gdje vas dovedose...

Uka-ll Bulliqi

27.06.2011. 00:30

@Indijanac iz Paracina - Indijanac, slazem se.Tako ce, izgleda, i da bude. Ostacete i bez Kosova i van EU. Valjda neka federacija sa Ukrajinom....

Lazarevac

23.06.2011. 17:50

I to je politika sadasnjih vladara Srbije, samo ne znam dokle ce narod Srbije da trpi zamajavanje, ponizavanje i uslovljavanje i rasparcavanje ove divne zemlje. SRAMOTA ovo je genocid nad sopstvenim narodom.........

Darko LO

23.06.2011. 18:09

Tragedija!!!!!!!!I da li Srbija treba da pravi zaokret u inostranoj politici???Sta bi sa onom teorijom Kosovo i EU su dva odvojena pitanja....Ko nas je lagao,Tadic i Jeremic milion puta,jel???Sta ce biti sa Raskom kad Turci krenu sa pritiskom,sta ce biti sa Vojvodinom kad Pajtic ode iz DS????Sta je sa privredom,kriminalom,korupcijom???Sta bi sa Kolubarom,satelitom,Sarancicem,Jocicem,gde se stiglo???? REVOLUCIJA!!Borise,znas li sta smo pevali Slobi???

Драган филиповић ПГ

23.06.2011. 18:20

Просто се намеће питање референдума. Нека глас народа, какав год био, одлучи да ли ћемо , у име "виших "циљева и интереса (магловитих), одустати од дела своје територије. И нека то буде што пре, јер ова агонија предуго траје

Idler

23.06.2011. 18:33

Ako malo pozornije pogledate s lijeve strane vam je članak pod naslovom "Tadić: Kosovo nije uslov za Evropu" >;-)))

bata

23.06.2011. 20:51

LJudi ostavite se iluzije i EU ja sam na zapadu vise od 20 godina i mogu vam reci da nije bas tako kako se nama servira u EU.Mnogo je losije nego sto vi mozete i da zamislite.Pre neki dan je izaslo u novinama da se njihov € nalazi na jako klimavim nogama i ako nemacka i francuska kazu necemo vise EURO svi jedva cekaju da se vrate svojim valutama.Pa ako nas bas nece i ne moraju.

ivan

24.06.2011. 21:09

Kakva crna evropa,samo im mi jos falimo.Po cemu mi to zasluzujemo da udjemo u evropu?!Kakvo Kosovo, briga njih za Kosovo.Ovim nasim debilima na vlasti dobro dodje da nas zamlacuju nekim glupostima o ulasku u EU,a zivimo ko slepci.Sve fabrike su unistili i prodali,SVE SU UPROPASTILI!Sloba je bio pripravnik za ove zute.

Miloš

27.06.2011. 14:50

@MontenegroGirl - Uz dužno poštovanje, na Crnu Goru se Srbija nema na čega ugledati, već obratno, u svakom smislu.Crna Gora je nekada bila država, sada onoi što je raskrsnica za Albaniju.Ne vidim ja u Crnoj Gori ozbiljnost, vec sinonim za kriminal, i da je narod Crne Gore koji je uvek poštet i čestit bio taoc politike jednog čoveka bez obraza i morala, njegove politike koja je ista takva.

vesna

27.06.2011. 15:19

Znamo već da je priznavanje Kosova jedan od uslova ulaska u EU, ali biće ih još ko zna koliko, a po mom mišljenju, dok mi ispunimo sve što oni traže.biće bolje i da ne vapimo toliko za EU. Slažem se da treba referendum i za ulazak u nato i za ulazak u EU. Ako naši političari toliko žele da se pridruže "milosrdnim anđelima", samo neka izvole, a većina naroda pamti i pamtiće dok je živ kako su nas ti anđeli "čuvali".

baki 71

27.06.2011. 22:34

Evropi smo uvek bili podrum i oni ce se svojski truditi da tamo ostanemo,a zna se sta se tamo baca.Vodimo vise racuna o nama a ne o "idealnoj iblagonaklonoj "EU