Capital.ba

Pregovori o kreditu od 85 miliona dolara

20.06.2011. / 18:36

PODGORICA, Crna Gora će u četvrtak, 23. juna, početi pregovore sa Svjetskom bankom o uslovima za kredit od 85 miliona dolara (oko 60 miliona evra).

Kredit bi trebalo da bude iskorišten za finansiranje budžetskog deficita u 2011. godini, saopštili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare ministar finansija Milorad Katnić, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i predstavnik Svjetske banke Filip Le Uera.

“Novac treba da bude operativan početkom oktobra i nadamo se da uslovi za pregovore neće biti teški”, rekao je Katnić.

Svjetska banka odlučila se za ovaj korak nakon što je zaključeno da je bankarski sektor revitalizovan.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!