Karlos Santana u okviru turneje „Guitar Heaven 2011“ pravi put oko sveta, a kod nas dolazi 6. jula, kada će u Beogradskoj areni održati koncert na kojem će nekoliko pesama zajedno sa njim izvesti i njegova supruga, bubnjarka, Sindi Blekmen, koju je zaprosio prošle godine na koncertu u Čikagu.

Santana veoma ceni njeno muziciranje u pesmi „Corazon Espinado“ i navodi da je jako senzualno. U nedavnim intervjuima za medije iz Srbije izjavio je da se seća prethodnog gostovanja u Srbiji i da je Beograd „elegantan grad sa ljudima punim entuzijazma“.

Na koncertu u Areni čuće se pesme sa poslednjeg albuma „Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time“ sa kojima je Santana, drugi izvođač ikada (prvi su Rolling Stones), čiji se album obavezno nađe na listi deset najprodavanijih i najslušanijih u svakoj deceniji, od 1960. godine do danas. Santana će izvesti hitove za sva vremena kao što su: „While my guitar gently weeps“, „Riders on the Storm“, „Smoke on the water“ i pridružiće im svoje pesme: „Black magic Woman“, „Maria, Maria“, „Sunshine Of Your Love“, „Smooth“ i mnoge druge. Očekuje se najmanje dva i po sata izvrsnog Santaninog muziciranja kome će prethoditi rege legenda Džimi Klif.

Od 1960. do sada, Santana je prodao više od 100 miliona albuma i osvojio 10 Gremi nagrada. Godine 1998. ušao je u „Rock and Roll Hall of Fame“ a ugledni muzički časopis Rollingstone proglasio je Santanu za 15. na listi 100 najvećih gitarista svih vremena. Osim Srbije, Santana će svirati još u sledećim zemljama: Poljska, Nemačka, Luksemborg, Švajcarska, Mađarska, Austrija, Italija, Francuska, Monte Karlo i Malta.

Ulaznice po ceni od 3.100, 3.500, 3.900, 4.500 i 4.900 dinara mogu se naći na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, Ušće šoping centar, Dom omladine, knjižare Delfi i Vulkan, Gigstix kao i preko sajtova www.arenabeograd.com, www.tickets.rs i www.eventim.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari