Četvrtak, 16.06.2011.

10:39

Mladićev sin dobio pasoš

Darko Mladić, sin haškog optuženika Ratka Mladića dobio je pasoš i uskoro bi trebalo da otputuje u Hag i poseti oca, koji se nalazi u pritvorskoj jedinici.

Izvor: FoNet

Default images

On je agenciji Srna rekao da je pokrenuta inicijativa da se njemu i prodici Ratka Mladića ukine zabrana putovanja u Evropsku uniju.

"Ja sam dobio pasoš i sam ću uskoro otputovati da posetim oca", rekao je Darko Mladić i dodao da se trenutno radi na formiranju tima advokata odbrane njegovog oca.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhapšen je 26. maja u selu Lazarevu kod Zrenjanina, a akciju su izvele Bezbednosno-informativna agencija Srbije i Služba za otkrivanje ratnih zločina.

Mladić je 1995. godine optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine, koji uključuju genocid, saučesništvo u genocidu, zločin protiv čovečnosti i kršenje običaja ratovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: