Počela ekshumacija kod Srebrenice

Na lokalitetu Ljeljen Do kod Srebrenice danas je počela ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava ubijenih u julu 1995. godine.
Na lokalitetu Ljeljen Do kod Srebrenice danas je počela ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava ubijenih u julu 1995. godine.

Na tom lokalitetu se, prema prikupljenim dokazima, nalazi masovna grobnica žrtava bošnjačke nacionalnosti koji su ubijeni u julu 1995. godine.

Ekshumacija se obavlja u prisustvu službenika Tužilastva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, reč je o sekundarnoj masovnoj grobnici u kojoj se nalaze posmrtni ostaci žrtava koji su prethodno pokopani u mestu Glogova, pa su naknadno prebačeni u sekundarnu grobnicu.

Predviđa se da će proces ekshumacije trajati nekoliko dana, a pronađeni posmrtni ostaci biće prosleđeni u Komemorativni centar Tuzla, radi dalje identifikacije putem DNK analiza.

Očekuje se da će na lokalitetu Ljeljen Do biti pronađeni posmrtni ostaci većeg broja žrtava, koji će naknadno biti identifikovani radom sudskog veštaka i sprovođenjem DNK analize.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vulin u zvaničnoj poseti Moskvi

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom o Rezoluciji o Srebrenici i Rezoluciji 1244.