"Od dobrih ideja prave katastrofu"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović, odgovarajući na kritike lidera URS Mlađana Dinkića, rekao je da Dinkić od popularnih ideja pravi katastrofu.

Izvor: B92

Subota, 11.06.2011.

12:54

Default images

"Dinkiću ne preostaje drugo osim da bude ličan, kakav je bio uvek u svojoj ambiciji da demagogijom privuče pažnju", rekao je Jovanović za Danas.

On je dodao da je Dinkić "navikao da uzurpira svaku ideju za koju veruje da donosi popularnost, pretvarajući je u opštu katastrofu koju plaćaju svi".

"Katastrofalna rešenja o finansiranju lokalne samouprave, diktat koji je ispostavio svojim partnerima u koaliciji, ne mogu obavezivati ozbiljnu stranku kakva je LDP, rekao je Jovanović.

Dinkič je u intervjuu datom listu Danas, koji je objavljen u petak, izjavio da je lider LDP njegovo „veliko razočaranje“.

LDP neće pristati da decentralizacija bude svedena na srednjovekovni model, po kojem su druge stranke, uključujući i Dinkića, nametnule Ustav 2006. godine, rekao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da Dinkić „devalvira ideju decentralizacije“, a kao njegove „demagoške poteze“ naveo „fabrikovanje haosa, rušenje vlade posle 12. marta, varanje građana o akcijama od 1.000 evra“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: