Oko 60 studenata Muzičkog departmana novosadske Akademije umetnosti potpisalo je peticiju protiv profesora Andreja Bursaća, inače člana Gradskog veća za kulturu koji im predaje hor, opersko pevanje i orkestar.

Studenti imaju mnogo zamerki na njegov rad na Akademiji, tvrde da Bursać ne drži redovno nastavu, da se samo tri puta pojavio na probama orchestra i da se pojedini studenti sa njim vide prvi put tek prilikom ispita, a da nije mali broj onih koji moraju da odu u Gradsku kuću kako bi dobili od njega potpis u indeks.

Iako je juče u pojedinim medijima objavljeno da studenti peticijom od uprave fakulteta traže da intervenišu zbog neprofesionalnog odnosa prema radu profesora Bursaća, Kristina Kovač, PR Akademije umetnosti izjavila je juče za naš list da Akademija nema zvaničan stav samo iz razloga zato što uopšte nisu dobili od sudenata bilo kakav zahtev:

– I naša prodekanka za nastavu Emilija Stanković poslala je tim medijima demanti i potvrđuje da Akademija neće imati bilo kakav komentar dok zvanično ne dobije od studenata peticiju ili dopis sa pritužbama. Ukoliko se to bude desilo, Akademija će razmotriti zahteve studenata i zauzeti stav po tom ili bilo kom drugom pitanju. Bez zvaničnog papira, ne možemo reagovati – izjavila je Kristina Kovač.

Tražeči i Andreja Bursaća da prokomentariše studentske pritužbe, u Gradskoj kući su nam u odeljenju za informisanje rekli da ne mogu da kontaktiraju Bursaća jer je on juče bio zauzet, tako da do zaključenja prvog izdanja Danasa nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari