"Talasanje" oko podele Bujanovca

Zbog osnivanja Srpskog narodnog veća i njihovog cilja da Bujanovac podele na srpski i albanski deo, predsednik opštine sazvao vanrednu sednicu opštinskog veća.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2011.

09:22

Default images

Pre nedelju dana tri organizacije bujanovačkih Srba osnovale su Srpsko narodno veće. Kako su organizatori saopštili cilj tog tela je da se na teritoriji opštine Bujanovac formiraju dve opštine - srpski i albanski Bujanovac.

Predsednik opštine Bujanovac Šaib Kamberi je kasno sinoć za B92 da je za danas u 11 sati zakazao vanrednu sednicu Opštinskog veća na kojoj će biti ocenjena bezbednosna i polička situacija nakon formiranja Srpskog narodnog veća. On je dodao da je situacija u toj višenacionalnoj zajednici nije dobra, da će sednica veća biti otvorena za javnost, kao i da će je prenositi RTV Bujanovac, koja je pod kontrolom opštinske vlasti.

Kamberi je takođe rekao da su mu od ranije poznati stavovi "nekih lokalnih funkcionera iz bivše socijalističko- julovske vlasti", da današnja srpsko- albanska koalicija uspešno finkcioniše te da očekuje od državnih funkcionera da se ovakve inicijative spreče.

U suprotnom, prema njegovim rečima, situacija može postati alarmantna ako se nastavi sa ovakvim zahtevima i ako se oni počnu izvršavati.

Podsetimo, tri organizacije bujanovačkih Srba- Pokret za opštinu Bujanovac, Srpski odbor za ljudska prava i Zavičajni klub Bujanovčana u Beogradu su prošle subote formirali Srpsko narodno veće. Organizatori skupa tada su rekli da je budućnost te višenacionalne zajednice u podeli opštine Bujanovac na srpski i albanski deo.

Cilj Srpskog narodnog veća je, kako su rekli, da se ozvaniči sadašnja demografska podela, odnosno da se na teritoriji sadašnje opštine formiraju dve- srpski i albanski Bujanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: