Svečanom priredbom u Skupštini grada završen je četvrti ciklus akcije o bezbednosti dece u saobraćaju „Đaci vas mole usporite pored škole“, javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“. Cilj ove akcije bio je da učenici prvog razreda na teritoriji Beograda dobiju osnovna saznanja o kulturi u saobraćaju. Na priredbi su učestvovali prvaci osnovne škole „Mihajlo Petrović Alas“ i mališani dečjeg hora Čarolija. Boban Kovačević, generalni direktor JKP „Parking servis“ zahvalio se svima na saradnji:


– Parking servis je još jednom uspeo da celu sezonu dovede do ovog trenutka, što je veliki uspeh. S obzirom u kakvoj godini smo to uradili, uspeh je još veći. Bez obzira na ekonomski trenutak ne dozvoljavamo da ova akcija bude dovedena u pitanje, rekao je on.

U celoj akciji bilo je uključeno 168 škola, u kojima su đaci dobili najvažnije informacije o ponašanju u saobraćaju, a podeljeni su im i zaštitni prsluci.

Cela akcija ove godine je osvežena konkursom „Dajte zebri ime“. Đaci su predlagali najrazličitija imena: Zebra Zebrić, Prugica Prugić, Šarenko, Zebrana.Pobednik će se znati u septembru, a prostor oko škole iz koje je „kum“ biće dodatno obezbeđen, što znači još veću bezbednost u saobraćaju.

„Parking servis“ je ovom prilikom podelio zahvalnice svima koji su pomogli i učestvovali u ovoj akciji. Zahvalnicu ispred grada Beograda primio je Aleksandar Šapić. Zahvalnice su primili i predstavnici Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za obrazovanje, Uprave saobraćajne policije grada Beograda, kao i predstavnici medija, među kojima i dnevni list „Danas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari