Odloženi letovi zbog pepela

Pepeo iz vulkana u Čileu pao je na veliki deo Latinske Amerike zbog čega je odloženo više desetina letova, ali i sastanak predsednika Argentine i Urugvaja.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2011.

19:35

Default images

Pepeo je pokrio prestonice Urugvaja i Argentine, koje se nalaze na više od 1.300 kilometara od vulkana Kordon Kaulje što je eruptirao u subotu.

Vulkanski pepeo može oštetiti avionske motore, zbog cega su mnogi letovi otkazani.

Argentinska predsednica Kristina Fernandes je morala da se vozi automobilom umesto helikopterom da bi stigla na posao, a njen sastanak s urugvajskim liderom Hoseom Muhikom je odložen pošto on nije mogao da avionom dođe u Buenos Ajres.

Argentinsko ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je najmanje sedam regionalnih aerodroma privremeno zatvoreno. U Čileu je prethodno evakuisano oko 3.500 ljudi koji žive blizu vulkana, iz kojeg i dalje izlaze gasovi i pepeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: