Četvrtak, 09.06.2011.

18:01

Veprovi finale igraju u Londonu

Finalni meč EFAF kupa, drugog po jačini takmičenja u Evropi u američkom fudbalu, između “London Blitz” i “Kragujevac Wild Boars” igraće se u Londonu.

Izvor: AK

Default images

Prednost domaćeg terena dodeljena je londonskom timu, posle licitacija finalista. Ovaj proces je standardizovan 2009. godine i omogućava klubovima da pruže ponudu ukoliko žele domaćinstvo.

Upravni odbor EFAF-a je nakon procene svih prijava, na osnovu finansijskih, strateških i aspekata kvaliteta doneo odluku. Cilj je da finalna utakmica bude pristupačna široj javnosti, a posete na prošlim utakmicama i mogući TV prenos bili su među najvažnijim u mešavini kriterijuma kojima se EFAF vodio do odluke.

Ovo je još jedna u nizu visokih prepreka za Divlje veprove, koji su na ovogodišnjem pohodu na Evropu obišli “stari kontinent” uzduž i popreko, putujući autobusom i po skoro 30 časova u jednom pravcu, što ih nije sprečavalo da na terenu pruže maksimum.
wildboars.org.rs
Ostaje žal što kragujevačka publika ove godine neće osetiti čari evropskog takmičenja, jer su Veprovi najpre bili u grupi koja je jedina brojala dva tima, pa su za razliku od ostalih ostali bez ijednog domaćinstva i za prolaz su morali da se izbore u Austriji, a potom su polufinale odigrali u Francuskoj.

“Smatram da smo poslali znatno bolju ponudu za organizovanje finala, sa zaista fantastičnim uslovima. Ideja je bila da uz pomoć sponzora kojima je u interesu bilo da utakmica bude u Kragujevcu, prikupimo 20.000 evra i napravimo do sada neviđeni ambijent, ali se EFAF još jednom ogrešio o nas i sada nas očekuje težak posao da obezbedimo novac za skupe vize, avionske karte, smeštaj i sve što je potrebno za odlazak na ovo istorijsko gostovanje”, izjavio je predsednik Veprova Nemanja Čalija.

Tačan termin utakmice u Londonu će uskoro biti poznat, a za sada je izvesno da će se odigrati prvog vikenda jula (2. ili 3.).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: