Srbija

Četvrtak, 09.06.2011.

17:46

LDP: Dinkićeva ofanziva plaši vlast

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da prihvatanje predloga zakona o finansiranju lokalne samouprave znači i krah javnih finansija.

Izvor: B92

Default images

On navodi da bi to srušilo sistem finansiranja države i lokalne samouprave.

Jovanović je rekao da sednica koja je na zahtev Ujedinjenih regiona Srbije (URS) zakazana za sledeću sredu, ne može biti održana, jer je Fiskalni savet u zvaničnom dokumentu upućenom Skupštini, negativno ocenio predlog zakona URS.

"Zatražili smo od predsednice Skupštine da odloži sednicu. Svi gradovi i opštine moraju odmah da dobiju priliku da analiziraju dokument Fiskalnog saveta i mi ćemo to tražiti u preko 150 skupština gradova i opština u celoj zemlji", naveo je on. LDP smatra da analiza Fiskalnog saveta ukazuje na katastrofalne efekte koje bi proizvelo usvajanje predloga zakona o finansiranju lokalne samououprave.

"Nažalost, vladajuća koalicija, u strahu pred demagoškom ofanzivom lidera URS Mlađana Dinkića, namerava da usvoji ovaj zakon i uništi ionako slabu stabilnost finansijskog sistema", istakao je Jovanović.

LDP, kako dodaje, upozorava sve članice vladajuće većine da je "protivzakonito i politički nedopustivo" nametanje zakona, uprkos negativnog stavu Fiskalnog saveta i bez prethodnog mišljenja gradova i opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

22 h

Podeli: