Region

Sreda, 08.06.2011.

10:19

CG: Realni sektor se oporavlja

Centralna banka Crne Gore (CBCG) ocenila je da se realni sektor crnogorske ekonomije oporavlja.

Izvor: Beta

Default images

Na sednici Saveta CBCG, kako je saopšteno, konstatovano je da je u aprilu zaustavljen rast cena, kao i da se smanjuje deficit tekućeg računa platnog bilansa.

Takođe je došlo do rasta depozita kod banaka, a krediti su stagnirali.

Savet CBCG je odlučio da se likvidacioni postupak nad bankom Ekos prevede u stečajni postupak, pošto je utvrđeno da su obaveze banke veće od njene imovine.

Savet je odlučio da o sporom rešavanjju sudskih postupaka u vezi te banke upozna Vrhovni sud Crne Gore, kao i da preko crnogorskog Ministarstva pravde uputi pismo Vrhovnom sudu Srbije, imajući u vidu da su za veliki broj navedenih postupaka nadležni sudovi u Srbiji.

Na sednici Saveta CBCG odlučeno je i da se 11. april ustanovi kao Dan CB Crne Gore. Tog dana, 1906. godine, kralj Nikola je doneo ukaz o kovanju sitnog novca u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

21 h

Podeli: