Novi Sad dobija novi tržni centar

Izraelska kompanija Big izgradiće u Novom Sadu trgovinsko-poslovni centar vredan 40 miliona evra, u kojem će biti zaposleno oko 500 radnika.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 07.06.2011.

08:58

Default images

Centar Big nalaziće se u Industrijskoj zoni, nedaleko od Novosadske mlekare. Imaće oko 30.000 kvadratnih metara i oko 1.500 parking mesta.

Početak izgradnje trgovinsko-poslovnog centra označili su predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Pajtić je rekao da je ova investicija zapravo prvi dolazak jedne velike izraelske firme u Vojvodinu i izrazio uverenje da će to otvoriti put i ostalim izraelskim kompanijama za ulaganja u agrar i u industriju. On je naveo da je u Vojvodini u poslednjih deset godina 230 stranih kompanija ukupno uložilo oko 6,5 milijardi evra, zahvaljujući čemu je zaposleno više od 60.000 radnika.

Prema njegovim rečima, od ukupnih stranih investicija u Srbiji u tom periodu, 45 odsto ostvareno je u Vojvodini.

Ambasador Kol je izrazio zadovoljstvo time što su izraelske firme počele da šire svoju delatnost i podsetio da je značajnih investiranja iz Izraela bilo kod nas proteklih godina ali su ona realizovana uglavnom u Beogradu.

Kol je naglasio da je izgradnja centra u Novom Sadu „znak poverenja u vitalnost srpske ekonomije“, koja je, kako je ocenio počela da se oporavlja od posledica svetske ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: