Kontrolor GSP uboden nožem

N. V. BRKOVIĆ

06. 06. 2011. u 14:59

Kontrolora GSP G. A. napala dvojica mladića na stajalištu "Pet solitera" na Banjici. U Žarkovu napadnuti vozač autobusa i kontrolorka

KONTROLOR Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" G. A. ranjen je u ponedeljak oko osam časova u naselju Banjica, dok je radio svoj posao. Na njega je iznenada, nožem nasrnuo zasada nepoznati putnik, zatečen bez karte u autobusu koji saobraća na liniji "42". Povređeni kontrolor je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju, gde su mu ušili ranu na grudima, a potom je otpušten na kućno lečenje. Policija je obavila uviđaj, razgovarala sa napadnutim kontrolorom i očevicima, a potraga za napadačima je nastavljena.

U GSP kažu da se sve dogodilo na stajalištu "Pet solitera" u pravcu grada u Crnotravskoj ulici.

- Kontrolor G. A. je sa koleginicom i putnikom koji nije imao kartu niti mesečnu markicu izašao iz autobusa "42" i počeo da piše opomenu - objašnjava Slavica Stevanović, menadžer za odnose sa javnošću Gradskog saobraćajnog preduzeća. - Dva nepoznata mlađa muškarca koja su stajala na stanici su najpre počela da galame i da vređaju naše kolege. Zatim su obojica prišla kontroloru, jedan ga je gurnuo ramenom otpozadi, a drugi, spreda šutnuo nogom u glavu i potom potegao nož. Ubo ga je u grudi.

Napadači su odmah pobegli u pravcu Banjičke pijace.

- Prema rečima koleginice Z. S., takođe kontrolorke, sve se odigralo veoma brzo i neočekivano - dodaje Slavica Stevanović iz GSP. - Zahvaljujući drugoj grupi kontrolora koje se slučajno zatekla na istoj stanici i pritrčala, čim je njihov kolega zadobio prvi udarac, izbegnuta je tragedija. Autobusom sa linije "50", koji se u tom trenutku zatekao na stajalištu, povređeni kontrolor je odmah prebačen u hitnu službu Vojnomedicinske akademije, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

U najvećem gradskom prevozniku kažu da je kontrolor G. A. van životne opasnosti. Zadobio je plitku ubodnu ranu, koja je zašivena, ali i jak udarac u glavu. Lekari sumnjaju, takođe, da mu je polomljen prst na nozi. Ukazana mu je sva neophodna lekarska pomoć i pušten je kući.

Inače ovo je 43 fizički napad na kontrolore od početka godine. Podaci pokazuju da su napadi na kontrolore u ovoj godini daleko učestaliji nego u lane, kada je ukupno bilo 52 napada.

NAPAD I U ŽARKOVU

ATAK na još dva radnika GSP zabeležen je u ponedeljak. Kontrolor i vozač autobusa na liniji "51" napadnuti su na stanici kod pijace u Trgovačkoj ulici u Žarkovu. Vozač belog putničkog kombija, u 12.30 časova, preprečio je put autobusu koji je stajao na stanici u pravcu ka gradu, istrčao iz vozila i krenuo na prednja vrata gde je stajala kontrolorka. Uz psovke i uvrede počeo da joj uvrće ruku i da je gura u autobus. Vozač GSP B. Č. je pokušao da zaštiti koleginicu, ali je i on zadobio više udaraca, a napadač je pobegao pre dolaska policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Sasha

06.06.2011. 17:04

Za zabrinuti se stvarno! Prvo,ni kontrolori nisu cvecke,vrlo selektivno obavljaju svoj posao i vecinu njih boli uvo za karte,pa mi koji redovno kupujemo markice dosta puta smo svedoci kako ljudi bez karte nonsalantno nastavljaju voznju udobno zavaljeni u sedistu,uz izgovor evo sad cu otkucati ili izaci van i naravno ne urade ni jedno ni drugo. Osudjujem napad naravno i verujem da ce uslediti adekvatna kazna.

zika

07.06.2011. 11:12

@Sasha - ,,adekvatna kazna,, e kad vidim kako prosecni u ovoj zemlji misle ...nije nista namesteno ni izbori ni siromastvo sve ste sami krivi jer ste neradnici nije radnik ako je kontrolor ili sedi u fotelji za 200E ,malo mucnite glave!? karte su skupe da skuplje ne mogu da budu ,linije lose da moras bar 3 da promenis to je u oba pravca 300 dinara,sa 300 dinara vecina mora ceo dan da prezivi, a kad se bira izmedju gladi i karte ma sta mislis da cu da kupim ?

Brmbrm

07.06.2011. 14:26

@Sasha - Bravoooooooooo!!!!!!! Nema narod za hleb, a klamoli za autobusku kartu!!!!! Stvarno smo otišli u aut.......

zikabulka

06.06.2011. 22:32

U ovoj banana drzavi sta se moglo i ocekivati,a bice jos gore,tek idu crni dani!

srboje

06.06.2011. 22:41

kada su pre nedelju dana vozac i kontrolor istukli putnika na liniji 703 ni jedne novine nisu objavile!!!! a sad se pravi pompa, svako nasilnicko ponasanje nema opravdanja to je sigurno. ali! nisu ga napali iz cista mira,ko zna zasto su ga cekali....

DUSKO

09.06.2011. 10:00

Setite se vremena kad niko nije placao karte za prevoz pa vam opet nije dobro bilo.