Capital.ba

Pare nisu dobili a odustali od štrajka

02.06.2011. / 16:49

TREBINJE, Radnici Industrijske pekare “Inpek” iz Trebinja nisu prekinuli proizvodnju iako su to bili najavili ukoliko im se do 1. juna ne isplate tri od ukupno šest zaostalih plata.

Predsjednik Regionalnog sindikata Dragan Simović rekao je da je danas održan sastanak Štrajkačkog odbora pekare, ali da su radnici nastavili sa radom iako im nisu ispunjeni zahtjevi.

Nije poznato zbog čega su  radnici, koji su prije sedam dana stupili u jednočasovni štrajk upozorenja,  odustali od svojih zahtjeva iako su tada bili kategorični da će istrajati i da neće pristati ni na kakva obećanja, najavljujući potpunu obustavu rada.

Radnici “Inpeka” su posljednju platu primili u oktobru prošle godine, a regres im nije uplaćivan posljednjih deset godina.

Pekara ima 33 zaposlena od kojih samo njih sedam radi u proizvodnji.

Dnevna proizvodnja je oko 3 000 hljebova kojim se snabdijevaju četiri istočnohercegovačke opštine.

Direktor “Inpek-a”  Radovan Govedarica ranije je potvrdio da je od oktobra prošle godine dug “Inpek-a” prema dobavljačima oko 500.000 KM, od čega su najveća za lož ulje i brašno.

Vekna hljeba pekare  “Inpek” od 600 grama košta  marku i 35 feninga i  najskuplji je hljeb u RS.

Industrijska pekara “Inpek” je u prijeratnom periodu svoje proizvode plasirala u cijeloj Hercegovini i po Crnogorskom primorju, a dnevni kapacitet je bio od 30.000 do 40.000 hljebova i drugih peciva.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!