Na drugom Komedija festu koji je od 23. do 29. maja održan u Zvorniku u Republici Srpskoj ansambl vranjskog Pozorišta „Bora Stanković“ osvojio je prvu nagradu za predstavu „Narodni poslanik“ u adaptaciji i režiji glumca ovog pozorišta Saše Stojkovića Babačka.


Reč je o moderno urađenom čitanju Nušićevog komada sa nizom zanimljivih obrta, koje je publika u Zvorniku dočekali čestim aplauzima na otvorenoj sceni. Predstava je urađena u kompletnoj produkciji vranjskog teatra i do sada je uz „Stare dane“ bila okosnica aktuelnog repertoara ovog profesionalnog teatra.

Na ovogodišnjem festivalu, koji se odvijao pod sloganom „Osmijeh iz centra Balkana“, učestvovalo je sedam profesionalnih pozorišta, a pored Vranjanaca i Užičana svoje predstave izvela su i tri teatra iz Republike Srpske, Banjaluke, Bijeljine i Prijedora, po jednu pozorište iz Crne Gore i Hrvatske. U ovoj sezoni ovoj drugo internacionalno priznanje za vranjski teatar. Prethodno je predstava „Paviljon br. 6“ A. P. Čehova nagrađena u Moskvi na festivalu „Zlatni vitez“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari