Kako sada izgleda Ratko Mladić

Objavljena fotografija na kojoj se vidi kako sada izgleda najtraženiji haški begunac Ratko Mladić. Fotografiju celog lica objavila "Politika".

Izvor: B92, Politika

Četvrtak, 26.05.2011.

23:37

Default images

Mladić je na slici, na kojoj se vidi celo lice, sveže obrijan, obučen u tamno plavu jaknu, i sa tamno plavim kačketom na glavi.

Prethodno su objavljene fotografije Mladića s leđa kako u pratnji policije ulazi na saslušanje u prostoriju Specijalnog suda u Beogradu.

Kako saznaje B92, Ratko Mladić se samo predstavljao lažnim imenom, ali nije imao lažni identitet. On je posedovao ličnu kartu na svoje ime, koja je istekla.

Vidno ostareo u jakni i sa kačketom, Ratko Mladić se teško kreće, ali komunicira sa svakim na koga naiđe u zgradi suda. Mladićeva desna ruka je praktično nepokretna zbog, kako kaže njegov advokat, moždanog udara koji je doživeo 1998. dok je bio u bekstvu.

Sa sobom je nosio kesu sa lekovima. Na saslušanju se ponašao isto onako kako ga javnost pamti iz vremena rata. Iz onog što je govorio u sudnici jasno je da je tokom godina bekstva gledao televiziju i da zna šta se u vezi sa njim preduzimalo.

Ratko Mladić samo se predstavljao lažnim imenom Milorad Komadić, ali nije imao lažni identitet. Pri hapšenju i saslušanju odmah je potvrdio ko je. Kod sebe je imao ličnu kartu na ime Ratko Mladić koja je istekla.

Više o psihološkom profilu Ratka Mladića možete pročitati ovde.

Bivši general Vojske Republike Srpske, optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine u Bosni od 1992-1995 i genocid u Srebrenici, uhapšen je u četvrtak 26. maja rano ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina. Najtraženij haški begunac se u Lazarevu krio u kući svojih rođaka koji se prezivaju Mladić, pod imenom Milorad Komadić. Nakon hapšenja u četvrtak ujutro u tom mestu, Ratko Mladić je kasno po podne izveden na saslušanje pred sudiju Specijalnog suda u Beogradu Milana Dilparića. Saslušanje Ratka Mladića se nastavlja danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: