Poklon Evrope dve milijarde

S. S. ROVČANIN

24. 05. 2011. u 20:59

Koliko je Srbija dobila bespovratne pomoći od Evropske unije u poslednjih deset godina? Svake godine Brisel nam pošalje 181 milion evra

SRBIJA je od Evropske unije od 2001. godine do danas dobila oko dve milijarde evra bespovratne pomoći. Prosečno gledano, svake godine u našu zemlju stizao je 181 milion evra.

Prema podacima delegacije EU u Beogradu u koje su ”Novosti” imale uvid, Brisel, od 2007. godine do danas, u srpsku kasu uplaćuje novac na osnovu Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Pre ovog perioda dobijali smo pare iz više fondova, koji su kasnije svi objedinjeni u IPA.

Plan kaže da naša zemlja od 2007. do 2013. treba da dobija po 200 miliona evra godišnje. Ukoliko se na jesen izborimo za status kandidata za EU, mogli bismo da računamo na još novca i da steknemo pravo da koristimo i druge fondove pored IPA.

Pare koje smo dobijali korišćene su za podršku političkim reformama, infrastrukturu, jačanje vladavine prava, zaštitu manjinskih i ljudskih prava, razvoj građanskog društva, bolju regionalnu saradnju, obrazovanje, smanjenje siromaštva...

POLOVINA TRGOVINE
ČAK 55 odsto svoje ukupne spoljne trgovine Srbija obavlja sa Evropom. Kada su u pitanju investicije, kompanije zemalja EU uložile su u našu zemlju 7,4 milijarde evra. Ova brojka zauzima dve trećine ukupnih ulaganja u našu zemlju.

Grupisano po celinama, u kasu namenjenu za političke kriterijume slilo se 460,7 miliona evra, a u budžet za ekonomiju 354,7 miliona evra. Kako bismo bili sposobni da preuzmemo sve obaveze koje nosi kandidatura za EU i da napredujemo u oblastima poput turizma ili energetike, Brisel nam je uplatio 877,9 miliona evra.

Na spisku projekata koje smo sproveli zahvaljujući novcu iz EU, nalazi se i rekonstrukcija mosta ”Sloboda” u Novom Sadu, što je koštalo 44 miliona evra. Ulagano je i u granične prelaze Horgoš, Batrovci i Preševo. Za devet manjih prelaza na granici uloženo je 25 miliona evra. Nabavljeni su terenski automobili i oprema za pograničnu policiju. U opremanje više od 220 osnovnih i srednjih škola uloženo je 23 miliona evra. Na račun organizacija građanskog društva i medija uplaćeno je više od 30 miliona evra. Za pomoć izbeglicama i interno raseljenim licima stigla je suma od preko 54 miliona evra.

Pregled evropske pomoći Srbiji pogledajte OVDE.

Iz evropskog džepa stizala je pomoć za mala i srednja preduzeća, i to oko 50 miliona evra. Blizu dva miliona evra namenjeno je za unapređenje Rečnog informacionog sistema, kako bi saobraćaj na 588 kilometara naših reka bio ubrzan. Pola miliona evra uloženo je u energetiku, tj. modernizaciju toplana.

Inače, novac koji stiže iz EU mora isključivo da se iskoristi za projekte na osnovu kojih smo ga i dobili.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (79)

Marko

24.05.2011. 21:10

pa dobro,jos jedno 8 milijardi,i onda smo kvit za stetu koju su nam naneli '99 godine ! naravno,ljudske zrtve nikada nece moci da nadoknade !

Milan

24.05.2011. 21:10

...nemojte bre toliki novac da nam saljete bre...vise neznamo sta da radimo sa njim...toliko nam je standard porasto,prosto se vidi na licima ljudi duz cele Srbije. Mislim da dugujete ovom napacenom narodu jednu postenu fin.reviziju od 2007 god,pa da vidimo gde je novac?

Narodni poslanik

24.05.2011. 21:43

Prosimo godisnje 181 milion!Ako udjemo u Narodnu Skupstinu i zatvorimo jednog poslanika proverimo mu imovinu,koju je naravno nezakonito steko,uzmemo mu sve,pa pomnozimo sa dve trecine od ukupnog broja poslanika,toliko ima multimilionera u skupstini,te pare sto smo dobili u poslednjih 10 godina dobili bi za jedan dan!

Ogromne su to cifre

24.05.2011. 21:54

Zaista je zalosno kada citamo komentare polu pismenih koji neznaju nista dalje od nosa a da daju glupe komentare su majstori..Ali mene interesuje jer su sume pozamasne koliko je zaista potroseno za navodne svrhe a koliko je pokradeno.Partije nicu nove a naeod trpi i gladuje.Gde je taj silni novac?

nemam pojma

25.05.2011. 01:54

@Ogromne su to cifre - Verujte da se svaki euro kontroliše gde ide, ne od vlade već od EU. Evropa se previše opekla sa balkanskim državama : Bugarskom, Rumunijom a i sa Grčkom, gde se nije dovoljno kontrolisalo gde ide novac. I Hrvatska je dobila monitoring sve do ulaska u EU, kako će koristiti predpristupne fondove , zato što to zahtevaju Holandija, Francuska i V. Britanija, posebno Holandija koja izdvaja najviše novca po broju stanovnika.

Pera kojot

24.05.2011. 22:12

Ako taj novac budu primila ova gospoda iz ovog nakaznog režima, niko taj novac neće videti, osim njih.

Jokic Nebojsa

24.05.2011. 22:14

Zasto bolje ne napisete koliko je EU i Nato ostetila milijardi Srbiju u istim vasim brojkama......!!!!! Ovo sto nam po malo daju to su nase pare ali sto je najgore jos dosta duguju.

M.Mladenovic

24.05.2011. 22:21

Znaci to je ta cijena zbog koje ovi moraju da cute,ko zarezuje drzavu ,samostalnost,a mogu li da posalju malo mobil-tel. i kompjutera da se igramo i nako smo besposleni.

nemam pojma

25.05.2011. 02:14

@M.Mladenovic - Kompjuteri u ozbiljnim državama su osnovno sredstvo za rad i učenje. To već spada u osnovnu pismenost. Ako državljani Srbije ne žele u EU, kako se vidi iz komentara i njihovih ocena, treba da čim pre zahtevaju referendum o ulasku, da se ne troši bez veze toliki novac , energija i vreme. Evropa nikog neće ni da tera ni da moli. Ionako će Srbija teško da ispuni evropske standarde, trenutno je desetak godina udaljena od EU.

Luka

25.05.2011. 14:13

@M.Mladenovic - Slazem se. Sa tim da ako vecina u Vojvodini bude za EU, onda je mozda najbolje da dodje do pravicne podele. Srbi koji su za EU ce se u okviru Vojvodine prikljuciti EU, a Srbi koji su protiv EU ce tako biti bezbedno van EU u okviru Srbije.

Dule-Los Angelea

24.05.2011. 22:31

Nista se nama ne poklanja.Mi rasprodajemo dedovinu.Prvo Kosovo,pa Vojvodinu,pa Rasku Oblast.Da, da.To je istina,i tim redom.Tek ce se videti sta su nam Vlast i g Predsednik sve spakovali u floskulu"EU nema alternativu".Sada znamo da Kosovo nemamo.A Gospodin je obecavao,i zaklinjao se.Nikad.Nikad.Za 10 godina,ili manje,ce mo saznati ostalo.Tako to radi koalicija:Djavo sa djavolom.Tiho,iz potaje.Mucki.A,Narod cuti i veruje Vodji?

Бранко

25.05.2011. 04:40

@Dule-Los Angelea - Mi smo kovaci svoje sudbine, pa i na Kosovu. Ocigledno smo ga davno izgubili, ali mi necemo da to vidimo, nego fantaziramo o njemu. Trebalo je misliti dok nije umrlo, a sada je kasno. Sve te kozmetike su da ne priznamo da nismo o njemu brinuli, nego nas kao prevarili.Mi smo svi znali da nas politicari lazu oko Kosova, ali smo se pravili da verujemo. Pacijent je davno umro ali mi mu dajemo vestacko disanje. Zena mi davno ne nocuje kod kuce ali ja govorim da sam ozenjen jer nisam sudski razveden.

miTar

24.05.2011. 22:32

ocigledno je novac otisao u neciji dzep,jel da je suprotno,ne bi nam vlada bila ovakva,ne bi bilo kadija te tuzi kadija ti sudi,i ne bi od tacke a do tacke b pogadjali kolima rupe.

dragomir

24.05.2011. 22:35

Obnovila vlada i ministri vozni park,kupili jos po neku vilu,a ostalo potrosili na provod.Sitne su to pare za nasu vlast.

Оrdinis

24.05.2011. 22:36

Де су новци ? Дајте спецификацију, овако је бла, бла, бла. нешто се не виде баш сви ти новци.

Pravdu dati narodu da resava

25.05.2011. 18:36

@Kuzman - Sramota za narod jer ih on bira a oni se baskare a narod gladuje.Drzava nemoze da odlucuje vec drzavnici koji nisu kako trba i rukovode drzavom koja je samo teritorija naroda.A ako se narod ne opameti ostace i bez drzave jer ce i to prodati pojedinci ipobeci bilo gde.Zato narod ako je nekog izabrao treba da ima mogucnost kontrole nad svakim poslanikom da li zastupa narod ili svoje licne interese..Lincovanje nije dozvoljeno ali otkaz i zatvor za neposlusne.

Sebicnjake unistiti

25.05.2011. 18:25

@Lepi - Lapi zar nije dovoljno jad i beda sta bi vise hteo.Izmena zakona i proterivanje i oduzimanje nepravilno stecene imovine korumpiranih.A narodu radna mesta zagarantovane plate i penzije kao i zdravstvo naravno nasoj deci i unucicima bolja i bezbriznija buducnost.

Ivana

24.05.2011. 23:06

Sramota šta nam radi ova vlast.Sramota gde nama pare odlaze u privatne đžepove pojedinaca na vlasti.Nista niste uradili za deset godina.Rekonstrukcjom vlade ništa niste postigli.Uništili ste nam privredu, proizvodnju, ekonomiju.Uništili ste nam sve državne institucije.Podnesite ostavke

samo novi zakon

25.05.2011. 18:20

@Ivana - Ivana i onda novi lopovi i sve ispocetka jer i ti novi su zeljni bogatstva.Kontrola svakog u vladi i imovinsko stanje pre i pisle te duznosti.Novi zakon koji stiti narod i drzavnu imovinu koju pokradose a ne mafijase jer oni ne zele da ga menjaju jer bi sami sebi skocili usta.Tu treba narod da izadje na ulicu i trzi novi zakonik a ne traze nove izbore i nove lopove.

holiday

24.05.2011. 23:06

Bas lepo sto nam objavljujete o kojim parama se radi,odnosno koliko su ukrali,a imam i pitanje gde ce zavrsiti 100 milona dolara za pomoc naj ugrozenijim familijama koje je dobio mirko pre mesec dana,dali ce se otplatiti luka beograd!!!

Paun

24.05.2011. 23:06

I gde su na kraju novci?Nista se ne oseca da je bolje u ovoj drzavi iako vi stalno dobijate neke silne pare..

milan

25.05.2011. 11:42

@Paun - U privatnim djepovima. Oprane kroz "kobajagi projekte" za obrazovanje podsticanje zaposljavanja...... Sve su to sarene laze za narod. Narod od tih para niti je video niti ce videti vajde. Ko je do sada davao pare i da na kraju nije pitao gde su rezultati? Jadni mi sa ovakvom vlascu koja nista ne radi i ceka "neku dzabanu' a gde to ima?

Suncica

24.05.2011. 23:17

Ko je sve Srbiji poklonio desetak milijardi evra i dolara i kako su te pare potrošene,nekadašnji opozicionari a današnji vladari, opstali su tako što su ih finansijski izdržavali njihovi donatori iz inostranstva...

Nadezda

24.05.2011. 23:18

U proteklih osam godina Srbija je primila između četiri i pet milijardi evra donacija koje su najvećim delom stigle iz zemalja Evropske unije i SAD. Ova brojka bila bi znatno veća kad bi bile poznate sve donacije koje su dobile srpske nevladine organizacije zajedno. Ali, tu bi sabiranje trajalo malo duže...

Nadja

24.05.2011. 23:21

Danasnja javnost bombarduje različitim podacima,a o pravoj visini ni reci o poklonjenim dobarima i novca tokom prve demokratske decenije, i zato se nijedan od zvaničnih podataka ne slaže sa onim prethodnim,jer lako je poverovati da će to zauvek ostati tajna.

Nefertari

24.05.2011. 23:28

Sve je ovo necista savesti, ucena, potkupljivanja, i sav ovaj novac ce da zavrsi "u necijoj fioci" ima toliko sličnih delatnosti, uobičajenih za društvo koje se još valja u blatui sprovodi kafanska prava.

Keks torta

24.05.2011. 23:32

Prva donatorska konferencija , održana je u Briselu 29. juna 2001. godine, a zemlje učesnice su tom prilikom objavile da je sakupljeno 1, 28 milijardi dolara u robi i novcu, što je nekoliko meseci kasnije i bilo realizovano.Ali u kasnijim izveštajima Ministarstvo finansija je tvrdilo da je Srbija dobila 549,68 miliona evra i da su to mahom bila sredstva humanitarne pomoći .. U koje svrhe je otišlo nekoliko stotina miliona evra novčane pomoći, teško je sa utvrditi.

Mare-KV

24.05.2011. 23:33

hahahaha ma kome su oni dali nesto taj je naje...o.U pravu si Dule da mi rasprodajemo zemlju nasih dedova ali ovom sadasnjem neradnom narodu se je.e za to.Niko nece da radi i svi da idu u BG da zive i dozive americki san.E paaa je..li vas i BG i americki san ja sa vama necu

TICA

24.05.2011. 23:48

Sve sto je bespovratno zavrsilo je u dzepovima znamo mi koga...Narod od toga nema nikakvu korist.

Prohujalo sa vihorom

25.05.2011. 01:54

Prema ovoj njihovoj racunici dve milijarde je sitan novac, ode tek tako :)

Ko je zasta ja sam za EU

25.05.2011. 16:48

@Prohujalo sa vihorom - Da su svakom Srbinu dali po milion evra ne racunajuci ciganiju i ostale koje treba razjuriti ( lazni azilanti )mogla bi srbija da se usporedi sa Monakom,SanMarinom i Lihtenstajnom.Ovako pokradose bitange pa ih i dalje birajte neka se jos vise obogate a onda ce oni da vladaju hteli vi ili ne kada sve uzmu u svoje ruke onda cete biti kmetovi a ne kako neko napisa kad udjemo u Evropu oni ce biti gazde a mi kmetovi.Evropa je luda da uopste pomaze olos koja to ne zasluzuje jadan posten narod.

Globa

25.05.2011. 01:56

Ako kvadrat u izgradnji kosta 800e, onda su oni mogli da od 2 milijarde izgrade 2.5 miliona kvadrata stambenog prostora ili skola itd...

Predoje

25.05.2011. 01:57

Da se ja pitam, otvorio bih par fabrika od tih para, ili ulozio u poljoprivredu, a ne ovako na neke "politicke kriterijume" ?! Sta mu to dodje u ostalom ?

Bata Dosen

25.05.2011. 03:05

Proslog puta cifra je bila 200 Miliona evra godisnje !!!! Sada ste malo smanjilijer neznate tacno koliko ste pokrali . Pisao sam vam tada , da ste samo po milion Evra podelili savkom stanovniku Srbije gde bi nam bio kraj ?? A politicarima bi opet ostalo da pokradu i sami da ne znaju koliko imaju . To sve godisnje , koliko godina su ovi na vlasti i koliko su skola izgradili i koliko nepismenih nas ima ?????? Bas to njima odgovara .

Emija BG

25.05.2011. 07:19

Ovo je samo jedan podatak koji potvrdjuje da je ova vlast nesposobna.......pre bi nam pomogli nemci,belgijanci nego srbi......u Srbiji je ocigledno zivotni moto nek se spasi ko moze.........sad smo rame uz rame sa najkorumpiranijem drzavama......jos malo pa bi i zivotinje da pobegnu iz Srbije.................molicu nase ministre da kada izgube na izbore da izpraznu djepove i da ostave pasose......

Dorotea

25.05.2011. 16:37

@Emija BG - Emija BG je u pravu --- Normalni i skolovani ljudi to shvataju ali ti dodjosi polu pismeni a prave se da su fakultete zavrsili ne kapiraju mnoge stvari vec po nesto cuju pa od komarza prave magarca.Jadna je srbija sa takvim stanovnicima i provincijalcima.

Србенда

25.05.2011. 07:51

И? Ђелићу? Јесте ли сви у Влади задовољни џепарцем за заступање интереса уније?

Milovan Milovanović

25.05.2011. 09:16

Niko, pa ni EU, ništa ne poklanja. Sve ćemo to mi morati debelo da vratimo. Jer za nas nije predviđen ulazak u EU kao "gazda", već kao "sluga", jer ćemo pre ulaska biti uvetovani privatizacijom svega vrednog, što će po izuzetno malim cenama da pokupuju velike strane kompanije. Mi smo se obavezali da u roku od 2 godine od dana stupanja na snagu Sporazuma o pridruživanju omogućimo strancima da kupuju naše poljoprivredno zemljište. Stranci će biti paori, a mi kmetovi.

ljuba

25.05.2011. 09:19

Sta je to u odnosu na 115 milijarde evra sto su nam porusili u bombardovanju a da ne govorimo o ljudskim i decijim zrtvama . Vratice im BOG sa velikom kamatom Ameri su vec poceli da placaju , malo malo pa jedan gradic nestane a o ljudskim zrtvama nesmeju da pisu istinu, lazu te 100 stradalo , te 69 , misle da su ljudi budale grad sravnjen sa zemljom a stradalo 5ili 6 ljudi. na redu su nemci ceka ih vel. katastrofa 8. ove g.

MatijaBG

25.05.2011. 11:30

@ljuba - Ljubo,da ti nisi Tarabic.Vidim tvoja crna prorocanstva.Covece,idi kupi sumeci magnezijum,super je za obnavljanje mozdanih celija.A sto se bombardovanja tice,Srbija je dobila sta je trazila,objavila je rat citavom svetu i popila lekciju iz koje vidim neki nisu nista naucili.EU je luda sto daje i jedan dinar,a ne milijarde.Srbija i dalje ima politiku konfrontiranja i ne zasluzuje bilo kakvu pomoc,sve dok Mladic ne bude u Den Haag/u!

Milica - Novi Sad

25.05.2011. 12:13

@ljuba - Idi ti Matija pa uzmi ŠUMEĆI URANIJUM i zveckajući plutonijum u komadicima . To su minerali koji su ostali posle njih !Nemoj nam pričati te tvoje priče jer se istina zna

Pro_Liv

25.05.2011. 12:31

@ljuba - e zbog takvih zaostalih srbija propada. uvlacis se evropskoj uniji isto kao skoro svi nasi politicari...

Matija zagrebački

25.05.2011. 13:53

@ljuba - Ti si onaj isti grobar Matija? Nije ni čudo, za koga navijaš, takvo ti je i razmišljanje.

dulek

25.05.2011. 14:07

@ljuba - Matija , tvoji komentari mogu izazvati samo gađenje kod svakog poštenog čovjeka. Da li je Srbija tražila da bude ubijeno 88 djece , preko 2500 civila , da budu rušeni mostovi, škole , bolnice...? Zato , ne glupiraj se ljubitelju NATO bombi !

gaho

25.05.2011. 14:30

@ljuba - Matija Matija sa koje si planete ?Mislim da kod tebe nebi pomogla ni transplantacija .Pun si mrznje i zlobe bas kao neki nasi i evropski pardon europski (mozda ti bolje zvuci) politicari.

Zaostalost i nepismenost preovladjuju

25.05.2011. 15:57

@ljuba - Nazalost ti zaostali i nepismeni dominiraju Srbijom.Ako nastave tako vlasti koje nisu mnogo bolje od njih svrstace nas sa Bangladesom i Avganistanom.

Marko

25.05.2011. 15:58

@ljuba - Ne mogu da te ne pitam posteni covece, da li je Vukovar trazio da bude sravnjen sa zemljom? Da li su ljudi u Sarajevu trazili da budu granatirani...da ne nabrajam dalje, ili su za vas postene ljude zrtve bitne samo ako su nase?

Potrebno hitno prosvecivanje naroda

25.05.2011. 16:22

@ljuba - goho Matija je jedan od retkih koji kaze istinu u oci i u pravu je .. Milosevic i ostali mafijasi koji su Srbiju doveli do propasti.Hoce sa pola sveta da teraju mak na konac.Malo se cuknite u te suplje glave i priznajte krivicu jer opomene su bile najozbiljnije ali su pojedinci bili pametniji od sviju pa su pokusali nesto sto je nevin narod dovelo do propasti mrznje i nemastine.Zato takve trba kaznjavati jer su antielementi drzave.

luka

25.05.2011. 19:23

@ljuba - zamisli Matija,koliko je tek Evropa dala novca za popravljanje ugleda gej populacije u Srbiji ? Treba da budeš ponosan na to

Niko nije savrsen

25.05.2011. 12:11

moze da se kaze da gospodin Stefan FIle je precenio sposobnost, demokracki izabranih vlasti, poklonio pokretacki sistem bez uputstva za upotrebu!

sistem menjati

25.05.2011. 18:05

@голоруков - Golorukovu to nije jeziva propaganda vec jeziva kradja nonca koji je poklonjen za narod i drzavu a ne za bandu koja se nafatirala i obogatila na racun poklona Srbskom narodu i drzavi.

CCCP

25.05.2011. 13:50

Ništa oni ne daju džabe. Odradila je ova naša vlast šta je trebala za te pare, pa čak i više nego što su plaćeni.

Gde je poklon Evrope zalutao?

25.05.2011. 17:34

@Tom i Džeri - Netreeba pisati knjigu kako je Evropa bacila dve milijarde vec clanak kako su poklonjen novac bez povratka i kamate pokrali neodgovorni u vladi i proslediti oduzeti drzavni i narodni novac a te izgrednike sve u zatvor bez mnogo peripetija i sudjenja godinama.Preki sud i na prinudni rad.

Olimp

25.05.2011. 14:10

I,šta je to za 11 godina na ovoliku državu?Jedan Portugal povlači po 80 milijardi evra,a skoro da je ista i po površini i po broju stanovnika.P.S.Treba funkcioneri Srbije da se "poklope ušima".I da ovaj narod vode,ali na pravi način-"Ka napretku i prosperitetu!".

Nn

25.05.2011. 14:12

Evropa je nanela Srbiji stetu od nekoliko stotina MILIJARDI Eura. Bombardovanje, unistavanje srpske privrede,...

Marko S

25.05.2011. 14:15

Te pare su najverovatnije otisle u njihove korporacije u Srbiji ili vladajucoj koaliciji da zaposljava svoje prijatelje porodicu itd. Dali nam 2 milijarde a uzeli 100 milijardi 1999 godine a o zivotima da ne pricamo!

Pedja

25.05.2011. 15:11

Neka sada vlada da taksativno gde je potrosila toliki novac ?Putevi su iz Milosevicevog perioda,zeleznica ide 20 na sat,narodne kuhinje u punom zamahu,vojska postoji na papiru.Gde li dedoste te silne pare kada ovde nigde se nevidi blagostanje u bilo kome obliku......

dule

25.05.2011. 15:14

Kako ovaj tekst komentarisati kad je svaki izvestaj g.Fileu pozitivan.Eto za smanjenje siromastva zatvaramo narodne kuhinje.Imamo cvaraka,ali gde su pare za hleb.Znaci kako Djelic kaze,sve manje siromasnih,odnosno gladnih.Privreda i ekonomija procvali.U znak zahvalnosti EU saljemo sve vise ekonomskih azilanata.A drumovi g.File,mogu vam reci:imate srece pa letite,u protivnom da nema aviona,Bogami neznam.Svi milioni su na sigurnom,nebrinite g.File.Pozdravite sve u Briselu.

luba

25.05.2011. 16:04

Nisam prorok ni Tarabic ali sam amerima osecajem pogodio katastrofu 28 avgusta cak i mesto i to jednom pre katastrofe 3 god. a jednom pre dve god. sve to pise u novostima . avgusta ove godine setices se da si pisao gluposti no ja ti ne zameram ti neznas a sto se tice preporuke za minerale meni je dosta i moje seljacke zemlje gospon. matija ili ko si vec jer matija NISI!

AK-47

25.05.2011. 17:35

Pobogu ljudi....pa vi ne znate koliko je osiromaseni uranijum skup...iz evrope je stigla droga, SIDA, sifilis, razvrat ....

Aleksandar

25.05.2011. 18:32

Poslali nam 2 a dugujemo im 38, bas lepa pomoc. Pa to ni deca moje dece ako se ovako nastavi nece vratiti!

bla

25.05.2011. 20:00

A u te pare su naravno uracunate onekojim finansiraju razne NVO,hsiptare,pedere i statjaznam.Ko ih ne zna skupo bi ih platio.

SP

27.05.2011. 12:46

Haha...ovo je smešno. Evropa nama nista ne poklanja! Njeni pokloni uvek koštaju. Pitajmo se koja je cena tog ''poklončića'' ?

Aca J

27.05.2011. 15:25

Ko jos veruje Djelicu,neka prvo argumentuje narodu odakle je njemu toliki novac?Moje pitanje je koliko bi morala EU i Nato da plati ratnu odstetu.