Italijani danas izručuju Bogdanova

Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov (30) i još jedan učesnik nereda u Đenovi - Nikola Kličković, danas će biti izručeni Srbiji.
Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov (30) i još jedan učesnik nereda u Đenovi - Nikola Kličković, danas će biti izručeni Srbiji. Bogdanov, koji je izazvao prekid utakmice između Italije i Srbije, u ovoj zemlji je zbog tog incidenta osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a Kličković na tri godine.

Zatvorske kazne izrečene su i Danijelu Janjiću i Srđanu Jovetiću. Janjić je osuđen na dve godine i osam meseci, a Jovetić na dve godine i šest meseci. Presude su se poklopile sa zahtevom tužiteljice Kristine Kamajori. Preostaloj četvorici navijača iz Srbije 2. februara zatvorska kazna je zamenjena odlukom o proterivanju, pošto su oni smatrani odgovornim za sukobe koji su se dešavali izvan stadiona.

Strahinja Toljagić (24), Nenad Radović (30), Goran Stanić (25) i Vladimir Dedić (28) osuđeni su pred sudom u Đenovi na kazne zatvora između 22 i 24 meseca, ali im je kazna odmah zamenjena kaznom proterivanja iz Italije, u koju neće smeti da uđu narednih pet godina.

Svi optuženi su učestvovali u incidentima na fudbalskoj utakmici Italija - Srbija u Đenovi, 12. oktobra prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija