Ne stižu da uhvate počinioce

Komunalna policija registrovala je 27 divljih deponija na teritoriji grada i prigradskih naselja, a  najkritičnije su tri deponije u Adicama i tri u Futogu.
Komunalna policija registrovala je 27 divljih deponija na teritoriji grada i prigradskih naselja, a  najkritičnije su tri deponije u Adicama i tri u Futogu.

Podsećamo da je, na osnovu izmena Odluke o održavanju čistoće, komunalnoj policiji dato u nadležnost da na terenu kontroliše i kažnjava nesavesne građane. Međutim, kako je Radiju 021 saopštio načelnik Nebojša Radovanac, proteklih dana ni u jednom slučaju nisu zatečena lica koja nepropisno odlažu otpad.

Komunalna policija i inspekcija su ovih dana intenzivirale aktivnosti u cilju smanjenja divljih deponija u gradu. Glavni komunalni inspektor Srđan Jakovljev podseća da su mandatne kazne za fizička lica 5.000 dinara, a za preduzeća 25.000. U slučaju da se ona ne plati u roku od 8 dana, sledi prekršajna prijava po kojoj može da se odredi kazna i do milion dinara.

Jakovljev napominje da građani uvek mogu da, bez ikakve nadoknade, otpad odnesu na gradsku deponiju, tako da nema potrebe za gomilanjem smeća po gradu. (D.B)

  • 20.05.2011 15:35
    Cigan mala
    Ja sam sigurna da polovina komunalne policije baca smece sa prozora zgrade, a takodje i polovina rukovodilaca u gradskoj kuci. Ne mozete ocekivati od ljudi koji su unistili grad da misle o cistoci. Polovina grada lici na cigan malu.
  • lak način za hvatanje počinioc

    19.05.2011 23:19
    Stavite im soli na rep!
  • semtex

    19.05.2011 18:07
    @ok_ns - predlog
    Los ti plan...pesme znaju ali kako rodjaka hapsiti kad mu je dao posao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti