Capital.ba

Poziv privrednicima da učestvuju na sajmovima

17.05.2011. / 12:38

BANJALUKA, U Privrednoj komori Republike Srpske danas su predstavljeni sajmovi ”Zagrebačkog velesajma”, da bi se podstakli potencijalni izlagači iz Srpske da na tim manifestacijama prezentuju svoje proizvode.

Direktorka ”Zagrebačkog velesajma” Vesna Cvitanović rekla je da Hrvatska ima pozitivnu spoljnotrgovinsku razmjenu kada je riječ o izvozu proizvoda u BiH, što se ne može reći za izvoz bh. proizvoda u ovu susjednu zemlju, zbog čega je dolazak proizvoda iz BiH u Hrvatsku i region neophodan.

“Upravo nastup na sajmu je prvi korak da se to učini”, istakla je Cvitanović novinarima u Banjaluci.

Ona je napomenula da je ove godine ”Zagrebačkom velesajmu” zemlja partner Poljska, koja početkom jula preuzima presjedavajuću ulogu u EU, što je još jedan razlog za nastup privrednika iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore.

Prema njenim riječima, do sada su BiH na zagrebačkim sajmovima najviše predstavljali izlagači namještaja i knjiga.

“Oblasti u kojima se najviše može izgraditi poslovna saradnja između Hrvatske i Republike Srpske su građevinarstvo, prehrambena industrija, područje široke potrošnje sa naglaskom na higijenske proizvode, namještaj i knjige”, precizirala je Cvitanović.

Sekretarka Privredne komore Jadranka Cvetković istakla je da je ova prezentacija organizovana zbog slabog interesovanje preduzeća iz Srpske za učešće na sajmovima, prvenstveno zbog izlaganja troškovima.

Ona je istakla da su današnjoj prezentaciji prisustvovali uglavnom predstavnici iz oblasti poljoprivrede, drvo-prerađivačke industrije, prehrambene, metalne industrije i turizma.

”Zagrebački velesajam” ove godine organizuje 27 sajamskih projekata, a najznačajniji je jesenji međunarodni zagrebački velesajam, koji se održava od 14. do 18. septembra.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!