Novak Đoković nastavio je dominaciju u svetskom tenisu pošto je u četvrtfinalu turnira u Rimu ubedljivo savladao Šveđanina Robina Soderlinga sa 2:0 u setovima (6:3, 6:0).

Najbolji srpski teniser će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja i taj meč, po prvobitnom planu organizatora Masters turnira u prestonici Italije, bi trebalo da se odigra u subotu od 20 časova. Đoković je u petak uveče ostvario 35. pobedu u nizu. U drugom polufinalu (subota, 14 časova) igraće Španac Rafael Nadal i Francuz Rišar Gaske.

Nažalost, drugoplasirani teniser na ATP listi ostao je jedini predstavnik Srbije na turniru u Rimu pošto su Jelena Janković i Nenad Zimonjić u petak završili takmičenje.

Jankovićeva nije uspela da prekine niz od dva uzastopna poraza u susretima sa Karolinom Voznijacki. Dankinja je u četvrtfinalu turnira u Rimu bila bolja i slavila sa 2:1 (6:3, 1:6, 6:3).

Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra poraženi su u četvrtfinalu turnira u Rimu u konkurenciji parova od Karlosa Berloka iz Argentine i Jarka Nieminena iz Finske sa 2:0 (6:4, 6:3). Srbin i Francuz su bili postavljeni za sedme nosioce, ali su ponovo razočarali svoje navijače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari