Dinar malo slabi

Dinar će u ponedeljak oslabiti u odnosu na evro 0,19 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 99,6261 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Dinar će u ponedeljak oslabiti u odnosu na evro 0,19 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 99,6261 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Prema zvaničnom srednjem kursu NBS, jedan evro će koštati oko 20 para više nego danas kada je srednji kurs bio 99,4389 dinara za evro.

U ovoj godini domaća valuta je prema evru bila najslabija 6. januara, kada je kurs bio 106,4947 dinara za evro, a najjača 5. maja, kada je kurs bio 99,1051 dianara za evro.

Dinar je bio najslabiji 4. novembra 2010. godine, kada je zvanični srednji kurs iznosio 107,5216 dinara za jedan evro. Centralna banka je ove godine kupila pet miliona evra da bi ublažila dnevne oscilacije deviznog kursa.

Devizni kurs se formira na međubankarskom deviznom tržištu i primenjuje se od 08.00 sati narednog radnog dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.