Dve izuzetno zanimljive utakmice viđene su u četvrtim mečevima polufinalne serije između Majamija i Bostona, odnosno Oklahome i Memfisa. Seltiksi su pod teretom moranja, nakon uvodne pobede na svom parketu, propustili priliku u produžetku da poravnaju rezultat u seriji (98:90, 86:86), tako da su se Dvejn Vejd i društvo vratili na Floridu sa ubedljivom prednošću od 3:1 u razigravanju za finale Istoka.

Hit je potpuno uštopovao Kevina Garneta, dok je Ražon Rondo opterećen povredom lakta iz prethodne utakmice pružio solidnu partiju. Imao je Pol Pirs u poslednjim sekundama regularnog dela utakmice šut za pobedu, ali je bio neuspešan. Skoro tri četvrtine poena za Majami postigli su Dvejn Vejd (28 p), Lebron Džejms (35 p, 14 sk) i Kris Boš (20 p, 12 sk), što najbolje ilustruje ko je osovina ekipe sa Floride. U sastavu Bostona na visini zadatka bili su Pol Pirs (27 p) i Rej Alen (17 p). Nenad Krstić nije ulazio u igru u timu Seltiksa.

Najprijatnije iznenađenje čitavog plej-ofa, ekipa Memfisa, polako gubi dah u velikom sprintu ka poslednjoj rundi Zapada. Grizlisi i Oklahoma priredili su u Tenesiju nezaboravan meč u četvrtom duelu polufinalne serije. Memfis je prednost domaćeg terena ispustio tek nakon tri produžetka u kojima su Konli, Vaskez i Mark Gasol pokušavali da reanimacijom povrate iz nok-dauna ostatak ekipe (133:123, 96:96, 109:109, 119:119). Ipak, izvanredan tandem Oklahome uspeo je u nameri da se na svoje bunjište vrati sa štitom a ne na njemu. Rasel Vestbruk (40 p) i Kevin Durent (35 p) bili su na visini izuzetno zahtevnog zadatka. Veliku pomoć imali su od najzapaženijeg rezerviste Džejmsa Hardena (19 p). Memfis je u odnosu na neke ranije mečeve akcenat stavio na pozicionu igru u kojoj su se najviše istakli Zek Rendolf (34 p, 16 sk) i Mark Gasol (26 p, 21 sk). Bez adekvatne pomoći Konlija, Meja, Janga i Alena Grizlisi su izgubili jačinu u stisku tako da su im se Tandersi izmigoljili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari