Dolovac: Hapšenja tek počinju

V. C. S.

09. 05. 2011. u 20:58

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac najavila odlučnu borbu protiv privrednog kriminala. Sledi "Kolubara"

PRIVOĐENJE osumnjičenih za malverzacije sa izgradnjom puteva, među kojima je i bivši član UO EPS i biznismen Radoslav Savatijević Kene, samo je početak odlučne borbe protiv korupcije, privrednog kriminala i zloupotrebe u javnim nabavkama, kaže za "Novosti" republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Ona naglašava da će se akcije tužilaštva nastaviti i da Republičko javno tužilaštvo, zajedno sa Specijalnim tužilaštvom, direktno radi na ovom predmetu i da očekuje još bolje rezultate:

- Kao što sam nedavno najavila u intervjuu vašem listu, naredni period proteći će u znaku hapšenja kriminalaca i to u onim predmetima gde su građani Srbije pljačkani, a država još nije dala adekvatan odgovor.

U nedavnom intervjuu za "Novosti" tužiteljka je najavila da će maj i jun proteći u znaku "Kolubare" i sličnih predmeta, i poručila da odgovor države stiže ubrzo. I upravo tako - odgovor je stigao za manje od nedelju dana.

Dolovčeva je konstatovala da su poslednja hapšenja veliki uspeh, ali i da Tužilaštvo čeka još mnogo posla:

- Za poslednjih godinu i po učinili smo ogroman napor da zadamo suštinski udarac organizovanom kriminalu. To je naš strateški cilj od kojeg nikad neću odustati. Država je udarila po svim vidovima organizovanog kriminala i uspostavili smo odličnu saradnju sa međunarodnim institucijama, jer se samo zajednički možemo efikasno boriti.

To, kako kaže, potvrđuju i nedavna hapšenja u Brazilu gde je zaplenjena ogromna količina droge.

- Ova borba je značajna i za ekonomski napredak i zaštitu interesa svih građana Srbije. Neće postojati nijedna tačka na mapi sveta gde će se kriminalci osećati sigurno - poručuje republički tužilac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

slepac kod ociju

09.05.2011. 21:18

....tuzioci i istrazitelji prosetajte malo i u EPS-voleo bih da mene i ostali posten svet ubedite da posluju po zakonu..ali bojim se da bi zatvori bili tesni pocev od montera pa zkljucno sa pojedinim direktorima i podizvodjacima koji su eksluzivni i bez kojih se nista nemoze uraditi...

Dusan

09.05.2011. 22:32

Privredni kriminal je prekardasio ali jos nijedan vlasnik nazovi nekog projekt biroa poput onog u Kragujevcu zbog kojeg je i drzava pred medjunarodnim sudom i to po koji put nije uhapsen niti je vodjena istraga do kraja po krivicnim prijavama.

Mila

09.05.2011. 22:35

''Neće postojati nijedna tačka na mapi sveta gde će se kriminalci osećati sigurno - poručuje republički tužilac.''Ima jedna tacka u srcu Srbije koju nikako da pogodite, gospodo tuzioci. Kragujevac vam je centar i osovina zla zvanog korupcija i privredni kriminal. Vi kao da niste culi za cuvenu Kragujevacku skolu i njene Indeksovce...

nenad

10.05.2011. 08:40

@Mila - Beograd je centar korupcije u Srbiji a epicentar je u spoju Vlade,njenih ministara sa tajkunima...isto vazi i za gradsku vlas

dragan popovic

10.05.2011. 12:02

@Mila - Prijatelju hvala ti na ovoj informaciji. Ja sam mislio do sada da se to zove medjupartijski dogovor i saradnja. Sada ga odjednom zovu korupcija. Kako bre korupcija kada se ljudi sve lepo dogvore unapred kome sta i kome koliko i ko koga da ne dira. Van tog dogovora zove se borba protiv organizovanog krimala i stradaju u sto odsto sluajeva pripadnici bivse vlasti. I poneka sitna riba.

Ivana

09.05.2011. 23:52

Krenuli ste u kampanju opasno.Pa ako ste krenuli u kampanju raspišite izbore pod hitno.

S

10.05.2011. 00:25

Dajte, uhapsite nekoga ko je ukrao više od milion-dva evra. Samo hapse neku ljutu sirotinju, nema za šta pas da ih ujede. Pokradeni smo do gaća, a nikako da se uhapsi neko sa desetinama miliona, stotinama, pa valjda imamo i nekih velikih lopova, a ne samo neku buraniju.

Dule Los Angeles

10.05.2011. 02:49

Vi ste se Gopodjo, vec dokazali kao borac protiv kriminala.Cecin slucaj je kruna vase karijere.Kad i vrapci vide da je to kriminal najnizeg ranga,vi kazete -nije,nego je Drzava zaradila pare?Drzava je sa lopovom podelila Drzavi Srbiji ukradene pare?To je vase delo.To ste Vi.Nista vi dalje necete i ne zelite,i nemozete,osim da hapsite periferne osobe i rezervne igrace.Ono sto vam se kaze radicete.Kad dodje do "vrha",vi cete biti na dnu.Takva je vasa uloga u tuznoj drami o Drzavi Srbiji.

Stradija

10.05.2011. 05:49

Šta ćemo da radimo sa korupcijom u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda?

zoran

10.05.2011. 09:13

Manite se praznih priča! Vlast je znala za sve te kriminalce (jer su oni finansirali vlast), a sada kada vlast sigurno gubi sledeće izbore, pokušava "kao nešto da uradi" kako bi "navukla" narod. Samo kompletan idiot može da poveruje u te priče!

Zoran

10.05.2011. 10:43

Uskoro Vam stiže zanimljiva krivična prijava. Baš me zanima kako žete reagovati?

dragan popovic

10.05.2011. 11:45

Iz aviona se vidi da medju progonjenim kriminalcimia nema nikoga iz aktuelne vlasti. Gospodjice Dolovac bicete uverljivi samo ako lista hapsenja koju vi najavljujete bude pocela sa onima  koji su u aktulenoj vlasti. Jer je steta koji oni cine mnogo veca u odnosu na ove koje vi pominjete. Setite se samo kako se tadasnji aktuelni premijer Velike Britanije preznojavao na islednickoj stolici vise od 8 sati odgovarajuci na pitanja istrazitelja. Ako to ne uradite ovo je samo bacanje prasine u oc

Владимир

10.05.2011. 11:55

Да ли ће те и Палму да хапсите? Шта је са коферчетом ?

krkson

10.05.2011. 12:02

Ako ih budete hapsili kao i Cecu... eto nama blagostanja!!!!! Jel' stvarno mislite da smo toliko glup narod ?!!!!

udruzenje SPAS Subotica

10.05.2011. 12:58

Organizovani kriminal, po definiciji, ne bi ni postojao da nema utociste u drzavnim organima....kada ce se pred lice pravde izvesti drzavni sluzbenici koji su bili podrska organizovanom kriminalu...sve ove ``akcije`` su organizovane spolja ...posto smo ocigledno postali pretnja i po Evropu i po ceo svet.

Staropazovcanin

10.05.2011. 19:34

Kada bi uradili to sto ste izjavili onda bi u zatvoru bilo najvise clanova Ds-a, Sps-a, ... Evo primer: u S. Pazovi je u sudu zaveden nalaz vestaka o "uspesnoj" izgradnji kanalizacije od S. Pazove do N. Pazove 4,5 km steta oko 9 mil E, na izlazu iz S. Pazove prema Indjiji jos stoje objekti najviseg investitora ove iste garniture koja je po imenu pobrojana u pomenutom nalazu, kada su bili na vlasti 2000-2004. Sada su ti isti ponovo na vlasti ponovo rade isto to, predlazem da proverite navode!

darko

10.05.2011. 19:50

ako hapsenja tek pocinju onda tu itekako prvi mora da bude vlasnik imperije pink,da objasni gde to on sve zaradi i kupi tu imperiju,dalje miskovic,beko,bivsi premijer zivkovic,djilas,to su samo neke zverke koje se moraju ispitati za toliko enormno bogatstvo koje poseduju.