Nedelja, 08.05.2011.

22:20

Nadal: "Novače, svaka čast"

Novak Đoković skinuo je Rafu Nadala sa prestola “kralja šljake” i osvojio šesti trofej u 2011. godini.

Izvor: AK

Default images

Najbolji srpski teniser je prvi reket sveta pobedio na “domaćem” terenu i povećao niz nepobedivosti na 32 meča.

“Rafa, uvek je veliko zadovoljstvo igrati protiv tebe, velikog šampiona. Nadam se da ćemo se još mnogo puta sastajati na teniskim terenima u budućnosti”, rekao je Đoković posle pobede od 7:5, 6:4.

“Hvala svima koji su omogućili da ovaj turnir bude organizovan na izuzetnom nivou, a hvala i mom timu, koji zajedno sa mnom prolazi i kroz dobre i teške trenutke", rekao je Đoković.

Đoković je treći uzastopni put dobio Nadala u finalu nekog Mastersa.

"Izašao sam na teren s mišlju da bih mogao da pobedim. Uspeo sam i veoma sam zadovoljan igrom koju sam prikazao. Pre svega, mislim da je Rafa bio loše sreće", rekao je Đoković, koji je osvojio 24. trofej u karijeri.

Nadal je godinama unazad gospodario turnirima koji se igraju na šljaci, ali u nedelju veče nije uspeo da uzme ni jedan set Đokoviću.

"Očito nisam igrao kako najbolje umem na zemljanoj podlozi. Moraću da ispravim greške i da tražim rešenja kako da pobedim Đokovića, koji zaslužuje sve čestitke za ono što je uradio ove sezone", izjavio prvorangirani teniser sveta.

"Za mene je uvek čisto zadovoljstvo da igram u Madridu. Biću tu i sledeće godine, naravno. Ovoga puta pobedio je stvarno bolji. Novače, svaka čast na pobedi. Ono što radiš je stvarno neverovatno", istakao je i dalje najbolji teniser sveta.

Borbu u ratu za trofejima Đoković i Nadal nastaviće već sledeće sedmice na Mastersu u Rimu koji će televizij B92 takođe direktno prenositi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: