Četvrtak, 05.05.2011.

18:30

SPO: Ukinuti pritvor Šešelju

Srbija bi trebalo da zatraži prekid nezakonitog pritvora lidera SRS Vojislava Šešelja, koji se više od osam godina nalazi u Hagu, saopštio je SPO.

Izvor: Tanjug

Default images

Navodi se da je izdvojeni i pravno uverljivi stav predsedavajućeg sudije Žan-Klod Antonetija "ozbiljno uzdrmao stubove haške optužnice protiv Vojislava Šešelja".

"Po Tribunal u Hagu naročito je optužujuća ocena sudije Antonetija da je Šešelj već duže od osam godina u pritvoru i da su time pogažene norme evropskog suda za ljudska prava", navodi SPO.

"Bez obzira na to što Šešelj u zaštiti svojih procesnih prava odbija da zatraži bilo kakvu pomoć vlasti u Beogradu, država Srbija bi trebalo da zahteva prekid njegovog nezakonitog pritvora i puštanje na slobodu do izricanja presude", navodi SPO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

7 h

Podeli: