Tunis: Ben Ali optužen za zaveru

Tanjug

05. 05. 2011. u 07:29

Bivši predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali i njegova supruga Lejla Trabelsi optuženi su za kovanje zavere protiv unutrašnje bezbednosti države, podsticanje na nered, ubijanje i pljačkanje

TUNIS - Bivši predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali i njegova supruga Lejla Trabelsi optuženi su za kovanje zavere protiv unutrašnje bezbednosti države, podsticanje na nered, ubijanje i pljačkanje, saopštilo je tunisko ministarstvo pravde.

Ben Ali je optužen po 18 tačaka optužnice, uključujući ubistvo, korišćenje opojnih sredstava i šverc narkotika, rekao je ministar pravde Lazar Karui Čebi.

Ministar je, takođe, u sredu uveče kazao da je vlada sredinom aprila pokušala da ubedi vlasti Saudijske Arabije, u koju je Ben Ali pobegao sredinom januara, da ga izruče Tunisu.

Sud u Tunisu utvrđuje i da li su bivši predsednički par i jedan njihov nećak odgovorni za ubistvo četvoro mladih ljudi za vreme protesta u kojima je Ben Ali zbačen s vlasti, preneo je AFP.

Porodice žrtava optužuju snage bezbednosti da su pucale na demonstrante koji su demonstrirali protiv bekstva ben Alijevog nećaka Kaisa Ben Alija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije