Vlada odbila ponudu za Telekom

Vlada Srbije odlučila je danas da ne prihvati ponudu Telekoma Austrije da za 51 odsto akcija Telekoma Srbija plati 1,1 miliona evra.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 05.05.2011.

07:36

Default images

Radna grupa za prodaju Telekoma preporučila je juče Vladi da odbije ponudu Telekoma Austrija, koji je bio jedini ponuđač.

Tenderom je bila propisana minimalna cena od 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala Telekoma Srbija, a inovirana ponuda je sadržala isplatu 800 miliona odmah a maksimalno 300 miliona u ratama u narednih devet godina.

Predstavnici privrede Srbije i sindikata "Telekoma Srbija" ocenili su da je ispravna preporuka Radne grupe Vladi da ne prodaje većinski udeo u "Telekomu Srbija", jer nije pravi ekonomski trenutak za to.

Austrijska kompanija je i posle produženja roka ponudila za 300 miliona evra nižu cenu od one koju je kao minimalnu odredila Vlada Srbije. Predsednik Srbije Boris Tadić je ranije izjavio da je uveren da Vlada neće odstupiti od ranije odluke da ne prodaje "Telekom" ispod cene od 1,4 milijarde evra za većinski udeo u tom preduzeću.

Opširnije o prodaji "Telekoma" čitajte u specijalu BIZ-a.

"Nije bilo reči o sudbini prodaje Telekoma"

Direktor kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije Milivoje Mihajlović je rekao da je Vlada danas upoznata o toku procesa prodaje i prihvatila je preporuke radne grupe koja je vodila taj proces.

Na pitanje novinara šta će se dalje dešavati sa Telekomom Srbija Mihajlović je rekao da o tome danas na sednici Vlade nije bilo reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: